Kaimiņos emocionāla vardarbība

Reitings 327
Reģ: 12.04.2018
Sveikas, meitenes!
Pāris mēnešus dzīvoju jaunā dzīvoklī un jāsaka, ka tam ir ļoti plānas sienas, līdz ar to vēlējos pastāstīt situāciju, kas man ir uz sirds visu šo laiku. Tiešām katru dienu no kaimiņiem dzirdu emocionālu vardarbību gan tēvam pret saviem bērniem, gan savu sievu. Sākotnēji šķita, labi, nu visiem taču ir strīdi, tas ir pilnīgi cilvēciski, nelikos ne zinis. Tomēr arvien vairāk saprotu, ka šis tēvs nu ir pilnīgi nenormāls. Nekad neesmu dzirdējusi šo sievieti asi reaģējot uz viņa apvainojumiem, kas ir patiešām skarbi un nežēlīgi. Protams, iemesli var būt dažādi kāpēc tā, nezinu situāciju, taču man patiešām ir žēl to sievu un bērnus. Jā, zinu, viņu dzīve utt. sievietei taču ir tiesības jebkurā brīdī aiziet no šī vīrieša, bet, ņemot vērā, ka sienas ir tik plānas, ka bez maz vai dzirdu katru vārdu, nu es nezinu.. Kā jūs rīkotos? Ignorētu? Es saprotu, ka muļķīgs jautājums, nav pilnīgi un galīgi mana darīšana, tomēr mana žēlsirdība vienkārši ņem virsroku.. Varbūt ir kādi tālruņa numuri, kas pārbauda ģimenes, bērnu labklājību utt.? Skaidrs, ka nevēlos, lai manis dēļ viņiem ir kādas problēmas, bet tie bērni pilnīgi bļauj "kušs, lūdzu"..
18.03.2021 21:38 |

Reitings 352
Reģ: 03.05.2019
livethedream @ 19.03.2021 14:08

Tepat Rīgā vien notika. Protams, ka es informēju ne tikai par rupjībām, kas ir viens no vardarbības veidiem, bet arī par fizisko vardarbību, ko tur regulāri var dzirdēt notiekam.
Kamēr policija pie rokas nepieķers, tikmēr tādiem cilvēkiem arī būs visatļautības sajūta, ka uz saviem bērniem var izgāzt neapmierinātību par dzīvi.
Negribu, ka mani aiz mājas stūra nosit kāds, tāpēc šobrīd esmu likusies mierā, bet tikai ziņojusi tā dzīvokļa saimniekiem, vai viņi ir informēti, kas tur darās.
tad izej no mājas lai kaimiņi nenoklausās un neitrāla vieta piezvani valsts bērnu aizsardzības inspekcijai uz uzticības tālruni 116111 pastāsti kas notiek un to ka ja kaut kas atkārtosies tu policijai nezvanīsi jo viņi tevi nodeva. Tava veselība svarīgāka nekā tas ja tu dzirdi ka kaimiņos vardarbība.
19.03.2021 15:05 |

Reitings 273
Reģ: 24.08.2013
Es arī esmu ziņojusi, pat divas reizes. Viena ģimene dzīvoja man blakus mājā. 3 mazi bērni, nestrādā ne māte ne tēvs. Kaimiņi bieži stāstīja par tēva dzeršanu mājas, bļaušanu uz bērniem un sētā izsviestam divām kaķēnem, kam kauli un āda vien. Tā kā mūsu sētas ir diezgan tuvu, tad arī man nācās dzirdēt, ka puika raud un saka es gribu ēst. Iedevu. Vēlāk satiekot, to saucamo tēvu pateicu, ka bērns gribējis ēst. Tas smurgulis vēl nekaunīgi zviedz par to. Par tēvu viņu saukt nevar. Uz jautājumu kāpēc tad tu nestrādā, nosmējās, ka tagat jau tikai 4tais gaidāms, lai pilnvērtīgi dzīvotu viņam vēl kādi 6 jāuztaisa. Manam draugam pienāca sētā klāt un lielījies, ka par vienreizējo pabalstu nopirks auto, savādāk netiekot pie čomiem ieraut. Viņš tāds prātiņā atpalicis un pats visu izstāsta. Tā saucamā māte arī nav pie pilna prātiņa. Bāriņtiesa atbildēja, ka konkrētā ģimene jau esot uzskaitē.
Par otro gadījumu pat grūti uzrakstīt. Bet īsāk sakot, māte savos +, - 30 gados ir septītā bērna gaidībās, izskatās ka drīz jādzimst. Pirmie divi jau atrodas audžu ģimenēs. Tēvs periodiski atrodas cietumā par zagšanu un laupīšanu. Tieši aizvakar viņu atkal savāca par laupīšanu.
Māte būdama pēdējā grūtniecības laikā regulāri pie veikala ar pārējiem bērniem sapērk Apinisus un turpat pie veikala dzer un pīpē. Dzīvoklī regulāra dzeršana ar pudeļu brāļiem. Bērni uz bērnudārzu iet netīri, laikapstakliem nepiemērotam drēbēm, klusi un noslēgti. Bieži atved un izņem sveši pusaudži, jo māte mājas "atlūzusi". Par šo ģimeni mums bija kolektīvs iesniegums no manis, bd vadības un kaimiņiem.
Kopskatā - ir janosuudz!!!
20.03.2021 12:54 |

Patīk
Reitings 5041
Reģ: 17.04.2020
Tomēr Latvijā ir ļoti humāna politika. Citās valstīs, ja ir atņemtas vecāku tiesības, tad automātiski arī uz nākamajiem bērniem attiecas, kas uzreiz pēc piedzimšanas tiek atņemti, līdz ar to, ja iepriekšējie atņemti, nav interese "ražot" nākamos, jo tiks atņemti un čungurs gar degunu. Tūlīt visi saņems pa 500€ par katru bērnu, no atkarībām atkarīgiem vecākiem vispār jumts aizbrauks.
20.03.2021 12:59 |

Reitings 273
Reģ: 24.08.2013
Bjork @ 20.03.2021 12:59
Tomēr Latvijā ir ļoti humāna politika. Citās valstīs, ja ir atņemtas vecāku tiesības, tad automātiski arī uz nākamajiem bērniem attiecas, kas uzreiz pēc piedzimšanas tiek atņemti, līdz ar to, ja iepriekšējie atņemti, nav interese "ražot" nākamos, jo tiks atņemti un čungurs gar degunu. Tūlīt visi saņems pa 500€ par katru bērnu, no atkarībām atkarīgiem vecākiem vispār jumts aizbrauks.

Šī problēma ir arī Krievijā. Atņem un vēsā mierā ražo nākošos. Viņi itkaa ir redzes lokā, bet 90% atbildīgo nemaz nav lietas kursā kaa tādas ģimenes dzīvo. Nav sūdzību, nav problēmu.
Es jau nopriecājos, kad sākumā bija doma, ka nelabvēlīgām ģimenēm būs jāuzrāda, kur liks to naudu. Bet cik sapratu uz visu to ir aizvērtas acis un lai jau atkarīgie un bezsmadzenes uzdzīvo.
Nav jau jāiet un katram ar pirkstu jākrata, bet ja man būtu teikšana es viņiem iedotu veidlapu, kur apmēram uzraksta. Nejau sīkumaini par katru eiro, bet taa-lielos vilcienos, jo taa ir liela summa.
Zinu, ka viena mamma mazu daļu atveltis sev. Zobārsta pakalpojumiem. Viņai pēc trešā bērna ļoti sabojājās zobi, tieši priekšējie. Izmisumu rada fakts, ka pēc bka būs jāiet strādāt, bet kur ņems darbā bez zobiem? Arī tāds variants, ka kādi 200 aizies viņai nav slikts variants, jo bērni ir apģērbti, pabaroti un pati nav dzērāja, lai gan šī brīža izskats daudziem būtu kaa diagnoze - alkaholike, tāpēc zobu nav.
20.03.2021 15:35 |

Reitings 34
Reģ: 22.08.2013
Ir iespēja caur pašvaldības policijas aplikāciju anonīmi ziņot, tur ir iespēja arī pievienot video. Tad vari iefilmēt, kad ir rupjāki vārdi utt, pievienot un nosūtīt. Cik man zināms, uz šiem izsaukumiem viņiem obligāti jāierodās. Tad neviens nezinās kurš tieši no kāpņu telpas ir pasūdzējies.
20.03.2021 20:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits