Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Grāmatas, filmas, kursi

 
Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
Sveikas!
Pēdējā laikā esmu sākusi lasīt grāmatas, galvenokārt saistītas ar cilvēka psiholoģiju, to kā sasniegt mērķus, dzīvot savu dzīvi un tiri piri. Vienvārd sakot - pašizaugsmes grāmatas. Daiļliteratūra neinteresē.
Bet man vairāk nav ideju, ko izlasīt. Der grsnatas anglu un latviešu valodā. Esmu izlasījusi rich and poor dad; unfuck yourself; Factfulness; the subtle art of not giving a fuck utml.(tas tā, lai saprastu kāda veida lasu)
Varbūt ir ieteikumi grāmatām?
Un varbūt kādai labai dokumnetālakai filmai, ko var noskatīties internetā?(piemēram, netflix)
Vai kādi kursi, kurus varat ieteikt?(vēlams bezmaksas, lai gan saprotu, ka mūsdienās tikai siers pelēm slada par brīvu :D)
30.07.2021 11:39 |
 
Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
Tiešām kādai/m nav ieteikumi?
Citas diskusijas te tiek aktīvi apspriestas(vakcinācija, ietekmeles utml), izskatās arī, ka gudri cilveki apgrozās.
30.07.2021 20:43 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Es personīgi, šādas grāmatas par pašizaugsmi nelasu, nav mana lasāmviela, tāpēc neko nevaru ieteikt. Lasīt grāmatu par to kā dzīvot savu dzīvi? Varbūt vajag dzīvot savu dzīvi nevis lasīt grāmatas par to kā citi māca tev dzīvot savu dzīvi? Kursus šādus arī neapmeklēju, filmas tādas arī baigi neaizrauj.
Man patīk skatīties mākslas filmas/biogrāfiskās, kuras balstītas uz patiesiem dzīves notikumiem. Varu ieteikt: The Impossible, The Blind Side, Green Book, Pele - Birth of Legend, The Intouchables.
Esi pazīstama ar Nicholas James Vujicic? Varbūt tev viņa stāsti, grāmatas iedvesmos. Neskatoties uz to, ka piedzima bez rokām un kājām, šis cilvēks ir kļuvis par lielu cilvēku kuram nav nekādu ierobežojumu. Viņam daudz grāmatu par to kā dzīvot bez robežām, kā būt stipram, par dzīvi kā tādu. https://nickvujicic.com
30.07.2021 21:05 |
 
Reitings 6823
Reģ: 16.02.2021
Pašizaugsmes grāmatas kā viena veida literatūra nebūs labākais variants. Es tomēr ieteiktu pamainīt žanrus, lai ir dažādība, kā arī nerastos rutīna prātā un domās. Lasot daiļliteratūru, var formulēt savu viedokli par dažādām lietām, saskatot, vai piekrīti varoņu rīcībai, atbalsti, nosodi - Tu apzinies sevi un savu nostāju, ne tikai izklaidējies ar stāstu. Ja gribas dažādību, es iesaku izlasīt kādu, piemēram, tiesību zinātņu studentiem paredzētu mācību grāmatu, kaut vai pirmā kursa. Šī lasāmviela nemaz nav tik abstrakta un ir saprotama jebkuram kaut cik intelektuālam cilvēkam, jo ar tiesībām sastopamies arvien biežāk un gandrīz visi. Derēs lasāmviela par civiltiesībām, uzzināsi par saistībām, mantojumu, ģimenes un lietu tiesībām. Var palasīt Jurista vārdu. Šīs ir tādas elementāras lasāmvielas, kuras der izlasīt jebkuram pieaugušajam. Var lasīt ar politiku saistītus darbus, arī ir ļoti interesanti. No kursiem var paskatīties macibaspieaugusajiem.lv, tur ar ES līdzfinansējumu var apmeklēt augstskolu kursus, sedzot 10% izmaksas, kā arī apliecinājums par šādiem kursiem būs rakstāms CV, bet par šo noteikti zina jau visi.
Tevis nosauktās grāmatas neesmu lasījusi, nezināšu ko līdzīgu ieteikt. Esmu lasījusi pa kādai Robina Šarmas grāmatai, it kā teiktais nav slikts, bet liekas tik gari un rakstības stils kaitina, bet reizēm var. No draudzenes nesen dzirdēju, ka Ieraduma spēks esot laba grāmata, laikam arī ir dzīvesstila uzlabošanas grāmata.
31.07.2021 13:08 |
 
Reitings 242
Reģ: 13.05.2021
Tiesību zinātņu studentiem grāmatas var palasīt. Iesaku Kaspars Balodis. Ievads civiltiesībās. Viegli, saprotami.
Pat Jurista Vārdu nezinu. Žurnāls ir padārgs un pat es, izstudējusi juristos no vāka līdz vākam nevienu neesmu izlasījusi, jo tās tēmas ir specifiskas, par dazadiem juridiskiem jautājumiem, kur vairāk ir autora viedoklis, piedāvāts risinājums, nevis vispārīgi izklāstīti pamati.
Vēl var palasīt kaut ko no tiesību teorijas, vispārīgi par tiesībām
31.07.2021 15:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits