Man jau ir 30, un tikai pēdējā laikā esmu sākusi ļoti asi un noraidoši uz šādiem aizrādījumiem reaģēt. Psiholoģijas grāmatas neko tādu neieteiktu, bet manā situācijā strādā - sākumā viņa apvainojas "tev neko nedrīkst vairs pateikt, viss, neko vairs neteikšu" bet tad kādu laiku viņa pietur savu muti ciet.
Pirmais - ir pašai jāapzinās, cik ļoti neobjektīvi, nepamatoti, netaisnīgi nepelnīti un dažreiz pat absurdi ir tādi aizrādījumi. Manā situācijā nostrādā tieši savas reālās situācijas apzināšanās un apgalvojumi, ka man viss ir lieliski, vai viņa ir akla, ka to neredz, lai beidz runāt stulbības, un lai beidz salīdzināt mani negatīvā gaismā ar acīmredzami mazāk veiksmīgiem/turīgiem/skaistiem/laimīgiem/bla bla cilvēkiem. Noteikti nekad neaizrādīt, cik slikti tas liek man justies. To ir grūti pieņemt, bet diemžēl viņa tieši grib panākt, lai tu justos slikti. Viņa to nekad neatzīs un apgalvos, ka "grib taču tikai labu" bet tā nav. Ja viņa gribētu tikai labu, viņa neteiktu aizvainojošas lietas.