Jā, kopš ASV parādījās BLM un Eiropā imigranti, dzīve ir gājusi tikai uz augšu...
Latvija arī strauji iet tajā virzienā. Es dažus gadus dzīvoju ārpus Latvijas. Tagad atgriežoties uzreiz pamanīju, cik ielās daudz aziātu (indiešu utt.). Vēl pirms 5 gadiem praktiski nekad viņus neredzēju, tagad katru dienu redzu vairākus.
BLM ir par sistemātisko rasismu ASV.
Kā tumšādainie vīrieši tiek demonizēti.
Ja cilvēks grib labāku dzīvi un godīgi strādā,maksā nodokļus, dod savu pienesumu, kāda šķirba rasei? Hardcore rasisms un nekas vairāk.
Šī tieksme kontrolēt kā citiem jādzīvo, taisnību sakot, ir pretīga.
Latvieši paši jau nav labāki.
Bet par BLM runājot - jā, tur viennozīmīgi ir daudz sviesta. Un koncepts, ka mums jāadaptējas viņiem, ne viņiem mums man liekas visnotaļ nepareizs.
Es imigrāciju neatbalstu principiāli. Jā, var būt kaut kādi izņēmuma gadījumi (labs speciālists utt.), kad cilvēku ir vērts paņemt, bet kā saka - imigrantam ir jābūt virs valsts iedzīvotāja vidējā līmeņa, lai viņu būtu vērts ņemt, un viņš to valsti celtu nevis gremdētu.
Ne velti mūs vajag tajos rietumos.
Principā pasaule strādā tā, ka lai kaut kur būtu labi, kaut kur jābūt slikti.
Ne velti rietumi outsourco pakalpojumus trešajās pasaules valstīs.
Ja britiem nebūtu latviešu zemeņu lasītāju, viesmīļu un kasieru, Tu domā, ka tā augsti attīstītā valsts aizietu pa burbuli? Nekad. Brexita laikā par to ļoti daudz tika runāts. Zemeņu lasīšana un līdzīgi tipiskie imigrantu darbi ir tik zemas vērtības, ka valstij nenes praktiski vispār nekādu labumu.
Mūsdienu imigranti nav Lielbritāniju, ASV, u.c. padarījuši par labākām valstīm.
Par šo var strīdēties, vai pasaulei ir labāk vai sliktāk dalīt darbu (Japāna un Vācija ražo mašīnas, Brazīlija banānus, Itālija apģērbus utt.), un man šķiet, ka tas ir labāk, bet tā jau ir cita tēma.
Kadam taču ir mani jāapkalpo restorānā un jāpieved mans Wolt pasūtījums.
Un viena lieta ir ko imigranti pienes ekonomikai tiešā veidā, savukārt cita, ko pienes viņu darba rezultāts.
Vietējie uz mazkvalificētiem darbiem arī iet negrib.
Tas drīzāk ir kā risinājums, lai pielāpītu problēmas. Kuras nepielāpot varētu būt vēl sliktāk.
Šeit biju domājis vairāk to, ka, piemēram, programmētājs Rietumeiropā maksās dārgāk, kā programmētājs Baltijas valstīs, bet darba pienesums būs aptuveni vienāds. Līdz ar to, pat neesot migrants, es jau kādam tur laupu darbu.
Tikai tāds nepastāv.
Vot, vot. Brexita laikā arī viena sieviete kļuva bēdīgi slavena ar to, ka televīzija teica to pašu - ja nebūs imigrantu, tad kas man taisīs kafiju un sviestmaizes?? Runa ir par kalpu importu. Indiešiem, melnādainajiem, kas tā kā vecajos labajos laikos par ļoti lētu naudu apkalpos baltos. Ironiski, ka mani te sauc par rasisti. Bet kā redzi, Latvija normāli iztiek bez šādiem kalpiem. Mums pat krīt iedzīvotāju skaits. Un vai mums trūkst zemeņu, kafiju, čīzburgeru, viesmīļu, vai Tu no tā ciet? Nē.
Tātad piekrīti, ka ekonomiski imigranti nenes labumu. Un ja tā, tad arī punkts.
Vietējais grib dzīvot vietējai dzīvei atbilstošā līmenī. Ne tā kā daudzi imigranti, kas 40 gados var atļauties īrēt 15 kvadrātmetru istabu, ja ne dzīvot kādā istabā kopā ar 5 citiem imigrantiem.
Bet sauc konkrēti - kādas problēmas migranti lāpa? Pagaidām esi nosaucis kafijas vārīšanu, zemeņu lasīšanu, čīzburgeru cepšanu. Tas, ka kādam nav pieejami lēti kalpi, nav ''problēma'', no kā ''būs tikai vēl sliktāk''.
Līdz ar to Tavas aktivitātes ir daudz mazāk negatīvas, nekā imigrantu aktivitātes. Tad ir jāsāk smalki rēķināt, vai tiešām Tavs darbs Lielbritāniju ietekmē negatīvi, jo tas nav mazkvalificēts, un nav minēto problēmu.
Firma, kuras noliktavā strādā šis imigrants, pienes ļoti daudz.
kas tad tavuprāt padara do šo augsto dzīves līmeni, ja ne lēti kalpi, kas lasa zemenes, pienes kafiju
lielā daļa, kas "normāli iztiek", tādu izšķērdību, kā sūtīt Wolt maltītes vienkārši nespēj atļauties
Reeceejpele @ 06.07.2021 18:10
Pēc tā jau skaidrs, ka diskusija te neiespējama. Nedomāju, ka liela sajēga par vēsturi un dažādiem citiem aspektiem, kas noved pie šodienas. Atgādini amerikāņu Benu Šapiro, kas māk ļoti artikulēti runāt, bet, kad paklausies, ko viņš saka un izglīto sevi par apkārt notiekošo, saproti, ka lej absolūtu sviestu.