Pilnīgs lockdowns

10 gadi
Reitings 644
Reģ: 01.03.2016
https://www.delfi.lv/news/national/politics/uznemejs-video-bridina-par-lokdaunu-pavluts-tas-ir-viltus-zinas-plkst1813.d?id=52995399
Ko domājat? Cik Jūsuprāt tas ir reāli? Būs/nebūs pilnīgs lockdowns?
It kā sūtijis ziņu saviem darbiniekiem, lai laicīgi informētu un no čata pārsūtīts tālāk.
05.03.2021 20:19 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Ja gribēja lokdaunu, tad vajadzēja to taisīt uz Ziemassvētkiem, Jauno gadu, kad saslimstība bija vislielākā un arī ekonomika svētku laikā tad mazāk ciestu. Nē, tad atļāva visiem tusēt. Mani kaitina, ka valdība joprojām neredz vai negrib redzēt daudzas lietas bez kurām šobrīd varētu iztikt, tā vietā ierobežot cilvēkiem vajadzīgus pakalpojumus un preču iegādes, kas nesniedz pilnīgi nekādu devumu slimības izplatīšanās mazināšanā.
Visticamāk, lokdauns būs, varbūt pašvaldību ietvaros.
06.03.2021 08:37 |

Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Jābeidz vainot valdība pie šīs “banānu valsts” republikas, jo mēs iedzīvotāji esam tie kas šo valsti veido.

Ja tā, tad jau tik bezjēdzīga institūcija kā valdība ir jāatlaiž un miers. Iedzīvotāji tāpat ir tie, kas veido valsti, ne valdība.
06.03.2021 09:03 |

10 gadi
Reitings 1587
Reģ: 13.01.2011
putns @ 06.03.2021 09:03

Ja tā, tad jau tik bezjēdzīga institūcija kā valdība ir jāatlaiž un miers. Iedzīvotāji tāpat ir tie, kas veido valsti, ne valdība.

Bet vai tad tas nav tas, ko ļoti liels vairākums vēlas ? 😄
Tad paši kāps troņos un rādīs, kā pareizi pārvaldīt valsts iekārtu.
Sabiedrības problēma jau ir tā, ka mums ir ļoti daudz šie burkšķētāji, bet maz darba darītāju. Maz politiski aktīvu cilvēku, jo uz viņiem tas neattiecoties.
Bet kā kas nav pa prātam vai pieliek kādu centu pie nodokļa tā sēž delfi komentāros vai radu svinībās un īd atkal.
06.03.2021 09:12 |

Reitings 2189
Reģ: 28.04.2019
Pietrūkst aktīvistu
06.03.2021 09:20 |

10 gadi
Reitings 1587
Miaa @ 06.03.2021 00:04

Varu minēt kaut vai tepat jau pieminēto Jaunzēlandi, Austrāliju. Izraēla pāris dienu laikā savakcinēja vairākus miljonus cilvēku, kamēr Latvija pēc vakcinācijas datiem atkal ir pēdējā vietā. Un, jā, es tiešām esmu tā "cilvēku suga", kura neredz jēgu stulbiem ierobežojumiem, kuri nenes nekādu labumu. Kaut vai runājot par tiem pašiem veikaliem uzskatu, ka jau no paša sākuma vajadzēja stingri kontrolēt klientu plūsmu, kā tas notiek tagad, nevis nākt klajā ar spīdošu ideju aizliegt noteiktas preces. No sērijas, tamponus pirkt drīksti, bet turpat blakus plauktā esošās zeķes ne. Kaut kāds absurda teātris, kurā ierobežojumi tiek pieņemti ne balstoties uz loģiku, bet tāpēc, ka kaut ko vajag pieņemt ķeksīša pēc. Bet, protams, protams, pie tā, ka saslimušo skaits nemazinās, ir vainīgi tikai vieglprātīgie iedzīvotāji, ne neloģiski pieņemtie lēmumi. Lai tā būtu. Katram savs viedoklis.

Kas tieši ,piemēram, Austrālijas situācijā liekas labāki, loģiskāki lēmumi? Tādus kurus vajadzētu ņemt vērā un mācīties?
Par vakcināju gan varu piekrist :D Galīgi mums neiet. Pat nevar saprast tieši kapēc. Viens ir tas, ka vakcīnu trūkst, bet kapēc nevar izvakcinēt tās pašas, kam viņas tiek taupītas. Starpcitu-Izraēla ir viena no bagātākajām valstīm pasaulē. Ļoti dārga valsts, bet arī ar atbilstošs ienākumu līmenis, atbilstošu nodokļu sistēmu un paredzami arī atbilstošu valsts kasi. Varētu būt ka šeit ir tā atslēga-kapēc viņiem iet tik labi.
Pircēju skaits veikalos iepriekš jau tika kontrolēts. Tagad tas tiek kontrolēts stingrāk, jo ir iespēja tikt pie milzīgiem sodiem. Visi saausijās. Par pārdodamajām precēm- lai netiktu veikta veikalu lobēšana. Varbūt tas saraksts bija nepilnīgs, bet es tīri ziņkāres pēc arī izgāju cauri viņam. Ir grūti novilkt to līniju. Ko vajag ikdienā un ko ne tik ļoti. Minēšu ka man visu vajadzīgo izdodas pasūtīt internetā ar piegādēm un nav šobrīd/iepriekš jebkāda problēma ko iegādāties. Maniem vecākiem arī nē. Pat mani vecvecāki var internetā atrast kas nepieciešams. Tad nu tikai maksājumu jānoformē ar piegādi uz pakomātu atliek mums.
06.03.2021 09:27 |

Reitings 436
Tad paši kāps troņos un rādīs, kā pareizi pārvaldīt valsts iekārtu.

Nesaprati, mēs dzīvosim anarhijā, bez valdības. Latvija ir pietiekami maza valsts, lai to varētu realizēt.
Maz politiski aktīvu cilvēku, jo uz viņiem tas neattiecoties.

Iedomājies, kādreiz pat ļoti veiksmīgas monarhijas eksistēja. Un tur vispār praktiski neviens (attiecībā pret valsts iedzīvotāju skaitu) netika politikā iesaistīts. Ne jau no politikāņu skaita tas viss ir atkarīgs, bet no kompetences, kuras šeit acīmredzami nav. Un tava ideja politikā salikt vēl arī visus delfi komentētājus ir vienkārši ģeniāla.
06.03.2021 09:33 |

10 gadi
Reitings 1587
putns @ 06.03.2021 09:33

Nesaprati, mēs dzīvosim anarhijā, bez valdības. Latvija ir pietiekami maza valsts, lai to varētu realizēt.
Iedomājies, kādreiz pat ļoti veiksmīgas monarhijas eksistēja. Un tur vispār praktiski neviens (attiecībā pret valsts iedzīvotāju skaitu) netika politikā iesaistīts. Ne jau no politikāņu skaita tas viss ir atkarīgs, bet no kompetences, kuras šeit acīmredzami nav. Un tava ideja politikā salikt vēl arī visus delfi komentētājus ir vienkārši ģeniāla.

Anarhisms ir filozofija- es domāju ka viss ar šo ir pateikts.
Un kad notika tik līdz iedzīvotāji kļuva intelektuālāki? Monarhijas nomira dabīgā nāvē. Tās kas ir izdzīvojušas ir uz tradīciju pamata, kur reālā vara nepieder monarham.
Es neko netaisos nekur likt, es norādu ka ir liela daļa iedzīvotāju, kuriem neinteresē un uz viņiem neattiecas saprast pat vienkāršākos politikas, likumu mehānismus. Piemēram tagad ļoti piemēroti martam- viena daļa sajūsminās ka “laimējuši vid loterijā”, otra daļa nikni uz valsts ierēdņiem par to, ka jāatmaksā nodokļi, kas viņiem ir izmaksāti gada laikā. Jēdzīgāk būtu painteresēties kapēc rodas šie mīnusi vai milzonīgie plusi.
06.03.2021 12:01 |

Reitings 436
Anarhisms ir filozofija

Tavuprāt, tiklīdz pasaulē parādījās pirmais cilvēks, uzreiz parādījās arī valdība? :D Jebkurā gadījumā, neredzu nekādu jēgu tavos komentāros. Sākotnēji rakstīji, ka valdībai vispār nav praktiski nekādas ietekmes, tā ir tauta, kas valsti veido, bet tagad jau bez valdības nu pilnīgi nekur un nekā, ''tā ir tikai filozofija''.
ir liela daļa iedzīvotāju, kuriem neinteresē un uz viņiem neattiecas saprast pat vienkāršākos politikas, likumu mehānismus

Jā, un tas ir tikai normāli. Normālā valstī katram valsts iedzīvotājam nav ar pātagu jāsēž pie politiķa un jāvaktē katrs viņa solis. Ja tas ir jādara, tad tas tikai nozīmē, ka valdība regulāri pārkāpj savas varas robežas. Kam attiecībā uz Latviju šajā kovida laikā es, protams, pilnīgi piekrītu. Bet tad jau nāca tavi apgalvojumi, ka valdība jau neko, ko nu nabaga valdībiņa, tauta pie visa vainīga.
06.03.2021 12:58 |

10 gadi
Reitings 1587
putns @ 06.03.2021 12:58

Tavuprāt, tiklīdz pasaulē parādījās pirmais cilvēks, uzreiz parādījās arī valdība? :D Jebkurā gadījumā, neredzu nekādu jēgu tavos komentāros. Sākotnēji rakstīji, ka valdībai vispār nav praktiski nekādas ietekmes, tā ir tauta, kas valsti veido, bet tagad jau bez valdības nu pilnīgi nekur un nekā, ''tā ir tikai filozofija''.
Jā, un tas ir tikai normāli. Normālā valstī katram valsts iedzīvotājam nav ar pātagu jāsēž pie politiķa un jāvaktē katrs viņa solis. Ja tas ir jādara, tad tas tikai nozīmē, ka valdība regulāri pārkāpj savas varas robežas. Kam attiecībā uz Latviju šajā kovida laikā es, protams, pilnīgi piekrītu. Bet tad jau nāca tavi apgalvojumi, ka valdība jau neko, ko nu nabaga valdībiņa, tauta pie visa vainīga.

Man sāk likties, ka tu neizproti atsevišķu vārdu nozīmi😄
Anarhija ir filozofija tieši tapēc, ka kāds jebkurā gadījumā būs vadonis, bara galva, karalis utt.
Jā, tas nozīmē arī to ka parādoties cilvēkam, bija kāds kas vadīja šo baru.
Šobrīd šis bars ir iedzīvotāji un “bara galva” ir valdība. Ja mēs paši negribam domāt līdzi, čīkstam bet nenonākam pie reālas darbības, izliekamies ka uz mums nekas neattiecas. Tad ir nepareizi vainot valdību, jo mēs paši viņu viedojam. Baram ir spēks darbībā, nevis interneta komentāros un pirtīs pie alus glāzes.
Bet skatīsimies no gaišās puses! Nāk citi laiki, jaunieši ir pārsteidzoši ieinteresēti valstī notiekošajā, izprot sistēmu, nevaino valdību. Es domāju ka šis PSRS mantojums pazudīs un nāks gaišāki laiki! 🚀
06.03.2021 13:38 |

Reitings 436
Ironiski, ka cilvēks, kurš domā, ka ''bara vadonis'' ir pretrunā ar anarhismu, pārmet citiem, ka viņi nesaprot vārdu nozīmes. Ja tu turpini propagandēt domu, ka viss ir jādara tautai pašai, tad anarhisms arī ir vienīgais racionālais variants. Kāda jēga simboliski ielikt krēslos 100+ ''gudrās galvas'', kas ar visu savu birokrātisko aparātu noslauc ļoti lielu naudu, bet no otras puses viss reālais darbs joprojām ir jādara tautai? Un kamēr tauta visu reālo darbu pati neizdara, tikmēr tā nedrīkst arī valdībai pārmest nekompetenci, varas robežu pārkāpšanu utt. Wtf. Tāda sajūta, ka pati šajā birokrātiskajā aparātā vien strādā.
06.03.2021 14:21 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Anarhisms var eksistēt tikai kā pagaidu stāvoklis. Un iet uz šādu variantu, kura tālākās sekas nav zināmas ir kā piedalīties loterijā.
Un jā, tā kā katrs ir pats savas laimes kalējs, no tā izriet arī tas, ka sabiedrības labklājība ir atkarīga no tās locekļu iesaistes.
Arī nekompotenci pārmest ir neloģiski, ja pats neko nedari lietas labā. Citu neizdarība nav attaisnojums tavai neizdarībai. Valdība nāk no tautas. Varas aparātā ir tie tādi paši cilvēki, kā tie, kas tajā nav.
06.03.2021 20:40 |

Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Es uzskatu, ka tās ir pilnīgas muļķības. Par kādu pilnīgu lockdownu var būt runa, ja policijai nepietiek cilvēkresursu ikdienas pienākumu veikšanai? Armija? Arī ar to nebūs gana, lai katrā ciematā, pilsētā, novadu robežās spētu kontrolēt ierobežojumu ievērošanu, JO pārtikas veikaliem un aptiekām tik un tā būtu jāpaliek atvērtām. Tāpat mūsu valsts neuzdrošinātos apturēt ražošanas sektoru. Un aiz tā visa stāv cilvēki, kuri dosies uz darbu- pārdevēji, farmaceiti, pieminētie kurjeri, darbinieki ražošanas uzņēmumos. To būtu neiespējami izkontrolēt. UN. Ja ir lockdown, kafejnīcas manuprāt nestrādā VISPĀR? Padomājiet... tad jāizmaksā vēl vairāk dīktstāves pabalstu. Nu... var jau būt... domāju, ka tas samazinātu vīrusa izplatību, jo manu pēc sociālajiem tīkliem, ka cilvēki tik un tā brauc ciemos pie ğimenes, tiekas draugu starpā, brauc pastaigās uz parkiem, kur ir pietiekami lielas cilvēku plūsmas. Atšķirība, ka par parastajiem mirstīgajiem jau neviens neraksta delfu redakcijai 😁 nu jā.. es domāju Latvijā lockdown ir PATS pēdējais no variantiem. Domāju drīzāk aizklapēs kaut ko ciet.. pirmsskolas izglītības iestādes, atkal skaistumkopšanu, vēl vairāk ierobežos medicīnas pieejamību NE akūtos gadījumos un tamlīdzīgi.
06.03.2021 21:25 |

10 gadi
Reitings 884
Reģ: 09.06.2012
Amberlight @ 06.03.2021 02:34

Jā, un Jūs ticat tālāk šim vīrusam.????
Ko tad nenāc pastrādāt uz slimnīcu?
07.03.2021 13:05 |

Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Ar vakcināciju iet tik lēni jo:
- nav kas to dara. Visi ārsti un māsas ir noslogoti paši par sevi. Aizstāj kolēģus kuriem covid-19, ikdienas ambulatorās pieņemšanas utt. Jūs gribētu lai jums atceļ mēnesi un vairāk gaidīto USG, lai ārsts varētu vakcinēt?
-Nav telpu. Poliklinas un slimnīcas organizē vakcinācijas kabinetus kā nu māk. Lai veiktu vakcināciju ir jāatbrīvo jauns kabinets (ikdienas pacientu pieņemšanas nedrīkst būt tur pat kur vakcinē) vajadzīga vieta kur 15 min pēc vakcīnas novēro pacientu un tas viss ievērojot 2 m distanci.
- ierīču trūkums. Vajadzīgs ledusskapis kur uzglabāt vakcīnu, dators kurā savaldīt informāciju, interneta pieslēgums jaunizveidotajā kabineta un citas tehniskas lietas. Tam pašam ledusskapim ir jābūt paredzētām vakcīnu glabāšanai un pārbaudītam, ar serfikātu no medicīnas ierīču akreditācijas firmas. Jā tas var būt parast ledusskapis, bet jāizsauc tehniķis kurš veic validāciju un pārbaudi. Nebūs kaut kas kā vajag dabūs pa galvu no Veselības inspekcijas.
-pacienti paši neierodas vai kad izsauc atsakās. Tagad vakcinē seniorus 70+. Viņiem piezvana pasaka kur jābūt un cikos, bet dažiem sākas - a tuvāk nav? Es nevaru aiziet, es pārdomāju un negribu utt. Pēc tam dienas beigās meklē cilvēkus kuri var ātri atskriet un izlietot pāri palikušas 1-3 devas.
Lai vakcinācija notiktu kā citas valstīs, ātrāk un ekonomiskā būtu tam jāatvēl kāda sport halle, koncertzāle vai kas cits liela izmēra.
Tā nauda ko tagad iegrūž lai izveidotu simtiem mazus vakcinācijas kabinetus varētu tik izlietota arī lietderīgāk.
Kā ari valdība tagad izdomāja apmaksāt tiem kuri vakcinē kursus kur iemāca kā vakcinē un pastāsta par vakcīnu. Bet mēs jau vakcinējam 😂 ko tur vairāk stāstīt? Tad jau laikam uzzināsim ko darām nepareizi vai arī vēlreiz liks izlasīt visiem ZVA pieejamo vakcīnas lietošanas pamācību. Un par to visu 100 000. Kādai ir jābūt 8 stundu garai izglītības programmai pa 100k. Zeru ka tur būs tādi PowerPoint efekti par tiem vēl domāšu mēnesi pēc tam.
07.03.2021 17:22 |

Reitings 1892
Kā arī vēl viens punkts ko aizmirsu - laiks.
Kad vakcinē tas nav tā kā aiziet iedur un viss. Ir jāaizpilda anketa un pēc tam ir ārsta apskate - temperatūras mērīšana, skābekļa koncentrācijas noteikšanas un vajadzības gadījumā asins spiediena mērīšana. Protams, ārsts atbild uz visiem jautājumiem.
Vidēji pacientam 5-10 min +15min pēc vakcīnas jāsēž. Ja tā vietā ir ierobežota kur nolikt pacientu, tad paši parēķinat cik pacientu diena var paņemt viens vakcinācijas kabinets. Mana iestāde tie ir ap 90 cilvēkiem ar 8 stundu darba dienu.
07.03.2021 17:26 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Kiskismau, paldies par padziļinātu skaidrojumu. Visu cieņu visiem mediķiem, kuri šajos apstākļos strādā un dara savu darbu pēc labākās sirdsapziņas, neskatoties uz to, ka paši jau ir uz izdegšanas robežas. Tik ļoti gribētos, lai pienāktu tāds brīdis, kad ārsti un medicīnas personāls Latvijā tiktu pienācigi novērtēts ne tikai ar vārdiem, bet darbiem. Cik saprotu, esi mediķis. Paldies tev par tavu darbu!
07.03.2021 18:44 |

10 gadi
Reitings 3710
Reģ: 29.01.2009
Tas, kas notiek ir pilnīgs vājprāts.
Līdz šim esmu ievērojusi visu, ko var ievērot. Bet man ir ļoti apnicis.
Valdība vispār.. liekam ierobežojumus, bet nekontrolējam (būsim reāli, ne jau no gaisa tas jaunais paveids nokrita, bet tādēļ, ka daļa neievēro ierobežojumus). Pilnīgs lock-down tagad vienkārši neiztur kritiku. Ja tādam bija jābūt, tad ziemassvētkos, nevis tagad, pēc 3 mēnešiem..
Kopumā: ir pilnīgi skaidrs, ka vairs neviens nesaprot, kas notiek un ko darīt (uz to arī norāda šī naudas dalīšana pa labi un kreisi- pensionāriem, bērniem, kaut gan nav tā, ka tieši tās grupas ir visviarāk no tā cietušas (neieejot detaļās)).
Un vakcinācija vispār.. kaut kāds vājprāts. Kad ieviesa vakcinācijas biroju, +/- atbalstīju, bet paskatoties, kas notiek.. Nu nopietni?? 3 mēnešu laikā esam sapotējuši 3% (!!!!) iedzīvotāju. Tas ir 1% mēnesī knapi. Nožēlojami.
09.03.2021 02:04 |

Reitings 1892
Vakcinācijas birojs neko nedara. Vismaz neko noderīgu. Viņi pat neatsūtīja vakcīnu lietošanas instrukciju. Vai arī neviens nav salaboju kļūdu, ka ievadot datus e veselība nevar nomainīt cilvēku kurš veica vakcināciju un kurš nozīmēja vakcināciju. Piemēram, mums lai cilvēku vakcinācija ietu ātrāk datus vada reģistratūras darbinieks no speciāli uztaisīta e veselības profila un darbinieks arī uzradās kā vakcīnas veicējs un nozīmētājs. Reģistratūras darbinieks nav ārstniecības persona tāpēc tas vispār būtībā nedrīkst veikt manipulācijas. Mēs par to ziņojām, bet viņi nesniedz atbildi.
Nav kas vakcinē. Jūs gribētu lai piesaista vetārstus kuri jums vakcinē? 😁
09.03.2021 07:31 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Man nav nekas pret to, lai mani vakcinē vetārsts. Pašiem vetārstiem gan varētu būt pretenzijas vakcinēt cilvēkus 😄
09.03.2021 13:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits