Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vai vispār ir iespējams izkārpīties no depresijas? Vai tas paliek uz mūžu?

Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Kopš saslimu ar c19 daudz kas ir mainījies. Lietoju antidepresantus jau 7 mēnešus un tieši pagājušajā mēnesī pārstāju. Tagad kad izslimoju c19 , viss ir atgriezies atpakaļ ar uzviju.
Jūtos tiešām sūdīgi. Negribas vairs vispār neko darīt. Pilnīgi nekā.
Darbā šefs arī mani ir piekāsis. Atnācu no slimības lapas. Mana pozīcija jau ir aizņemta, es klīstu apkārt kā spoks bez darba. Es jau šefam prasīju kāpēc izmetāt mani no brigādes pa šo laiku kamēr biju uz slimības lapas?? Viņš pateica: nu neko. Tā sanāk. Mums ir jauni cilvēki darbā pieņemti. Tāds bija mūsu lēmums sapulcē.
Pardon cienītais. Sapulcē kas notika bez manis kamēr biju uz lapas un par šiem lēmumiem man vispār nekas nebija zināms.
Ziniet ko? Lai viņi iet na***. Es jau atradu citu darbu.
Atkal viss sākās no jauna un notiek dzīves apvērsums. Darba maiņa. Jauni kolēģi. Jauna vide. Jauns režīms.
Pieņēmumu lēmumu vairs nežīdoties ar valsts psihologiem un maksāt normālam psihologam privātpraksē par terapiju un normālam psihiatram, kas iedziļinās būtībā. Jo man vajag abus, gan zāles, gan terapiju.
Tiešām jūtos draņķīgi. Biju par kādiem 40% izcīnījusi klīnisko depresiju, bet tagad ir 40% uzvijā nākuši klāt
Tās ir c19 sekas.
Kā var šefs tik nesmuki rīkoties...
Protams, ir arī fiziskās sekas palikušas. Ir kaut kāda aizdusa ik pa laikam. Ģā teica tas ir normāli. Un var būt kādu laiku tā.
Taisīju gan asins analīzes, gan rtg plaušām. Tur viss ideāli.
Kā arī galva katru dienu sāp un neizskaidrojama tīrīšana.
Reizēm gribās vienkārši 👧🔫
18.05.2021 22:05 |

Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
tīrīšana tirpšana
18.05.2021 22:07 |

Reitings 60
Reģ: 28.04.2021
Sākšu ar to, ka es, protams, neesmu ārsts 😁
Pie psihologiem neesmu bijusi, bet neesmu arī galīgi stulba, lai nesaprastu, kas ir depresija, man nevajadzēja ārsta slēdzienu, lai saprastu, ka man tāda bija. Es gan nezinu, vai to tiešām var nosaukt par kārtīgu depresiju, bet pa lielam visas īpašības, kas uz to velk, man bija, bet ne anormāli smagā stāvoklī. Es teikšu pēc savas pieredzes tā - depresijai nevajadzētu būt mūžīgai, tādai, no kuras nevar izķepuroties, bet sekas pieļauju, ka gan varētu palikt ilgi, ilgi. Šobrīd man šķiet, ka esmu tikusi ārā no šīs bedres, bet joprojām ik pa laikam uznāk vesela mēneša garumā, kad tas liek atgādināt un atsaucas tās sajūtas. Viss atkarīgs no tā, kāda uztvere, kāds skats uz dzīvi, vienu varu teikt - ar domām par to, ka neko negribi un nevari, nekur tālu netiks. Neviens cits, kā tikai Tu pats, veido savu dzīvi, savu ikdienu.
19.05.2021 00:06 |

Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Vispār ir, bet man, personīgi, psihologi nav palīdzējuši un arī ķīmiskas zāles nešķiet īstais risinājums. Jo problēma ir hormonos.
Pirmās zāles uz ko es lūkotos būtu miegs, pèc tam meditācija, veselīga pārtika, sports, aukstas dušas(vai kontrast dušas)
Tālāk jau var palietot st johns wort(asinszāles tēju). D- vitamīns 12000iu, magnijs, cinks, varš, c-vitamīns. Nootropics: 5-htp, l-theanine, melatonin ir vēl vesela kaudze, kas uzlabo smadzeņu darbību. Jo svarīgi ir, lai Tu būtu pēc iespējas skaidrāk domājošs cilvēks, lai prāts saprot kuras ir tās peoblēmas, kuras jālabo vai nevajag ņemt vērā.
Tas nozīmē, ka smēķēšana un alkohols ir loetas no kā labāk turēties pa gabalu.
19.05.2021 09:44 |

Reitings 168
Reģ: 26.08.2015
1. Sāc ar to, ka sakārto dienas režīmu. Neviens bez tā ilgtermiņā nevar dzīvot. Ievies rutīnu ar noteiktiem darbiem, ko dari katru dienu.
2. Celies pirms plkst. 6.00 un ej ārā vismaz uz 15 minūtēm. No rīta saulei ir citi gaismas viļņi, kas pamodina organismu. Ej gulēt pirms plkst. 22.00 un guli 8 stundas (vismaz). Plus nelieto nekādas viedierīces vismaz 2 h pirms miega un neslēdz spilgtu gaismu. Tas sakārtos miegu un iekšējos ritmus (Cyrchadian rhytm - vari paskatīties youtube).
3. Fiziskās aktivitātes - dienā vismaz 1 - 2 h. Ej garās pastaigās pa mežu vai gar jūru. Kustības noņem bailes, grūtsirdību un iekaisumu ķermenī, kas ir depresijas cēlonis.
Ja šo darīsi 2 - 3 nedeļas, noteikti jutīsies labāk.
Grūtākais ir sākt, bet ievies visus pieminētos punktus kā dienas rutīnu un tad būs vieglāk.
4. Satiecies ar cilvēkiem, tas palīdzēs noņemt psiholoģisko spriedzi.
Dzīve ir gara, arī depresija drīz beigsies.
19.05.2021 11:58 |

Reitings 1073
Lapsukins @ 19.05.2021 11:58
1. Sāc ar to, ka sakārto dienas režīmu. Neviens bez tā ilgtermiņā nevar dzīvot. Ievies rutīnu ar noteiktiem darbiem, ko dari katru dienu.
2. Celies pirms plkst. 6.00 un ej ārā vismaz uz 15 minūtēm. No rīta saulei ir citi gaismas viļņi, kas pamodina organismu. Ej gulēt pirms plkst. 22.00 un guli 8 stundas (vismaz). Plus nelieto nekādas viedierīces vismaz 2 h pirms miega un neslēdz spilgtu gaismu. Tas sakārtos miegu un iekšējos ritmus (Cyrchadian rhytm - vari paskatīties youtube).
3. Fiziskās aktivitātes - dienā vismaz 1 - 2 h. Ej garās pastaigās pa mežu vai gar jūru. Kustības noņem bailes, grūtsirdību un iekaisumu ķermenī, kas ir depresijas cēlonis.
Ja šo darīsi 2 - 3 nedeļas, noteikti jutīsies labāk.
Grūtākais ir sākt, bet ievies visus pieminētos punktus kā dienas rutīnu un tad būs vieglāk.
4. Satiecies ar cilvēkiem, tas palīdzēs noņemt psiholoģisko spriedzi.
Dzīve ir gara, arī depresija drīz beigsies.
Dzīve ir pārāk īsa, lai to pavadītu depresijā! Tas, ka bija c19 kaut kādā formā ar pēckomplikācijām jau liecina par D vitamīna deficītu, arī garstāvoklis par to var liecināt.
Nevajag arī dračīt un skatīties x- saturu. Aizejbuz youtube palūko kas ir nofap.
19.05.2021 12:13 |

Reitings 1073
Ja vēlies izprast sevi ieteiktu paklausīties Sadhguru. Viņam ir daudz sakāmā par prātu, depresiju utt. Takā man pašam ir kadreiz bijusi depresija, tad es varu apstiprināt, ka nekādu sviestu viņš nerunā.
https://youtu.be/fTf8zYGck0Q
Galvenais ir nedomāt ne par ko un to var panākt ar mindfulness meditāciju. Pagātne un nākotne ir ilūzija un par to vispār nevajag domāt. Svarīgi ir tas, jas notiek tagad un tā arī domājot var izvairīties no nomācošām domām.
19.05.2021 15:08 |

Reitings 1073

Reitings 1073
19.05.2021 17:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits