LabaDabaDa @ 30.05.2026 11:47
Ja manta ir pārrakstīta vai atdāvināta vēl dzīves laikā, neko tur vairs nevar attiesāt. Var, protams, censties pierādīt, ka nelaiķis bijis nepieskaitāms vai dāvinājums viltots, bet tas nu būtu vienkārši smieklīgi.
Un jā, pareizi te saka, ka pat ja Liene ko mantotu, tas viss aizietu alimentu parādam.
cilvēks dzimis 1944. gadā..kāds ātri?selestine @ 30.05.2026 11:26varbut del Lienes ari mamma tik atri aizgaja.Iekseji domaju mamma loti pardzivoja.
LilyLady @ 30.05.2026 12:07
Dāvinājumu var apstrīdēt. Un tāda prakse ir visai bieža mantas dalīšanas procesā.
LabaDabaDa @ 30.05.2026 11:47
Ja manta ir pārrakstīta vai atdāvināta vēl dzīves laikā, neko tur vairs nevar attiesāt. Var, protams, censties pierādīt, ka nelaiķis bijis nepieskaitāms vai dāvinājums viltots, bet tas nu būtu vienkārši smieklīgi.
Un jā, pareizi te saka, ka pat ja Liene ko mantotu, tas viss aizietu alimentu parādam.
Tutuvojies @ 30.05.2026 12:17Diena pēc mammas nāves. Liene ieliek ierakstu par pārāk dārgu viesnīcu Kopenhāgenā. Tas ir viss, kas mums ir jāzina par šo sievieti ar “baznīcu sevī”. Tu nes sevī ateju, Ļenka, ja šo lasi. Un tu lasi, jo ko tev citu darīt, tu esi padirsusi visu, kas tev bija un varēja būt. Labi, ja mamma guva mieru izskaņā salīgstot, bet tas neatgriezīs visu, ko tu sabojāji skrienot pakaļ čurudesai. Līdzjūtības pārējai ģimenei, bet viņi noteikti forumu nelasa, jo viņi organizē atvadas, sēro vai vienkārši cieņpilni tur muti, ko tu, niekkalbe, nesaproti.
nevaretu but tā,ka mamma tur dzivoja? Jo kura tur draudzene ielika postu ar suni-paldies ,ka uz ticējat man savu suni vai kka tā,un tas bij pirms viņa paziņoja par mammas nāviAriete @ 30.05.2026 18:29Viņai mamma nomira, bet viņa vazājas pa Kopenhāgenu un liek storijus??? Ko? Normāls cilvēks kumosu nespētu norīt tādā dzīves posmā, bet viņa liek ēdiena storijus ?!?
Minelūše @ 30.05.2026 18:41Ielika vienu gaudu storiju un viss, laižam uz Kopenhāgenu, sēras beigušās. Māte, visdrīzāk, vēl pat apglabāta nav, bet meitiņa jau jož pa pasauli. Varbūt atkal uz bērēm neies?
Un vispār, ja es būtu Liene māte, man būtu nereāls kauns, ka mana meita ir izaugusi par tik izlaidīgu, vieglas uzvedības sievieti, kura dzer, par saviem bērniem nerūpējas, gar precētiem večiem ošņājas un neko sakarīgu savā dzīvē nedara. Man būtu milzīgs kauns. Liene nav no tiem bērniem, ar kuriem vecāki var lepoties.
Mathilde @ 30.05.2026 18:48
atvainojos, bet bērns ir bērns, patiesībā mēs daudz nevaram ietekmēt, tieši tikpat- daudz varam ietekmēt.
Ja vēl klāt attīstības traucējumi, tad nu pieaugušā dzīve ir ļoti tāla no māmiņas ekspektācijām.
Piem. no tuviem
radiem diemžēl- ģimenē trīs bērni, viens kļuva par slepkavu. Alko, narkotikas un draugu noslepkavoja.
Vecāki var ietekmēt daudz, bet ne visu. Un kaunēties par savu bērnu?! Vai par bērnu vienmēr ir jālepojās? Varbūt, bet visupirms bērns ir jāmīl, jebkāds. Bērns jāpieņem jebkurā dzīves situācijā, pat cietumā, jo… Tu viņu, mammīt un tēti, radīji. Katram ir savs liktenis un visu laiku piesaukt vecākus kā lielāko ļaunumu pie pieaugušo neveiksmēm ir dīvaini.
Bērns saņem tik daudz gēnu kopumu no abiem vecākiem un viņu dzimtām, tiem nav identisku.
vai tad labiem vecākiem vienmēr ir tikpat labi bērni? Un sliktajiem- tikai sliktie?Rietumusawle @ 30.05.2026 20:03
Nu sorry bet vecāki ietekmē to kāds bērns izaug. Gan Kivi, gan Lienuku mammas lutinaja bez kadam robežām un iestāstija cik viņi izcili. Nu re kas sanaca. Ja Lienukam ir mentalas problemas kops bernibas tad uz tām vecaki pievera acis. Gēni ir tikai dala no tā kāds cilveks izaug un ar bērnu ir jastrada. Mia arī normalā gimene augot nebutu mezonens. Patiesi mīlet bernu nozime arī mācit bernam visu par dzivi, emocijam, uzvedibu, nevis vienkarsi “mīlēt”.
Mathilde @ 30.05.2026 20:13vai tad labiem vecākiem vienmēr ir tikpat labi bērni? Un sliktajiem- tikai sliktie?
Prorams, vecāki var mēģināt dot un rādīt piemēru, bet tas negarantē, ka bērni būs labi un varēs tikai lepoties un priecāties.
No kurienes psihoterapeitiem ir tik daudz darba, no kurienes vājprātā daudz pamestu bērnu uz mazo iedzīvotāju skaitu, no kurienes alkoholisms, depresijas, pašnāvības, vardarbības ģimenē. Kur rodās tād trakās vīrenes, kuras čubina dēliņus un jaucās ģimenēs?
Mēs katrs ienākam pasaulē ar savu gēnu salikumu, mēs nezinām kādas izmaiņas var rasties organismā- psihē piemēram, kādi būs draugi, utt.
Piem. Timma- tāds vīrietis, ar stipru iekšējo spēku, bet… ne tajā vietā, ne tā sieviete. Nesen lv hokejists to pašu…
Pieļauju, ka jūs te visas tik dzīves gudras un viss kārtībā ar bērniem, tik lepoties un lepoties, tad es esmu piezemētāka.
It kā Tu ko zinātu @ 30.05.2026 20:34Dāmas, katrs cilvēks ir tik ļoti savādāks, katrs uz kaut kādām situācijām reaģējam savādāk, uzvedība utt utjp tik dažāda, kuru nav jēgas analizēt. Un te nav vietas es darītu tā vai šitā, varēja tā vai šitā. Nedara un nevarēja! No malas viss arī var izskatīties katram pavisam savādāk. Nu tas skaidrs taču visiem. Mums nav ne jausmas, kā Liene jūtas, ko domā utt utjp, tas ko redzat, ir jūsu interpretācija un pieņēmumi. Mamma ir mamma, lai kādas viņām bija attiecības, patiesībā arī to nezinām, cik smagi bija vienai, cik otrai. Šī man ir smaga tēma, atdotu visu, lai mana mamma būtu uz šīs zemes. Neaizstāvu Lieni, bet katrs sēro, izrāda emocijas, pārdzīvo kaut kādu posmu, dzīvo tālāk savădāk. Kaut šo reizi varējāt neanalizēt pēc saviem pieņēmumiem. Ja no malas izskatās stulbi, varbūt tajā pustukšajā zīmuļu kastītē notiek vētra, jūs neko nezināt. Tas, ka jums nav žēl, tas skaidrs, bet man ir žēl, jo esmu zaudējusi mammu.
Rietumusawle @ 30.05.2026 20:33
Nu kads Timmam ieksejais speks..nu pilnigi idealize..galigi neesi piezemetaka bet uzskati, ka tikai geni un sliktas sievietes ietekme cilveku 😂
Daudz no ta tava piesaukta ir “surprise,surprise” notiek pateicoties bernibas traumam un bernu ne/audzinasana. Izklausas, ka vienkarsi nevari pienemt, ka tas kā Tu audzini savus bernus ietekmes vinu dzives. Un tas ka Tavi vecaki Tevi audzinaja ietekme tevi. Un varbut labak neruna par to ko nezini..cilveki iet pie psihiatra tiesi so traumu del nevis genu dēl. Mia cerams ari ies lai dzivotu normalu dzivi.