zemeslode @ 07.04.2021 10:13Atsevišķi pret nelabumu es parasti nekad necīnos. Man parasti pirmajā dienā vēl ļoti sāp vēders un pāris reizes dzīvē ir bijis tā, ka gandrīz līdz ģībonim. Guļu, dzeru daudz ūdens, reizēm pretsāpju tableti.
Pret nelabumu man palīdz validols. Tiesa ar to nevajag aizrauties, taču, ja jābūt kādā vietā, universitatē vai kā kādā sapulcē, to nelabumu vismaz man vieglāk paciest, ja validols zem mēles. Vispār ieteikums aiziet pie ārsta, nodot asins analīzes, varbūt hormonu svārstības, trūkst dzelzs vai vēl kaut kas. + daudz ūdens pirms mr un mr laikā man palīdz, cenšos arī pirms mr neēst trekni un neveselīgi, jo tas viss atstāj nospiedumu...
Laylla @ 07.04.2021 10:36Man to dienu laikā pēdējās reizes traki spiež vēderu un duras pie deniņiem, ēst gribas, bet līdz ko ēd tad vairs negribas :D pēdējā laikā maz kustos varbūt tas ir iemesls. vienīgais ko lietoju ir ibumetīns 1x dienā , kas sanāk mēnešreižu laikā max 2 reizes , jo mr man ilgst 3/4 dienas
Poncons112 @ 07.04.2021 15:09Papildus iesaku atturēties no cukura (lai arī tieši tad gribās visvairāk D: ) un kofeīna- tieši kafija un tējas man paspilgtina krampju intensitāti. Lieliski palīdz arī youtube visādi jogas vingrojumu video tieši mēnešreizēm :)
PRADACANDY @ 07.04.2021 14:14Varbūt pirmajā dienā pamēģini no rīta iedzert ūdeni ar ingveru, vai citrona ūdeni. Aptiekās var nopirkt arī ingvera tabletes.