https://medicine.lv/raksti/sapigais-locitavu-iekaisums-artrits-0e26a9b4d1
''Artrīta profilaksei (un arī artrīta gadījumā) ēdienkartē būtu vēlams iekļaut svaigus augļus un dārzeņus, pilngraudu produktus, zivis, olīveļļu, riekstus, ķiplokus, sīpolus un garšaugus, C vitamīnu saturošus produktus – citrusaugļus, zemenes, brokoļus, melones, kā arī ingvera tēju, kurkumu un krustnagliņas, kam piemīt lieliskas pretiekaisuma īpašības.
Eksperte brīdina – locītavu lielākā ienaidniece ir vārāmā sāls: "Tā veicina sāļu uzkrāšanos locītavās, tūskas un iekaisuma rašanos. Tāpat artrīta slimniekiem iesaka atturēties no dzīvnieku izcelsmes produktiem, lai neuzņemtu organismā arahidonskābi, kas veicina iekaisumu. Labāk atteikties arī no alkohola, kas paātrina iekaisuma procesus, kā arī stipras kafijas un tējas, jo tajā esošais kofeīns izskalo no organisma kalciju." Rakstā minēts arī, ka, ja piemeklējis artrīts, ar uzturu vin to izārstēt nevar.
Un mūsu Liene tik močī vegetu visur, kaut tās pamatsastāvā ir sāls. Par kafiju alkoholu nemaz nerunāsim. Atradusies, uztura speciāliste. Sūds uz kociņa, nekas vairāk!