jā, protams. To jau Ļenka sludina, ka jau veikalā norsk runājot un mācoties valodu.Rockabilly @ 18.12.2021 19:01taču Norvēģijā lielākā daļa runā angliski. Nav jau kaut kāda Francija.
Jajaja2 @ 18.12.2021 18:59nu baseins 1x nedēļā nemaksā miljonus, īpaši dienas vidū ir lētāk un Miai vispār bezmaksas. Tāpat visas bēbīšu skoliņas pārsvarā ir bezmaksas. Un laukumiņi jau tāpat. Problēma jau tikai viena - Ļenkai neinteresē to ciemiņu nodarbināt.
Valoda gan piekrītu, maksā.. bet ko pašmācības ceļā var iemācīties? Vismaz sākumā vajag, lai palabo utt.
Bjork @ 18.12.2021 22:03Jā, bet pat kafiju nevarēja atļauties nopirkt sievai. Tādi prieki, atgriežoties mājās un tiekot pie kafijas krūzes ?
vivii @ 18.12.2021 22:33Lienei ir vienas džinsas ar aplikācijām, uzšuvēm, kuras figurē jau tālajā 2014.gadā (instagram bildēs)
Ko es varu teikt, labas džinsas , ka tik ilgi kalpo :D
Es jau neko nesaku, man arī ir vairākas drēbes, kas kalpo jau 10+ gadus, bet tās ir tādas klasiskas, bet tās uzšuves uz džinsām gan ir novecojis pasākums ????
pret iebraucējiem, kas integrējas, iemācās valodu, respektē norvēģu kultūru, tradīcijas, brīvā laika pavadīšanu, izturas diezgan ok. Pieņemu, ka tas varbūt arī ir mazo miestu fenomens, kur īsi nav ko darīt kā aprunāt.Bjork @ 18.12.2021 19:43Jā, runā angliski, bet tomēr vairāk ārpus lielām pilsētām norvēģi ļoooooti nemīl, ja nerunā norvēģiski, īpaši, ja nav personīgi pazīstami. Un runājot ar tuvākiem paziņām un draugiem, daudzi norvēģi atzīst, ka ļoti nepatīk iebraucēji. Viens no pirmajiem jautājumiem, ko uzdod norvēģi 95% gadījumos, cik ilgi dzīvo Norvēģijā? Latviešiem palaimējies, ka mums ir pareizā ādas krāsa. Varat pašas pameklēt, ko saka musulmaņi par dzīvi Norvēģijā, cik ļoti sanāk sastapties ar rasismu konkrēti no vecāka gadagājuma norvēģiem. Ko saka jaunieši, kas adoptēti no ārzemēm, kas te uzauguši, cik bieži ir nācies sastapties ar ļoti negatīvu attieksmi tieši izcelsmes dēļ. Kādu presingu ir jutuši poļi. Valstiskā līmenī viss ir rožaini, bet mājās, draugu lokā valda pilnīgi cita attieksme pret iebraucējiem.Valodu var iemācīties pats, bet pamatlīmenī, kuru īsti ar norvēģi nevar pielietot. Tikai ar tāda paša līmeņa iebraucēju. Bet es saprotu arī norvēģus un viņu attieksmi. Tikai viņiem nav tendence bļaut, cik viss ir slikti, bet paslēpt no citām valstīm, jo tā taču pati labākā valsts pasaulē. Es negribu izklausīties, ka es nolieku Norvēģiju, bet gribu pateikt, ka Norvēģijā nedzīvo citas planētas cilvēki, tādi paši vien cilvēki kā Latvijā. Un teikt, ka Latvija ir sūds un Norvēģija ir wow, wow, wow..to var pateikt tikai ļoti primitīvi un tuvredzīgi cilvēki, tādi kā Liene, kas dzīvo virtuvē un viesistabā, neko vairāk arī dzīvē neredz.
Shayk @ 18.12.2021 21:34Plakanais dupsis.
https://failiem.lv/u/86zx57pqa
Shayk @ 18.12.2021 22:14
+++
nav obligāti, bet ieteicams, kur nevar ievērot 1m distanci. Katrai kommunai ir tiesības pašām pieņemt noteikumus stingrākus vietējā mērogā, ja epidemoloģiskā situācija ir nopietnāka, piemēram par maskām, skolu attālinātā darbība utt. 98% lieto maskas publiskās vietās, īpaši veca gada gājuma cilvēki.Jajaja2 @ 18.12.2021 22:43pret iebraucējiem, kas integrējas, iemācās valodu, respektē norvēģu kultūru, tradīcijas, brīvā laika pavadīšanu, izturas diezgan ok. Pieņemu, ka tas varbūt arī ir mazo miestu fenomens, kur īsi nav ko darīt kā aprunāt.
Bet Kiviči jau neko īsti nezina, darbā iekārtoja, dzīvokli atrada, visu palīdzēja, parādīja. Nu tad viņiem arī šķiet, ka Norgē lafa.
Starp citu vai visā Norge atkal nav ieteikums maskas veikalos nēsāt. Ļenkai &Kivim nebija, nav sapratuši?
nav nav obligāti, bet ietiecams. Un ja ieteicams, tad norges liks. šķiet ka viņi ir Kristiansand aizbraukuši, tur tak vairāk cilvēku arī nekā viņu miestā.Bjork @ 18.12.2021 22:55nav obligāti, bet ieteicams, kur nevar ievērot 1m distanci. Katrai kommunai ir tiesības pašām pieņemt noteikumus stingrākus vietējā mērogā, ja epidemoloģiskā situācija ir nopietnāka, piemēram par maskām, skolu attālinātā darbība utt. 98% lieto maskas publiskās vietās, īpaši veca gada gājuma cilvēki.