Man no mammas ir iedzimti plati gurni, lieli augšstilbi un apakšstilbi, tādēļ vēlos samazināt tieši šos apkārtmērus.
Izstāstīšu savu situāciju, varbūt Jums būs ieteikumi.
Pirms apmēram pieciem gadiem, kad uzsāku lietot OK, mans svars bija ap 63 kilogramiem uz 1,68 metriem (vizuāli visu mūžu man ir liekās aprises), taču ar ēdienu nekad sevi nebiju ierobežojusi. Neilgi pēc tablešu dzeršanas uzsākšanas, vienā rāvienā pieņēmos svarā par 10 kilogramiem, līdz ar to sapratu, ka kaut kas jāmaina un katru vakaru pavadīju veicot fiziskas aktivitātes, kā arī mainot savus uztura paradumus (pie speciālistiem nevērsos, informāciju ieguvu, lasot rakstus internetā). Tobrīd mans galvenais mērķis nebija zaudēt svaru, bet justies ērti un veselīgi.
Tā kā skriešana man sagādā grūtības (lēnītiņām noskrienu pārdesmit metrus un jau mirstu), tad šis variants teju vispār atkrita, kā ikdienas nodarbi izvēlējos riteņbraukšanu un intensīvas pastaigas kā arī retu reizi (ne regulāri) vingroju, protams, tam visam klāt nāca cita veida uzturs.
Tā kā mans mērķis tolaik nebija notievēt, pat nepievērsu uzmanību, ka divu gadu garumā man nost nenonāca neviens liekais kilograms, tie tikai ar laiku auga un auga - lielākais svars man ir bijis 77 kilogrami. Nedēļā ar velosipēdu nobraucu vidēji 200-300 kilometrus un dienā 7-10 kilometrus pavadīju intensīvi ejot, protams, bija arī pauzes un mazāki/lielāki attālumi.
Pēc divu gadu ilga salīdzinoši aktīva dzīvesveida, līdz ar darba maiņu un laika trūkumu, nācās tam visam uz brīdi uzlikt pauzi, vēlāk saskāros ar veselības problēmām un nu jau atkal teju divus gadus nesprotojot vispār, pluss ēdu ko gribu un sevi neierobežoju, esmu nokritusies atpakaļ uz 63 kilogramiem (nu jau kādu pus gadu svars tā arī turas)!!! Kā? Es darbā nosēžu pie datora, mājās pie televīzora. Pieminēšu, ka krīt tikai svars, nevis aprises.
Mans mērķis ir iegūt nedaudz tvirtākas kājas (vismaz, lai ciskas nesitās kopā) un apakšstilbi galvenokārt it tie, kas man traucē justies glītai.
Viss būtu feini, nāk vasara, būs atvaļinājums, atkal varēšu saņemties un sākt kaut ko darīt, to pataisīt kā ieradumu, bet man ir bail no tā, ka, ja sākšu kustēties, atkal augs muskuļi (vismaz man tā šķiet), aprises nemazināsies un draugs ņirgāsies, ka gribu notievēt, bet man nekas nesanāk - no tā es baidos visvairāk, ka nebūs rezultāta, jo šoreiz man tieši tas būtu svarīgs. Es gribētu kaut ko darīt citādāk, lai šoreiz ir rezultāts, ne tikai labi pavadīts laiks svaigā gaisā.