Dzīvesvieta Latvijā

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Sveikas!
Ja Jums šobrīd būtu iespēja doties dzīvot uz jebkuru pilsētu Latvijā, kura tā būtu?
Pēc kāda laika līdzšinējai dzīvesvietai beigsies īres līgums, manā mazpilsētā atrast dzīvokli ar salīdzinoši zemām izmaksām ir grūti, arī ar darba iespējām šeit neesmu līdz galam apmierināta. Šeit man nav nedz ģimene, nedz draugu, kas varētu atturēt aizbraukt, tādēļ saskatu to kā jaunu iespēju izaicinājumu.
25.07.2021 15:03 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Interesanta izvēle būtu Alsunga. Tāds pavisam mazs ciems. Paskatījos, ka tur ir 684 iedzīvotāji uz 2021.gadu. 😁 Šādā ciematā es gan neizvēlētos dzīvot. Viens otru pazīst, mūžīgās baumas no garlaikotām tantēm pie kāpņutelpām. Ja nu vienīgi privātmājā dzīvot, Alsungas apkārtnē. Darba iespējas tur noteikti ir absolūtā nulle.
27.07.2021 21:45 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Man viens sens draugs apprecējās, piedzima bērns un no Rīgas pārcēlās uz Alsungu, lai tur dzīvotu mierīgu, klusu ģimenes dzīvi. Man jau mana dzimtā mazpilsēta ar 14 tūkstošiem iedzīvotāju liekas mazs miests, kur visi viens otru pazīst, tad kur nu vēl tāda vieta, kur mazāk kā 1000 iedzīvotāju. Bet, nez, laikam ir cilvēki, kuriem tieši tas patīk.
27.07.2021 22:44 |

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Miaa @ 27.07.2021 22:44
Man viens sens draugs apprecējās, piedzima bērns un no Rīgas pārcēlās uz Alsungu, lai tur dzīvotu mierīgu, klusu ģimenes dzīvi. Man jau mana dzimtā mazpilsēta ar 14 tūkstošiem iedzīvotāju liekas mazs miests, kur visi viens otru pazīst, tad kur nu vēl tāda vieta, kur mazāk kā 1000 iedzīvotāju. Bet, nez, laikam ir cilvēki, kuriem tieši tas patīk.

Savu ikdienu lielā mērā saistot ar Alsungu redzu, ka laiku pa laikam šeit tik tiešām pārceļas uz dzīvi arvien jaunas ģimenes, atgriežas arī jaunieši, kuri turpina vecāku iesāktās tradīcijas, taču lielākā daļa tomēr aizbrauc. Jā, ja patīk miers, taču tai pat laikā līksmība, šeit ir īstā vieta. Ar darba iespējām ir kā ir, ja pats necep sklandraušus, jāpriecājas, ka ir vispār kāds iztikas avots. 😀
27.07.2021 22:57 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Vēl iemesls, kāpēc miestos parādās jauans ģimenes ir tas, ka, vismaz atsevišķās pilsētās, atrast dzīvesvietu var būt visnotaļ problemātiski vai arī tā var būt nesamērīgi dārga. Līdz ar to izdevīgāk ir dzīvot tajā pašā miestā un uz darbu pilsētā doties ar sabiedrisko transportu vai auto. Un nav jau arī teikts, ka darba vieta vienmēr ir pašā pilsētā. Tik pat labi viens ģimenē strādā pilsētā, otrs kaut kur netālu no tā paša miesta.
28.07.2021 10:57 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Neviens nepiemin Liepāju. Interesanti. Pilsēta ir skaista, ar savu auru un dvēseli. Ar darbu gan tur tā pagrūtāk. Iedzīvotāju skaits arī sarūk ar katru gadu. Reizēm Liepāja atgādina veco vesternu filmu, kur ielas tukšas un vien vēja slotas virpuļo pa pilsētas ielām. 😁 Man Liepāja patīk, bet vai es tur gribētu dzīvot un strādāt, laikam, ka tomēr nē. Man patīk tur aizbraukt kā ciemiņam.
28.07.2021 12:01 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Daugavpils. Ja netraucē krievu valoda, tad pilsēta, kura ir liela, bet tajā pašā laikā nav tās drūzmēšanās, kas Rīgā. Ir visa veida gan izklaides, gan darba, gan visas citas iespējas.
28.07.2021 12:21 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Daugavpils sarūk straujāk par Liepāju. Turklāt, ņemot vērā to, ko Liepāja vs Daugavpils ir darījusi investīciju piesaistē (nejaukt ar ES fondu apgūšanu), šīs atšķirības palielināsies. Salīdzinājumā ar vairumu te minētajām pilsētām Daugavpilī ir arī sliktākas darba iespējas.
Tas arī nozīmē, ka Daugavpilī ir bēdīgāka demogrāfiskā eglīte - proporcionāli mazāk jauniešu, bērnu.
28.07.2021 15:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits