Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

LU JF studijas

 
Reitings 55
Reģ: 13.02.2021
Labvakar!
Ir doma mainīt studiju programmu, jo tam, ko šobrīd studēju īsti jēgu neredzu, nav arī baigā patikšana vairs.
Visu laiku metu acis uz juristiem. Konkrēti apsveru LU JF. Škiet, ka tas manam raksturam un interesēm varētu būt atbilstoši. Zinu, jau zinu, ka šādu juristu ir daudz un tiri piri, taču šai izglītībai vismaz redzu jēgu un praktisku pielietojumu ikdienā, pat ja izlemšu nestrādāt šajā profesijā.
Varbūt kāda te ir LU JF studente vai izibijusi studente? Vai tiešām ir traki daudz jāmācās kā dzirdēts no citiem? Cik viegli ir ierotēt budžetā pēc pirmā gada? Kā kopumā studijas, pasniedzēju attieksme utml?
Paldies :) Jauku vakaru
02.05.2021 21:39 |
 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
Jāmācās diez gan, bet ne tik traki daudz, lai vajadzētu ziedot miegu, sociālo dzīvi utml.
Es teiktu, ka juristos galvenais ir loģiskā domāšana, apķērība un spēja izprast(nebis iekalt) vielu. Sākumā ir grūti, pirmais semestris vairāk paiet apgūstot teoriju, kāzusi škiet vispār kosmoss, ie sajuta, ka vēl īsti neko nesaproti... bet tālāk aiziet. :) Tad jau parssti ir iepazīti vecāku kursu studenti, izveidots kontakts ar “savējiem” - var pajautāt cik strikts pasniedzējs(jo mēdz būt tā, ka pasniedzēju metodes/stils semināros, viena priekšmets ietvaros atsķiras pat ļoti), aizlienēt konspektus utml
Kopumā man mešķiet ūber grūti. Man klibo laika menedžments un esmu “pēdējo brīžu” studente un daudz prokrastinēju, mīlu slinkot un atpusties nedēļas nogalē, nevis sēdēt pie grāmatu kalniem, taču tāpat esmu budžetā. :)
Budžetā var ierotēt ar vidējo balli kaut kur no 7,5. Manuprāt, nav super grūti. Pat ar visu prokastināciju un luņa laišanu esmu budžetā. Galvanais ie lielo kredītpunktu priekšmeti(4KP), jo tiem ir daudz lielāks svars atzīmē, nekā, piemēram, B daļa sproekšmetam, kursm ir 2KP.
Studijas patīk. Tiešām ar katru dienu jūtos gudrāka :D, ir interesanti. Ir studiju priekšmeti, kas nepatik, ir tādi kuri ļoti iet pie sirds. Pasnierzēji dažādi - sakot no jaukajiem un pretimnakošajiem un beidzot ar riktīgi stingrajiem, kur atbildi nepareizi un viss, jāiet pārkārtot viss seminārs. Ja neliksies, pasniedzēju attieksme būs laba. Vismaz pati ne ar ko negatīvu neesmu saskārusies.
03.05.2021 00:42 |
 
Reitings 42
Reģ: 09.06.2020
Manuprāt, viss atkarīgs no tā, kāds ir tavs mērķis un vēlamais rezultāts - es savienoju dienas nodaļu ar darbu ZAB, tāpēc sociālā dzīvē un brīvais laiks man ir tikai dažas stundas nedēļā. Ja nav citu mērķu, vērtējumus 7-8 var tiešām iegūt ar samērā nelielu piepūli un patiešām nav jāieguldās ļoti daudz. Augstāki vērtējumi prasa dziļu izpratni un papildu zināšanas - tātad laiks jāiegulda.
Es visiem studentiem iesaku pēc iespējas meklēt darbu / praksi kādā birojā, tiesā, jebkur, kur būs tiešā saskare ar praksi. 20h nedēļā mierīgi var veltīt arī tam - lieti noder studiju procesā, kad saproti, kā praksē notiek tas, kas uz papīra.
Budžeta vietas tagad sarūk, runā, ka mazināšot vēl, jo "dienienieki sēžot vakarniekiem uz kakla". Ierotēt ir viegli, ja mācās, neslinko un necer uz to, ka " gan jau citiem šajā kontroldarbā veicās sliktāk par mani".
Kopumā JF ir daudz iespēju - tās pašas izspēles, iespēja semināros izcelties, kas tik tiešām var rezultēties arī darba piedāvājumā vai vismaz ļoti labā saiknē ar pasniedzēju.
Vairumā pasniedzēji ir visi savas jomas eksperti, bet nenoliedzami, ka ir tādi studiju kursi, kur vienkārši nav interesanti klausīties, bet tā nepatika jāpārvar, jo mēdz teikt - studiju laikā tu nekad nezināsi, kādā amatā dzīves laikā tev to vajadzēs.. Agrāk mums bija tādi, kas kavēja semināra sākumu, nelika materiālus u.tt., šobrīd tas gandrīz ir izskausts.
03.05.2021 12:25 |
 
Reitings 55
Reģ: 13.02.2021
Paldies!
Super, patīkami dzirdēt, ka pilna laika studijas var savienot ar darbu. :)
03.05.2021 16:12 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits