Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā rūpējaties par savu auto?

 
Reitings 42
Reģ: 09.06.2020
Sveikas, dāmas!
Pieņemu, ka vairumam no jums ir arī motorizēts transportlīdzeklis vai vismaz vēlme tādu iegādāties. Gribēju jums vaicāt - kā veicat mašīnu apkopes, vai rūpējaties par mašīnām pašas jebšu prasāt vīriem, draugiem, tētiem? Kādi auto aksesuāri jums ir izrādījušies vislietderīgākie? Kādi knifiņi, ko vērts ņemt vērā? Vai esat saskārušās, ka servisā pret jums attiecas citādi nekā pret vīriešiem? Vai jums ir svarīgi, kādas smaržas, paklājiņi, krāsa ir mašīnai? Pēc kādiem kritērijiem izvēlaties auto?
Varbūt vēl kādi apsvērumi par auto tēmu.
Vaicāju tāpēc, ka ir interese uzzināt, kā jūs rūpējaties par saviem auto. Pati nesen iegādājos, bija duālas sajūtas gan par izmaksām, gan aprūpi, jo tomēr jēdzu  visai maz no tehnikas. :)
P.S. ZInu, ka ir auto forumi, bet man vairāk interesē tas, kā mēs, meitenes, risinām ar auto ekspluatāciju saistītos jautājumus. Protams, arī kungi laipni aicināti izteikt viedokli. Paldies!
20.05.2021 11:30 |
 
Reitings 1392
Reģ: 26.06.2019
Tas, ko daru pati - mašīnu iztīru (izņemot ķīmisko tīrīšanu), nopērku kādu smaržiņu, ieleju degvielu. Viss, kas saistīts ar tehnisko pusi, uz mani neattiecas. Ja pamanu, ka kaut kas nav kā vajag, informēju vīru vai tēti, kurš tuvāk un vairāk sasniedzams. Tālāk piedalos tik, cik aizvest mašīnu līdz servisam vai savākt, ja neviens cits nevar to izdarīt.
Jā, servisos esmu novērojusi citu attieksmi. Vienu reizi dzīvē pati pieteicu mašīnu aizvest uz eļļas nomaiņu, visu sarunāju, aizvedu. Ja manam vīram tas prasa nu maksimums pusstundu - 40minūtes servisā, tad es gaidīju 2h. Pēc tam man tika paziņots, ka būtu jātaisa šis un tas, ka varbūt tomēr būtu prātīgāk atstāt mašīnu un sataisīt. Atteicos, jo man vairs nebija laika, un labi, ka tā, jo tas, ko man minēja, ir vispār tīrākie sīkumi, tikai protams - es kā sieviete tajā ļoti neorientējos, un ja būtu naivāka un nebūtu jāskrien uz darbu, noteikti pakratītu galviņu un atstātu. Tajā pat laikā, ja serviss ir sarunāts no vīrieša puses, tad vispār bez liekiem jautājumiem - es aizvedu, nomaina un visu labu.
20.05.2021 11:40 |
 
Reitings 66
Reģ: 18.02.2021
Vienīgais, ko reizi pa reizei daru, ir piepildīt degvielu - bet arī to tikai kādas 2x no 10, kad jau pavisam maz palicis un vīrietis ir projām.
Visu pārējo dara mans vīrietis un mans tētis, tajā skaitā arī tīrīšanu, lai arī esmu teikusi, ka to jau varu arī pati izdarīt :D Bet nekā- kā uzzina par maniem plāniem, to izdara pirms manis.
No noderīgiem aksesuāriem noteikti ir telefona turētājs, jo gandrīz katru braucienu izmantoju Waze.
Man ir diezgan vecs auto, tāpēc baigi neiespringstu uz nekādām ekstrām. Gribētos varbūt labāku mūzikas sistēmu, jo tagad man ir tikai un vienīgi radio, kurš lauku apgabalos ķer tikai kristīgo radio :D
Baigi paveicies ar to, jo es pati neko no tā visa nesaprotu, un arī nekaunētos jautāt pēc palīdzības uz ielas, ja vajadzētu.
20.05.2021 12:08 |
 
Reitings 66
Reģ: 18.02.2021
Attiecībā uz krāsu, paklājiņiem utt- galīgi nav svarīgi. Auto man ir tikai un vienīgi pārvietošanās līdzeklis. Izvēlējos pēc kritērijiem, lai būtu ekonomisks degvielas patēriņš un nebūtu žēl, ja kaut kas notiktu, saskrāpētu vai ko tamlīdzīgu, jo tiesības man ir samērā nesen un paralēlā parkošanās joprojām ir grūta :D
20.05.2021 12:11 |
 
Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Pati netaisu tikai to kas attiecas uz elektroniku, jo no elektronikas esmu pilnīgs zābaks.
Mājās ir gan pacēlājs, gan instrumenti. Pati esmu savam auģikam slīpējusi galvas, 2 gadi nobraucu, pārkarsa motors. Tagad mainu motoru.
5 gadu mācības par automehāniku tomēr ir devušas savu :D
Kas attiecas uz visādiem pričendāļiem, arī tas ir no svara. Par virsbūvi rūpējos. Man ir svarīgi lai spīd tā kā spogulis. Pati arī veicu pulēšanas darbus bet tos reti. Pārsvarā pietiek ar kruto vasku, 300 ml 30€
:D
20.05.2021 12:12 |
 
Patīk
Reitings 1744
Reģ: 24.05.2019
Par savu auto rūpējos pati un esmu saskārusies ar nievājošu attieksmi servisos, un tas bija tieši tēva paziņa. Braucu uz autorizēto markas servisu - tur ir pieklājīgi darbinieki kaklasaitēs, kas visu tāmi paskaidros līdz pēdējam sīkumam un atbildēs uz visiem jautājumiem, iedos kafiju un ja vajag arī paši aizvedīs auto uz servisu no mājām. Uzgaidāmajā telpā var ar komfortu strādāt. Uuuun lielākais pārsteigums - kaktu servisos cenas ir līdzvērtīgas vai pat augstākas, ja pasūta oriģinālās detaļas. Apkopi veicu reizi gadā, eļļas maiņa pēc instrukcijas - reizi 15k km, varu pati spuldzīti nomainīt un slotiņas (baigais sasniegums, ne? 😄 ) pārējo dara speciālisti. Nekādus īpašus auto aksesuārus nepērku, noderīgākais - slotiņa, lai tīrītu sniegu un ledu 😄 gumijas paklāji must have, vismaz 3 gadalaikus gadā 😄 vēl labas auto riepas un diski ir noderīgi 😄 no mašīnu smaržām man nāk vēmiens, tīrs auto arī smaržos labi, nav vajadzības pēc smaržām. Jā, tīrīšana arī maksā, paretam vajag arī ķīmisko salonam un darvas traipu tīrīšanu virsbūvei, kas nav lēti.
20.05.2021 12:20 |
 
Reitings 45
Reģ: 07.05.2021
Par mašīnu rūpējos gan es, gan mans vīrietis. Es leju degvielu, logušķidrumu, tīru salonu, vedu uz automazgātuvēm, savukārt uz servisiem ved mans vîrietis. Man ļoti patīk sava mašīna, tāpēc visu gribu darīt pati. 😅
Man ir ļoti svarīgi, lai mašīna ir tīra un salonā nemētājās nevajadzîgas lietas. Nevaru uzturēt, ja mašīna ir netīra un visur mētājās ēdiena drupačas un papīrīši.
Attiecībā uz krāsu - man ir melna, bet nākamo mašīnu gribu baltu.
20.05.2021 12:33 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Uz apkopi auto vedu pati, nekad nevienā no servisiem neesmu sastapusies ar kaut kādu diskrimināciju, cenšanos mani apčakarēt vai iesmērēt kaut ko ko auto nevajag. Neesmu dumja, bet arī ne auto mehāniķis neesmu. Viss atkarīgs kā pati sevi pasniedz, ja tevi kāds cenšas apčakarēt autoservisā, visticamāk tevi pa dzīvi ir viegli apčakarēt jebkurā sfērā.
Autoaksesuāri? Kas ar to domāts? Smaržu sūdiņi? Nekādus autoaksesuālus nekarinu, nelieku. Tie smaržu brīnumi visi ir briesmīgi, kā wc atsvaidzinātāji. Paklāji? 😁 Katram auto ir noteikta izmēra paklāji, kurus var izmantot, tādus arī pērku un mainu, ja nepieciešams.
Auto mazgāju regulāri, it sevišķi ziemā, kad kaisa sāli uz ceļiem. Auto mazgāju vietās, kur auto tiek mazgāts ar rokām, bez birstēm. Birstes ļoti skrāpē auto, lai arī švīkas ir neredzamas, tomēr viņas ir. Izvairos mazgāt auto Circle, utt. Rīgās ir daudz vietu kur auto tiek mazgāts ar rokām, pulēts, utt. Reizi trijos mēnešos vedu tīrīt auto salonu no A līdz Z.
Ievēroju noteikto kilometrāžu, lai nomainītu eļļu, zobsiksnu un veiktu citu nepieciešamo apkopi.
Galvenais veikt regulāru apskati, tad būs mazāk iespējas, ka auto vienā brīdī būs jāiegulda milzu summa.
20.05.2021 13:06 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
aleksik @ 20.05.2021 12:33
Par mašīnu rūpējos gan es, gan mans vīrietis. Es leju degvielu, logušķidrumu, tīru salonu, vedu uz automazgātuvēm, savukārt uz servisiem ved mans vîrietis. Man ļoti patīk sava mašīna, tāpēc visu gribu darīt pati. ?
Man ir ļoti svarīgi, lai mašīna ir tīra un salonā nemētājās nevajadzîgas lietas. Nevaru uzturēt, ja mašīna ir netīra un visur mētājās ēdiena drupačas un papīrīši.
Attiecībā uz krāsu - man ir melna, bet nākamo mašīnu gribu baltu.

Man kādu laiku atpakaļ bija balts auto. Ļoti neiesaku no prakstiskā viedokļa tieši dēļ krāsas. Par cik man ļoti nepatīk netīri un nemazgāti auto, tad uz baltā auto putekļi ir ļoti izteikti redzami un balto auto mazgāju biežāk kā citas krāsas auto. 😁
20.05.2021 13:08 |
 
Reitings 5
Reģ: 21.03.2021
Ļoti nepatīk, ja mana mašīna ir netīra. Bieži mazgāju, bieži tīru. Uzreiz liekas, ka par +5hp vairāk 😅
Vīrs automehāniķis, pats veic apkopes pie sevis servisā. Vīrs atbild man tehnisko daļu, bet es par izskatu. Protams, kad tiku pie mašīnas vajadzēja, gan spoileri, gan diskus utml. Izmaksas gana lielas. Uzskatu, ka mašīna ir kā vēl viens ģimenes loceklis. Ir jāiegulda, lai tā arī pret tevi labi izturētos.
21.05.2021 16:18 |
 
Reitings 872
Reģ: 27.07.2020
Neesmu auto guru. Mazgāju pats, uz servisiem vedu pats, sīkumus (ja nav liels čakars, kā dēļ izdevīgāk vienkārši aizvest uz servisu) sataisu pats. Mašīnā smirduļus nelieku. No aksesuāriem ir telefona turētājs un kkādi sīkumi. Pieņemu, ka servisos ir stigma pret sievietēm, bet visticamāk čakarēs, ko varēs, ja vien netrāpīsies kāds samērā sakarīgs serviss vai savējais darbonis.
Preferencēs melna krāsa, sedans, jaudīgs dzinējs, nolietots premium segments, principā nekas interesants, standarta dalbajobs latvietis. Paklājiņi atkarīgi no sezonas.
22.05.2021 02:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits