Reeceejpele @ 21.05.2021 10:46Es. 28 un bērnu nav. Negribu arī. Un teikšu godīgi, apkārtējo spiediens, ko uzliek, man jau līdz kaklam. Nevaru saprast, ko var bāzties virsū sievietēm ar šo. Pilnīgi normāli negribēt. Es zinu sievieti, kas negribēja, tagad skrien trīsgadnieks apkārt un man to bērnu reāli žēl. Viņai īsa pacietība,viena audzina, jo īstais un vienīgais aiztinās. Divi nelaimīgi cilvēki tagad zem viena jumta. Un to visu varēja izlaist, ja viņa nebūtu pakļāvusies sabiedrības spiedienam.
Šiet iederas anekdote:
"Man agrāk ļoti nepatika iet uz kāzām, jo nāca klāt vecas tantes, bakstīja ar pirkstu ribās un čukstēja: TU BŪSI NĀKAMAIS!… TU BŪSI NĀKAMAIS!… Viņas tā vairs nedara, kopš es to pašu sāku teikt viņām bērēs!"
Reeceejpele @ 21.05.2021 10:57
Oj, tici man, ir gribējies tā arī darīt. It kaimiņiene, kas KATRU reizi (kas ir aptuveni reizi nedēļā) man prasa,''kad tad bērniņi būs?''. Vēl turos, bet drīz tiešām ko riebīgu atcirtīšu, jo jau līdz kliņķim. ?
Reeceejpele @ 21.05.2021 10:57
Oj, tici man, ir gribējies tā arī darīt. It kaimiņiene, kas KATRU reizi (kas ir aptuveni reizi nedēļā) man prasa,''kad tad bērniņi būs?''. Vēl turos, bet drīz tiešām ko riebīgu atcirtīšu, jo jau līdz kliņķim. ?
Minelūše @ 20.05.2021 18:09
Vai tāpēc jaundzimušie viscaur pasaulei tiek pamesti, atstāti babyboxos vai ļaunāk - izmesti miskastē? Lielās mātes mīlestības dēļ?
Miaa @ 21.05.2021 23:28Man 30, bērnu nav un nekad nebūs. To, ka negribu bērnus, sapratu jau tad, kad vēl pati biju bērns un ar gadiem šī pārliecība tikai nostiprinās.
Savukār lan4iks2020 ir šajā diskusijā lieliski demonstrē to, cik aprobežota ir tā sabiedrības daļa, kurai patīk šādās tēmās vienmēr sākt uzdot jautājumus: un ko darīsi vecumdienās? Kāda tavai dzīvei jēga bez bērniem? Un ko teiks tavs partneris? Bērni satur laulību! Visas, kuras negrib bērnus, ir egoistes! Un tā tālāk, un tā joprojām. Interesanti, ka parasti tādas personas neaprobežojas tikai ar bezbērnu sieviešu kaunināšanu un atsevišķās situācijās ķeras klāt arī tām, kurām ir bērni: tikai viens bērns? Kad būs otrs? O, jums ir puika? Kad būs puikam māsiņa? Nu, padomājiet, jums jau gandrīz pie 40, varbūt vēl kādu bērniņu? Tādām personām nekad nebūs gana, jo liksies, ka vienmēr un visur vajag iebāzt savu viedokli (kuru, kā likums, tādas personas uzskata kā vienīgo un pareizo). Man tikai gribas teikt, ka, ja kāds uzskata, ka cilvēka dzīvei bez bērniem nav jēga, man ļoti žēl tas, cik skumja ir šī cilvēka dzīve un pasaules uztvere. Nobeigumā gribu teikt tikai to, ka nevienai sievietei, ne tai, kura negrib bērnus, ne tai, kura grib, nav jāatskaitās citiem par savu dzīvi un izdarītajām izvēlēm. Jo nevienam citam nav nekāda daļa gar mūsu reproduktīvajām tiesībām. Priekā, dāmas!