Jauns raksts no Andra FB. Mamma no LV sarāja, vai saprata, ka nevar vienlaicīgi nolikt savu tautu un naudu diedelēt no tiem pašiem nīstajiem tautiešiem. 😁
“
Man te pārmet, ka es iepriekšējā postā Latviju nosaucu par ciematu.
Pamatošu🙂
Jo Latvija ir mīlīga, omulīga, skaista, bet iedzīvotāji( lielākā daļa, bet ne visi)uzvedās kā ciematā.
Skauž, aprunā katru, kurš spilgtāks, katru eiro otra makā uztver kā personīgu apvainojumu, mocās ar neizprotamiem kompleksiem, baidās un neuzticās citiem ciemata iedzīvotājiem. Ja kāds no ciemata atļaujas kaut ko vairāk, viņš uzreiz skaitās "sadomājies no sevis" un lecīgs. Ja runā pilnīgi atklāti to, ko tiešām domā- idiots. Visu, ko ciemata iedzīvotāji uz sitiena nesaprot otra uzvedībā, viņi heito, jo viss nesaprotamais viņus apdraud(tā viņiem šķiet). Ciematā visi viens otru ļoti vēro, un ja kādam tā privātā dzīve izvēršas tāda sarežģītāka, tad tā uzreiz ir mauka, ja džeks, tad pēdējais jāklis. Ciemata iedzīvotāji ir ļoti izturīgi, un ciemata pārvaldei ļauj darīt ar sevi vusu, ko tā grib, tai skaitā ņirgāšanos un zagšanu no kopēji samestās naudas, neiebilst, ka ciemata pārvalde ar viņiem nesarunājas. Ciemata iedzīvotāji pat izjūt tādu kā vainas sajūtu, jo paši jau ievēlēja, lai gan puse no ciemata nebalsoja.Protestēt ciema ļaudis pārāk neiet, jo citi tad padomās, īpaši darbā, ka es esmu kaut kāds terorists un psihopāts. Viss mūžs ciematā paiet bailēs no tā "ko citi padomās". Atklātība, godīgums, dalīšanās ar savām emocijām ciematā ir vājuma un pazīme, jo sabiedrībā cieņā ir "mīļais miers" un korektums vienmēr, pat tad, kad 6 policisti ciematā 6 reizes +35 grādos sit ar elektrošoku vienu cilvēku, kurš guļ uz vēdera, nepretojās, ir skaidrā un pat nelamājas dīvainā kārtā. Vienkārši domā citādāk.
Kad tā vairāk iedzerts, ap 4 no rīta, ciemata cilvēki "ar smadzenēm" dzīvokļu un māju vurtuvēs stāsta viens otram un lepojas ar to, kā dažādos rafinētos veidos ir apzaguši ciematu.
Ciematā cieņā ir pozitīvisms, tas nekas, ka samākslots un infantils, bet vismaz uz mirklīti ir sajūta, ka varbūt īstenībā viss ir kārtībā, lai gan realitāte liecina par pretējo. Realitātes ignorēšana, un it kā neredzēšana ir hobijs 70% iedzīvotāju ciematā.
Labākā izklaide ciematā ir izsmiet un izņirgt kādu, kurš cenšās tikt uz augšu, bet paklūp. Katrs ir savā alā un kaut ko gaida.
Kas man par ciematu Latvija nav skaidrs visvairāk- kā Holande, kas ir Latvijas izmēra valsts, bet ar 17(!) miljoniem iedzīvotāju, savu zemi sakārtot var, bet Latvijai ar 2 miljoniem( rupji rēķinot) jau 30 gadus nekādi nesanāk.
Paldies.
“