Ieteiktu sākumā arī palasīt atsauksmes vai tepat pajautāt padomus par ārsta izvēli, jo ir svarīgi atrast saprotošu, iejūtīgu ginekologu, īpaši, ja tā ir pirmā reize kad dosies pie šī ārsta.
Pati eju dzimtajā mazpilsētā pie valsts apmaksāta ginekologa, pēdējoreiz samaksāju 8eur (vizīte + analīzes). Ja nav analīzes, tad lētāk. Tiešām neatceros kā bija, kad devos pie ginekologa pirmoreiz, jo tas bija 18 gadu vecumā. Tagad eju reizi gadā. Pie ārsta pierakstos caur portālu piearsta.lv vai arī zvanu māsiņai un veicu pierakstu pie savas ginekoloģes. Konkrētajā dienā un laikā eju, apsēžos un gaidu, kad ārsts izsauks. Sākumā vienmēr seko jautājumi par ciklu, pēdējo reizi, kad bijušas mentruācijas, vaicā par sūdzībām, ja tādas ir un manā gadījumā par hormonālo kontracepciju, kuru lietoju. Pēc tam standarta izmeklējumi apakšdaļai un krūtīm. Jau vairāk kā 10 gadus apmeklēju vienu un to pašu ginekoloģi un esmu ļoti apmierināta, jo vienmēr esmu saņēmusi tikai to labāko, sirsnīgāko attieksmi.
Pirmajā reizē gan ieteiktu pateikt, ka šī ir pirmā vizīte pie ginekologa, lai ārsts ir par to lietas kursā. Man šķiet, ka ir ļoti svarīgi atrast labu, saprotošu, iejūtīgu ginekologu, jo bieži esmu dzirdējusi, ka sievietes saka, ka paniski baidās iet pie ginekologa, savukārt es nekad neesmu izjutusi tādas bailes no šī ārsta un domāju, ka tas lielā mērā ir ārsta nopelns, jo, ja būs foršs ārsts, arī bailes pašas no sevis izzudīs.