Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dienas rutiina

 
Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
Kaada ir juusu dienas rutiina?
Saprotu, ka visas dienas nav vienaadas, bet jums noteikti taapat ir kaada vispaariiga rutiina. Varat uzrakstiit arii par vairaakaam dienaam, buus interesanti. Cikos celaties, vai/cik daudz sportojat, cikos eedat brokastis, cik ilgi esat darbaa (ja esat), vai peec darba nodarbojaties are hobijiem un cik ilgi utt. liidz laikam, cikos ejat guleet. Interesee visi siikumi :)
Jautaaju jo saaku aizdomaaties par savu rutiinu un cik laba/slikta taa ir.
13.06.2021 15:41 |
 
Reitings 315
Reģ: 14.08.2020
Es nestrādāju, studēju, bet tāpat diez gan aizņemta diena.
Ceļos parasti 7.30, jo tad jūtos vislabāk. Sakāvi gultu, saķemmejos, parģebjos. No rīta uztaisu kādu maizīti(avakado tostu visvbiežāk, bet reizēm ir lasis), izdzeru kafiju ar pienu, latte vai cappucino. Tad iztīru zobus un ap 8.00 sāku savu dienu. Parasti mācos līdz 10.00, uztaisu sagataves pusdienam(sagriezu visu, sagatavoju), uzvelku sporta drēbes un vai nu eju skriet vai vingrot uz paklājiņa. Treniņš ir no 10 min lidz 30min, atkarīgs kā es vēlos, bet cenšos vismaz 10 min katru dienu. Pēc tam es atkal mācos un kad ir laiks, tad sagatavoju pusdienas. Kā kuru dienu. Parasri ap 13 vai 14. Pēc mācībām(arī atkarigs kāda diena, citreiz beidzas jau lidz pusdienam, citreiz sakas pusdienas un beidzas vakarā) es eju pastaiga. Ielieku mūziku austiņās un baudu dabu. Pēc pastaigas es eju noskaloties, man patīk iet vakaros un tad jau ja ir laiks kaut ko palasu sev, paskatos ziņas vai pazīmēju(reizem man patik bezmērķi kko zīmēt). Gatavoju vakariņas
Mani hobiji ir gatavot ēst un iet pārgājienos . Attiecīgi, ja ir vēlme es plānoju nākamo pārgājienu - kur iet, ko ņemt līdzi utml, vai mekleju jaunas receptes, ko gatavot. Bet nu tādas lietas man labāk patīk plānot sestdienas, svētdienu vakaros. Nezinu kāpēc :)
Eju gulēt ap 23, vismaz cenšo, tacu biezi ir bezmiegs un tad visādas domas jaucas pa galvu
13.06.2021 16:16 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Es studēju un paralēli strādāju. Nu jau skola līdz rudenim pagaidām ir beigusies, bet kad notika lekcijas, cēlos pirms 8, ieslēdzu lekciju.. ja tā bija interesanta, klausījos. Ja ne, ātri savedu sevi kārtībā un iekāpu trenuškās. Parasti skola bija līdz diviem vai pieciem. No 10:30 man visas 3 skolas dienas bija praktiskie, kuros piedalījos, diskutēju. Pusdienu pauzē, studējot no mājām, sagatavoju visu vakariņām- reizēm jau uzliku gatavoties ēdienu, jo man ir multikatls. Vai arī.. ja bija paredzēts kas gatavojams uz gāzes, sagriezu/saklapēju/sasālīju vai kas jau nu bija plānā un atkal slēdzos lekcijām. Dienas beigās arī jāklausās un jādiskutē vien bija. Pēc lekcijām gatavoju vakariņas. Pirms atradu darbu, 4dienās un 5dienās neko nedarīju. Gulēju līdz pusdienlaikam, piecēlos, sakārtoju māju un pamācījos. Reizēm aizgāju pie draudzenes vai izgājām pastaigā, jo viņa sēž mājās ar bebi. Reizēm tās brīvās darbadienas braucu ciemoties uz saviem laukiem, tad visu dienu pavadīju ar māsu un savu krustdēliņu, jo draugs tāpat mājās ir tikai vakarā.. un darbadienās knapi filmu varam noskatīties kā viņš aizmieg. Tagad esmu sākusi strādāt no 8-17 katru dienu. Ceļos, kad draugs brauc uz darbu- parasti drusku pēc 6(~6:10) un eju dušā, mazgāt matus un vārīt kafiju. Mans sliktākais ieradums- lienu ar kafiju gultā un lasu ziņas... 6:40 liekas- vēl par agru, man jau tikai kādu pusstundu vajag, bet tad 7:10 saprotu, ka nu gan ir laiks... un tad pa galvu, pa kaklu žăvēju un taisnoju matus un savedu savu seju tādā kārtībā, lai neizskatos tikko pamodusies, jo darbs prasa ievērot sava veida etiķeti- plēstos džinsos gluži nevar iet, tad arī sejai jābūt atbilstošai 😁 parasti esmu darbā tieši 8 vai kādu minūti pēc.. sāku strādāt. Ap 10 mēs ar kolēği dzeram rīta kafiju un apēdam pa mazam kārumiņam.. 12 cenšamies ēst pusdienas. Ar šo man sākotnēji gāja grūti, jo mājās man nevajadzēja enerğiju un mana pirmā ēdienreize reizēm bija četros-piecos, bet nu jau ko vieglu apēdu. Pēc darba ja eju kājām pāriet tuvu pusstundai līdz nokļūstu mājās.. ja vajag veikalu, tad gandrīz stunda, jo pēc 5 nereālas rindas. Reizēm draugs pa ceļam mani paķer, ja viņš iebrauc no Rīgas tajā laikā, kad es beidzu darbu 😁 Kad esmu mājās, gatavoju vakariņas.. paēdam un neko nedaram. Reizēm pēc darba paņemam 1-2 h napiņu. Man točna nav spēka iet pastaigās... varu pēc darba aiziet pie kāda ciemos, uzreiz aiziet pastaigā.. bet ja nonāku mājās, tad visa kosmētika nost, šorti kājās un gultā iekšā, skatos filmas 😁 varbūt pieradīšu un būs citādāk, bet pagaidām tā.. parasti ap 10-11 ejam gulēt. Brīvdienās režīma nav, izguļamies kamēr vien nāk miegs, bet nu jau 10 liekas ilgi 😁 neko neplānojam.. ja gribas kaut kur aizbraukt, braucam.. ja negribas- sēžam mājās. Kaut kā tā... nekā interesanta 😁
13.06.2021 17:39 |
 
Reitings 312
Reģ: 29.04.2021
darba dienās ceļos vai nu pusē septiņos, vai ap desmitiem ( atkarībā no maiņas). kad pieceļos, tad izdzeru tikai kafiju un sataisos, man tas prasa labi ja pusstundu. Brokastis neēdu, ēdu vai nu darbā vai pēc tā. Pēc darba pirmais ir paēst un kafija, tad kādi mājas vai pagalma, dārza darbi, dažreiz neko nedaru un braucu ciemos vai makšķerēt vai vnk pastaiga dabā. Ciemošanās un tml lietas arī kā kuro reizi, bet mēdz ievilkties līdz vēlam vakaram. Ēst arī katru dienu negatavoju, to biežāk dara mans puisis, nekā es 🤣 Bet jā, šad tad mēdzu arī vēl 11os vakarā taisīt ēst. Vēl pirms gulētiešanas mazgāšanās utml lietas, un ta gulēt parasti pēc pussnakts. Esmu pēc miega tipa izteikta pūce, no rītiem nevaru piecelties, bet vakaros gulēšana nav ne prātā. Brīvdienās tiešām man rutīna nav, tik gulēt eju vēl vēlāk. 🤣
13.06.2021 18:18 |
 
10 gadi
Reitings 195
Reģ: 29.01.2009
Darba dienas rutīna:
5:40 modinātājs, bet ceļos augšā vēlāk
6:30 dodos uz darbu, lasu inetrvijas,garos rakstus, izklaidējošu info
7:20 braucu ar skrejriteni,ja labs laiks, apēdu kādu maizīti vai izdzeru kafiju parkā, noskaņojos darba dienas sākšanai
Līdz 15:30 darbs, ilgāk nestrādāju
Pēc tam pastaiga ar draugu vai vienatnē, dažreiz 40 minūtes, šad un tad ilgāk nekā stundu,atkarīgs no laikapstākļiem un maršruta
ap 18:30 vakariņas, gandrīz vienmēr ir klāt svaigi dārzeņi vai vārīti
Ap 19:30 duša,mati,nagi utt
Ap 20:00 skatos interesantus video vai ziņas,lasu grāmatu vai runājos ar draugu par dienas notikumiem, šajā laika posmā bieži lietots internets, dažreiz čats utt
Varētu teikt ka laika posmā no 20.00 - 21.00 visbiežāk sanāk plānot kaut ko priekš nedēļas nogales
22:00 miega laiks.
Gribētos kaut ko interesantāku ieviest visparastākajā rutīnā, bet ne sportu, sāksies vēl klapatas ar ēšanu savādāk 😀
13.06.2021 19:52 |
 
Reitings 3
Reģ: 13.06.2021
Man ir divi pavisam mazi bērni.
Pamostamies ap 9-10:00, pamīļojamies, ejam taisīt un ēst brokastis. Kamēr mazie ēd un spēlējas, es dzeru kafiju. Siltajās dienās ejam dārzā dzīvoties. Tad nākam iekšā, gatavoju pusdienas un lieku mazāko gulēt.
Tad atkal spēlējamies, dzivojamies, es fonā skatos kādu serialu, filmu vai video, citreiz kādu podkāstu. Citas dienas man ir skola, tad klausos lekciju, mācos, kamēr bērni guļ vai vīrs atbrauc mājās ātrāk.
Vīrs pagatavo vakariņas, mēs paedam, kopā paskatāmies ziņas vai seriālus, ejam mazgāties un bērni gulēt. Bērni guļ, ir laiks mums divatā. Pati eju gulēt ap pusnakti.
Bet vispār ļoti reti ir šādas dienas, jo esam ļoti spontāni un patīk vazāties apkārt. Ir dienas, kad izejam no mājās no rīta, esam visu dienu ciemos, ārā utt., un atgriežamies tikai vakarā.
Takā reti, kad vairākas dienas pēc kārtas paliekam mājās un esam rutīnā. Man šausmīgi nepatīk rutīna, jūtos apspiesta un ātri izdegu. Bērniem arī ļoti patīk piedzīvojumi
13.06.2021 20:12 |
 
10 gadi
Reitings 967
Reģ: 05.02.2011
Mani arī interesē dienas rutīnas jautājums. Gribētos to nedaudz sakārtot un mazāk veltīt laiku nelietderīgām nodarbēm.
Parasti ceļos ap 10, 11. Pirmo stundu vārtos pa gultu ar telefonu rokā. Tas ļoti besī, bet nevaru no tā atradinaties..
Ap 11, 12 kāpju ārā no gultas, nomazgāju seju ar aukstu ūdeni, padzeros ūdeni, atveru vaļā balkonu.
Ja ir treniņa diena tad uzlieku mūziku un darbojos vai nu treniņš ar hantelēm, gumijām un savu spēku vai arī dodos skriet. Ja treniņš tad vismaz 30 min, ja skrienu tad ap 4 km.
Pēc treniņa, ja tāds ir bijis, dodos dušā. Gatavoju brokastis. Pēdējā laikā patīk ēst pēc workouta. Brokastis parasti ēdu auzu pārslu putru ar augļiem un riekstiem vai omleti ar dārzeņiem. Izdzeru vitamīnus.
Tīru zobus, mazgāju seju un ieziežos ar mitrinošo serumu.
Sāku mācīties, paralēli nomazgāju traukus, saslauku grīdu, palaistu puķes utt.
Ap kādiem 15 uzēdu kādus augļus vai iedzeru proteīna dzērienu.
Ap 16 dodos uz darbu. Tur esmu līdz 23. Atnākot mājās kādu laiku pasāžu telefonā, pačekoju kas jauns. Tad eju dušā. Ap 24 vai 1 eju gulēt.
Rīta rutīna mēdz pajukt, ja ir kaut kur jādodas vai ir kas paredzēts. Bet aptuveni +/- tā ir tāda.
13.06.2021 22:49 |
 
Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Lasīju tēmas pieteikumu un sapratu, ka man laikam nav tāda ikdienas rutīna. Mostos plkst. 14:00 dienā. Kādu reizi ātrāk, kādu vēlāk, bet parasti +/- vienmēr ap to laiku. Viss, kas seko pēc pamošanās, parasti ir balstīts uz spontanitāti, konkrētās dienas noskaņojumu un pašsajūtu. Ja slikts noskaņojums, ārā slikts laiks, slikta pašsajūta vai vienkārši slinkums kaut ko darīt, visu dienu varu nosēdēt mājās un skatīties True Crime šovus. Ja ir vēlme kaut ko darīt, tad daru to, ko konkrētajā brīdī gribas darīt visvairāk. Eju garās pastaigās, sportoju, eju uz kino, iepērkos, satiekos ar draugiem, eju uz bibliotēku, peldos, eju uz bāru dzert alu utt., utjp.. Ap pusnakti sākas mans aktīvākais diennakts posms (esmu totāla "pūce" ) - ēdu vakariņas, dzeru vīnu un strādāju. Varu strādāt no jebkura punkta pasaulē, pati menedžēju savu laiku, tāpēc izvēlos strādāt naktīs, kad jūtos vislabāk un esmu enerģijas pilna. Gulēt eju kā kuru reizi. Parasti +/- ap 6:00 rītā.
13.06.2021 23:28 |
 
Reitings 315
Reģ: 14.08.2020
Miaa @ 13.06.2021 23:28
Lasīju tēmas pieteikumu un sapratu, ka man laikam nav tāda ikdienas rutīna. Mostos plkst. 14:00 dienā. Kādu reizi ātrāk, kādu vēlāk, bet parasti +/- vienmēr ap to laiku. Viss, kas seko pēc pamošanās, parasti ir balstīts uz spontanitāti, konkrētās dienas noskaņojumu un pašsajūtu. Ja slikts noskaņojums, ārā slikts laiks, slikta pašsajūta vai vienkārši slinkums kaut ko darīt, visu dienu varu nosēdēt mājās un skatīties True Crime šovus. Ja ir vēlme kaut ko darīt, tad daru to, ko konkrētajā brīdī gribas darīt visvairāk. Eju garās pastaigās, sportoju, eju uz kino, iepērkos, satiekos ar draugiem, eju uz bibliotēku, peldos, eju uz bāru dzert alu utt., utjp.. Ap pusnakti sākas mans aktīvākais diennakts posms (esmu totāla "pūce" ) - ēdu vakariņas, dzeru vīnu un strādāju. Varu strādāt no jebkura punkta pasaulē, pati menedžēju savu laiku, tāpēc izvēlos strādāt naktīs, kad jūtos vislabāk un esmu enerģijas pilna. Gulēt eju kā kuru reizi. Parasti +/- ap 6:00 rītā.

Ļoti interesanti. Es arī esmu totāla pūce, bet pagaidām nevaru sevi pieradināt pie domas, ka varētu celties 14...šķiet, ka tad visa dzīve nogulēta un ir tāda pretīga sajūta pēc tam, ka tik ilgi esmu nogulējusi. Tāpēc cenšos negulēt ilgāk par 10.00, arī brīvdienās.. un cenšos iet ātrāk gulēt, lai gan ne vienmēr tas sanāk
14.06.2021 08:33 |
 
Reitings 66
Reģ: 18.02.2021
Es esmu diezgan izteikts rutīnas cilvēks, man tas ir ļoti svarīgi sevis disciplinēšanai.
Mostos līdz plkst. 8:00, eju ārā ar suni, uztaisu kafiju un brokastis. 9:00-18:00 darbs, kur pa vidu, kamēr vēl strādājam no mājām, izeju vēlreiz ar suni, paēdu pusdienas un apdaru visu mājas soli- katru dienu putekļu sūcējs, viss pārējais pēc nepieciešamības.
Vakarā 1h treniņš un tad vēl 5-6km skrējiens. Duša, vieglas vakariņas un TV.
Ap 23-24 ejam gulēt.
Brīvdienās grafika gan, protams, nav, bet ja nav citi plāni, tad tāpat mostos ap 8, rīta solis tāds pats, kā parasti, pēc tam veicu lielo sestdienas uzkopšanu 1-2h, ap pusdienlaiku brīvdienās man ir dubultie treniņi uz 2 stundām, taču skriet neeju. Pēc tam duša, mājas SPA (visas iespējamās maskas, skrubji, pīlingi, pašmasāžas.. :D kaifoju!) pierakstu kādu lapu vai divas dienasgrāmatā ar nedēļas sajūtām un kādu atziņu. Pēc tam kāds snaudiņš, veikals, garāka pastaiga pa mežu vai tikšanās ar draugiem.. :)
14.06.2021 15:53 |
 
Reitings 940
Reģ: 06.01.2021
Darba dienās ceļos 5:00 un strādāju līdz 14:00 ( atbraucu mājās šajā laikā)
Papusdienoju un piesēžos pie TV vai telefona uz kādu stundu.
Tad izbraucu 10km ar riteni vai vienkārši izeju pastaigā uz stundu. Katru dienu.
Ap plkst.18.00 taisu vakariņas un sagatavoju pusdienas nākamajai darba dienai. Plkst.20:00 ir pokera spēle. Gultā cenšos būt 22:00-23:00.
Brivdienās ceļos ap 7:00, organisms jau pieradis tik laicīgi mosties . Parasti tās ir tīrīšanas dienas. Katrā brīvdienā sanāk darīt ko pavisa savādāku un atšķirīgu, tā kā par to būs grūtāk uzrakstīt .
14.06.2021 17:17 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
RedBull @ 14.06.2021 08:33

Ļoti interesanti. Es arī esmu totāla pūce, bet pagaidām nevaru sevi pieradināt pie domas, ka varētu celties 14...šķiet, ka tad visa dzīve nogulēta un ir tāda pretīga sajūta pēc tam, ka tik ilgi esmu nogulējusi. Tāpēc cenšos negulēt ilgāk par 10.00, arī brīvdienās.. un cenšos iet ātrāk gulēt, lai gan ne vienmēr tas sanāk

Pie celšanās 14:00 var pierast. Ja tas ir regulāri katru dienu, tad ar laiku sajūtas būs tādas pat kā celties 08:00.
14.06.2021 21:43 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Plus mīnus visas darba dienas ir vienādas. Bet atšķiras pulksteņa rādītājs.
Ceļos no 06:00-08:00.
Tad kādu stundu pavadu vingrojot, dušojot, utt.
Tad brokastis - kafija, omlete, zaļumi.
Man nav strikts darba laiks no 09:00 līdz 18:00, nu darba laiks ir noteikts, bet varu ierasties darbā ap 10:00, 11:00, kā iedvesma uznāk.
Tad pašiverēju pa darbu.
Tad pusdienās, ar pastaigu pa parku, pa veikaliem.
Reizēm mājās jau 16:00, 17:00, reizēm darbā esmu līdz 20:00.
Pa vidam vēl vakariņas.
Tad vakarā vīna glāze, kāds seriāls jānoskatās, vai kāda laba latviešu dokumentālā filma.
Reizēm mēdzu māju izmazgāt vakarā, lai nav brīvdienās tas jādara.
Brīvdienās ceļos tāpat kā darba dienās, tur nekas nemainās.
Kad labs laiks un daba piespiež, tad jākopj piemājas dārzs, puķes, utt. Bet vispār es esmu par eko, lai aug un attīstās kā pašiem augiem gribas. 😁
14.06.2021 21:51 |
 
Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
C00L Dzipsy @ 14.06.2021 21:43

Pie celšanās 14:00 var pierast. Ja tas ir regulāri katru dienu, tad ar laiku sajūtas būs tādas pat kā celties 08:00.

Paldies! Gribēju atbildēt uz konkrēto jautājumu, bet tu jau labi uzrakstīji. :)
Man arī agrāk bija tā sajūta, ka esmu nogulējusi visu dienu. Kādu laiku centos mēģināt mosties ātrāk, bet tad sākās citas problēmas, jo aizmigt tik un tā nevarēju ātrāk par tiem 5:0-6:00 rītā, kā rezultātā biju miega badā, reiba galva, reāli jutu to miega trūkumu. Kad biju pie psihiatra (saistībā ar savu VD), kaut kā aizrunājāmies par miega jautājumiem. Ārsts sāka dot padomus kā ar zālēm varētu regulēt miegu un kā mācīties iet gulēt pa stundiņai ātrāk, kamēr izdotos noregulēt savu režīmu tā, lai ietu gulēt kā visi "normāli" cilvēki. Sēdēju, domāju. Beigās sapratu, ka es taču nemaz negribu neko mainīt, jo man ir labi tā, kā ir. Tad, kad vairums cilvēku mostas, priekš manis ir nakts. Kad lielākā daļa cilvēku guļ, priekš manis ir diena. Tā teikt, viss ačgārni. Bet man patīk. :)
14.06.2021 23:04 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Miaa @ 14.06.2021 23:04

Paldies! Gribēju atbildēt uz konkrēto jautājumu, bet tu jau labi uzrakstīji. :)
Man arī agrāk bija tā sajūta, ka esmu nogulējusi visu dienu. Kādu laiku centos mēģināt mosties ātrāk, bet tad sākās citas problēmas, jo aizmigt tik un tā nevarēju ātrāk par tiem 5:0-6:00 rītā, kā rezultātā biju miega badā, reiba galva, reāli jutu to miega trūkumu. Kad biju pie psihiatra (saistībā ar savu VD), kaut kā aizrunājāmies par miega jautājumiem. Ārsts sāka dot padomus kā ar zālēm varētu regulēt miegu un kā mācīties iet gulēt pa stundiņai ātrāk, kamēr izdotos noregulēt savu režīmu tā, lai ietu gulēt kā visi "normāli" cilvēki. Sēdēju, domāju. Beigās sapratu, ka es taču nemaz negribu neko mainīt, jo man ir labi tā, kā ir. Tad, kad vairums cilvēku mostas, priekš manis ir nakts. Kad lielākā daļa cilvēku guļ, priekš manis ir diena. Tā teikt, viss ačgārni. Bet man patīk. :)

Man bija tāds "darba" periods dzīvē, ka pati gāju gulēt 03:00 un cēlos augšā tikai 12:00. Sākumā likās "Jēzus māte nogrābsties", bet dažu nedēļu laikā pieradu un viss bija ok. Iepazinu citu Rīgas dzīvi, daudz mierīgāku un klusāku.
Arī tagad ļoti labprāt strādāju vēlās vakara stundās, tāpēc bieži vien darbu ņemu uz mājām un pa dienu neko nedaru. Tā dienas kņada man tomēr traucē.
14.06.2021 23:56 |
 
Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
C00L Dzipsy @ 14.06.2021 23:56

Man bija tāds "darba" periods dzīvē, ka pati gāju gulēt 03:00 un cēlos augšā tikai 12:00. Sākumā likās "Jēzus māte nogrābsties", bet dažu nedēļu laikā pieradu un viss bija ok. Iepazinu citu Rīgas dzīvi, daudz mierīgāku un klusāku.
Arī tagad ļoti labprāt strādāju vēlās vakara stundās, tāpēc bieži vien darbu ņemu uz mājām un pa dienu neko nedaru. Tā dienas kņada man tomēr traucē.

Piekrītu! Man vispār ļoti patīk klusums, tāpēc naktis ir labākais laiks, kad varu nodoties darbam, iziet kādā pastaigā vai vienkārši atpūsties, jo izbaudu mieru kas valda apkārt. Pēc tam, laikā, kad lielākā daļa cilvēku mostas, iebāžu ausīs ausu aizbāžņus un dodos pie miera. :)
15.06.2021 03:04 |
 
Reitings 512
Reģ: 04.03.2016
Es pārsvarā mostos ap 10-11. Cenšos ilgāk negulēt, lai man būtu +- dzīve pirms darba. :D
Uztaisu kafiju, ja ir iedvesma un apetīte tad brokastis, bet pārsvarā neēdu brokastis.
Saklāju gultu un paēdu. Izlieku savas dienas kārtis, afirmācijas, iespējams rakstu žurnāliņā.
Tad man ir rīta skincare rutīna + kosmētika, ja došos ārā vai ja uznāk vēlme.
Apģērbjos mājas drēbēs vai dažreiz, kad gribu būt ekstra produktīva saģērbjos un sataisos tā it kā ietu uz ofisu strādāt.
Tad, cik laika atlicis pēc garastāvokļa - Netflix, internets (parasti researchoju sev aktuālas tēmas, plānoju, kā uzlabot dzīvi vai konkrētas lietas savā dzīvē), fotogrāfēšanas teorijas un praktikas, vai kāds jauns hobijs, kas man ik pa laikam uzrodas.
Tad uztaisu pusdienas un ideāli, ja pietiktu arī vakariņām.
15:30 sākas darbs, nododos tam, paralēli pauzēs nomazgāju traukus, sakopju istabu, darba galdu (strādāju no mājām), utt.
00:00 beidzas darbs, evening skincare rutīna, lienu gultā, skatos daudz tiktokus kamēr uznāk miegs.
Protams, es neteiktu, ka šī ir rutīna jo katru dienu man kaut kas tik un tā mainās, noteikti katru dienu nedaru vienu un to pašu un vienmmēr uzrodas kas jauns. Šis būtu tīri piemērs, kā varētu izskatīties parasta diena.
RedBull @ 14.06.2021 08:33

Ļoti interesanti. Es arī esmu totāla pūce, bet pagaidām nevaru sevi pieradināt pie domas, ka varētu celties 14...šķiet, ka tad visa dzīve nogulēta un ir tāda pretīga sajūta pēc tam, ka tik ilgi esmu nogulējusi. Tāpēc cenšos negulēt ilgāk par 10.00, arī brīvdienās.. un cenšos iet ātrāk gulēt, lai gan ne vienmēr tas sanāk

Jā, tā varētu likties, bet tā nav, ja ir savādāks ritms. Man bija periods dzīvē, kad gāju gulēt ap 9-10 rītā un cēlos ap 17-18 vakarā, jo tad tā vienkārši man bija iegājies, ne dēļ darba vai kā, es vienkārši tā jutos vislabāk, visproduktīvāk. :)
Piemēram tagad, man beidzas darbs tieši pusnaktī, bet ap to laiku man vienmēr parādās tieši MEGA enerģija. Ja mums nebūtu tik mazs dzīvoklis ar draugu, tad es visticamāk pa nakti piekoptu māju, savas lietas utt, bet es respektēju viņa miegu un pacietīšos līdz iegādāsimies lielāku dzīvesvietu. Tad varēšu izpausties. :D
15.06.2021 11:50 |
 
Reitings 242
Reģ: 13.05.2021
Darba dienās ceļos 8.30, kaut kad ap to laiku. Es ienīstu rītus, man patīk pagulēt ilgāk, vakarā miegs ilgi nenāk un rītos celties ar modinātāju šķiet drausmīgi(pat 8.30 :D)
Saklāju gultu, paņemu telefonu rokās(jā, man ir tas sliktais ieradums rītu sākt ar telefonu), pačekoju jaunumus un eju taisīt kafiju. Brokastis es neēdu, zinu, ka slikti tukšā dūšā kafiju, bet tā nu tas ir.
Ja vajag aizeju uz veikalu, sapērku pārtiku, sagatavoju pusdienas, ēdu ap 12.00 vai 11.30, respektīvi pusdienas ir agri, jo no rīta nav ēsts un gribās, pēc tam arī darbs.
Uz darbu visbiežāk eju kājām, paņemu fiksi kafiju, jo kafija ir mana vājība. Strādāju par viesmīli un mēs atveramies 14.00, tāpēc varu atļauties riņkot pa pilsētu pirms darba.
Darbs man ir līdz 22 vakarā, tad braucu uz mājām ar sabiedrisko.
Domāju, ka iešu gulēt, bet miegs nenāk līdz kādiem 2... tā nu mājās esot mēdzu uzēst uz nakti, ielikt mazgāt drēbes uc., pasēdēt telefonā, paskatīties seriālus utml
Nekas interesants, gribētos regulāri sportot sākt, bet pagaidām man pietiek ar garām pastaigām
15.06.2021 12:41 |
 
10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Riitos, kad skrienu, celojos 4 no riita, eju noskriet 7km, kas man aiznjem 30 min, tad eju mazgaaties un taisiities uz darbu. Ap 6iem izbraucu no maajaam, darbaa esmu ap 6:30. Straadaaju liidz 3:45, braucu maajaas, paeedu, mazliet paseezu pie TV vai papljaapaaju ar draugu un tad eju ar suni staigaat, no 1h - 1:30h. Kad atnaaku maajaas, kaadu stundinju paskatos TV, tad kaapju augsaa uz guljamistabu, sataisos guleesanai, palasu graamatu un guleet. Par cik celjos ljoti agri, tad meeginu buut gultaa liidz 10pm.
Ja nesportoju no riitiem, tad celjos stundu veelaak - ap 5am.
Nedeeljas nogalees jau ap 6am esmu agsaa, jo esmu pieradusi agri celties un nevaru ilgaak paguleet.
Brokastis needu, jo ieveeroju intermittent fasting. Pirmaa eedienreize ap 12iem, otraa ap 5iem un tad viss..
15.06.2021 13:36 |
 
Reitings 1318
Reģ: 19.07.2019
Parasti ceļos ap 07:00, reizēm 06:30, reizēm 08:00. Pamostos, palasu ziņas sociālajos tīklos, eju mazgāt zobus, nomazgāt seju, uzlikt kosmētiku, tad saģērbjos, savācu somu, braucu uz darbu, pa ceļam ieejot veikalā nopirkt kaut ko brokastīm un pusdienām. Nelāgs ieradusm neēst brokastis, jo nav laika un ēstgribas no rītiem. Iekožu kaut ko darbā, sāku strādāt.
Tagad sesija ir nokārtota, tāpēc lekcijas nenotiek, bet, kad vēl notika mācības, paralēli strādāju un piedalījos lekcijās.
Uz mājām dodos ap 18:00, reizēm agrāk vai vēlāk. Pa ceļam ieskrienu veikalā, ja vajag, mājās esmu apmēram 19:00. Pārģērbjos mājas drēbēs, nolieku mantas, ieskrienu dušā. Tad sasildu vai pagatavoju vakariņas, iekožu. Kad bija mācības, uzreiz pēc vakariņām sēdos pie mācībām. Tagad paskatos video, palasu grāmatu. Gulēt eju ap 22:30-23:00.
Brīvdienās paguļu līdz kādiem 09:00. Ja nebraucu pie vecākiem, dzīvojos pa pilsētu, mācos, atpūšos, gatavoju ēst, uzkopju, izeju arī pastaigā.
Malači tie, kuri spēj kaut ko pasākt pēc darba, piemēram, sportot, iet pastaigās, satikties ar kādu utt. Man labi ja pietiek spēka kaut ēst normāli kaut ko pagatavot. :D Protams, nav tā, ka visu laiku tikai sēžu mājās pēc darba, bet kaut kas aktīvs pēc darba manā ikdienas ritmā nav tik bieži, jo ir dienas, kad esmu pārāk nogurusi gan fiziski, gan morāli. :D
Un tie, kuri ir pieraduši dzīvot kā pūces (iet gulēt ap 03:00, celties dienā) - jums otra pusīte neko par to nesaka? Ja es sāktu grabināties, sēdēt pie datora, lasīt grāmatu ar gaismu vai staigāt apkārt naktī, kamēr otrs cilvēks guļ, dabūtu pa fileju par tādu rīcību. Tāpat es arī nebūtu sajūsmā, ja zinātu, ka nākamajā rītā ir jāceļas agri, bet kāds vēl traucē gulēt.
Protams, cita lieta, kad dzīvo viens. Es arī biju tāda pati, kad dzīvoju viena - ar prieku varēju aiziet gulēt ap 03:00, piecelties pusdienlaikā, ja vien varēja to atļauties. Bet nekad to nedarīju, kad dzīvoju ar kādu vēl.
15.06.2021 15:35 |
 
10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Īsti nav tādas. Darbdienās ceļos plkst 6:00 un strādāju no 8-5.
Pēc darba parasti sagatavojos nākamajai dienai, uztaisu pusdienas līdzi, pasēžu telefonā. Pēc darba nemanu cik ātri paskrien laiks! Eju gulēt vai nu 21 vai 22 jo no rītiem nevaru piecelties vispār un ir nenormāls gruzis no rīta, ja guļu mazāk par 8 st
Brīvdienās gan nav nekāda grafika. Daru to ko gribās!
15.06.2021 20:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits