Aamelija @ 14.11.2021 12:21No vienas puses pareizi jau Cool Dzipsy saka, ka mūsdienās "Tu", "Jūs" daudz tiek lietots nevietā. Dažiem liekas labais tonis mājaslapā vai reklāmas rakstā lietot ''Tu'', ''Jūs'', bet gramatiski tas nav pareizi, un te viena filoloģe par to ir diezgan aizsvīlusies :D http://vardotaja.blogspot.com/2020/06/macieties-latviesu-valodu-berni.html
Arī Instagram postos ''tu'', ''jūs'' jābūt ar mazo burtu.
Bet lielos burtus lieto (citāts no filoloģes raksta)
- vēstulēs, kas adresētas vienai konkrētai personai, kur personas vietniekvārds dublē personvārdu;
- iesniegumos (tie parasti arī ir adresēti kādai konkrētai personai);
- e-pasta vēstulēs (jo tās arī ir vēstules, ko lasīs viens konkrēts cilvēks);
- komentāros, uzrunājot autoru vai atbildot uz kāda cita autora komentāru (te arī tiek uzrunāta konkrēta persona, tāpēc būtu pieklājīgi izspiest no sevis lielo burtu).
http://vardotaja.blogspot.com/2014/08/pieklajiga-jusosnas.html
Katrs mak izmantot māsu google un atrast nepieciešamo informāciju.
Bet ja nopietni.
Katrs mak izmantot māsu google un atrast nepieciešamo informāciju. Nav vajadzības pārveidot tēmu par latviešu valodas gramatikas diskusiju.
😀
Rockabilly @ 14.11.2021 15:45Pateicoties Lienei, mums mājās ir jauns izteiciens. Ja gadījies kādu vīna glāzi par daudz iedzert un no rīta seja aizpampusi, tad draugs mani no rīta sūta uzkrāsoties, "lai pēc Lienes neizskaties".
Paldies, Liene!!!
C00L Dzipsy @ 13.11.2021 22:09
Hahahaha!! ?????
\Scandinavian @ 14.11.2021 22:29Kāds noziedznieks? Kāds patēvs?
PāLiene @ 16.11.2021 13:06Es vienīgais nesaprotu to cilvēkus, kas KivičLieni izvēlas sadarbībai, tā taču ir reāla antireklāma.
Vasarā sāku staigāt uz Batutu fitnesu, rudenī paņēmu pauzi jo bija jāgaida kad sāks darboties vakcinācijas sertifikāts, bet ar domu, ka atsākšu nodarbības. Un tad ieraugot sadarbību ar Ļenku momentā atsekoju viņiem un domu kategoriski atmetu.
Tagad tas pats ar rokrakstu analīzi- iepriekš redzēju vairākus sabiedrībā zināmus cilvēkus par to runājam. Ok, pakalpojums īesti ne man domāts, bet likās interesanti. Un tad pēkšņi Ļenka pārlaimīgi stāsta ka re- kārtējais apstiprinājums viņas labestīgajam raksturam un tam, ka šai sirds vietā. Nu come on?
PāLiene @ 16.11.2021 13:06Es vienīgais nesaprotu to cilvēkus, kas KivičLieni izvēlas sadarbībai, tā taču ir reāla antireklāma.
Vasarā sāku staigāt uz Batutu fitnesu, rudenī paņēmu pauzi jo bija jāgaida kad sāks darboties vakcinācijas sertifikāts, bet ar domu, ka atsākšu nodarbības. Un tad ieraugot sadarbību ar Ļenku momentā atsekoju viņiem un domu kategoriski atmetu.
Tagad tas pats ar rokrakstu analīzi- iepriekš redzēju vairākus sabiedrībā zināmus cilvēkus par to runājam. Ok, pakalpojums īesti ne man domāts, bet likās interesanti. Un tad pēkšņi Ļenka pārlaimīgi stāsta ka re- kārtējais apstiprinājums viņas labestīgajam raksturam un tam, ka šai sirds vietā. Nu come on?
Paprika @ 16.11.2021 23:02Man jautājums
Kādēļ šefpavāre Liene visur liek tikai un vienīgi vegetu?
Mana virtuve tadas vegetas vispar nav 🤮 Esmu par labam un kvalitativam garshvielam bez sals. Kur ta ir nepiecieshama,pievienoju ljoti kvalitativu un ljoti mazos daudzumos. Manuprat prezentejot “veseligas receptes” vegetai nav vietas!Paprika @ 16.11.2021 23:02Man jautājums
Kādēļ šefpavāre Liene visur liek tikai un vienīgi vegetu?