Sveiki, jautājums tām, ka šobrīd strādā vai kādreiz ir strādājušas/ mēģinājušas kļūt par profesionālām fotogrāfēm. Ar ko sākt? Kādas bilžu apstrādes programmas jāapgūst un kādā līmenī? Kādas tehnikas nianses jāzina? Šobrīd man ir fotoaparāts Sony cyber shot dsc-h300 (ja nemaldos). Tāds amatieru variants. Pagaidām, kamēr tikai mācos un eksperimentēju hobija līmeni, kalpo labi. Fotografēju arī ar telefonu (kā jau visi mūsdienu cilvēki). Apzinos, ka tad kad tiešām sākšu ar to pelnīt naudu, būs jāinvestē labā spoguļkamerā ar objektīviem un visu pārējo. Kādu vēl tehniku vajadzētu, lai sāktu ar to nodarboties profesionāli? Šobrīd cenšos kārtīgi izprast un pielietot tādas lietas kā ISO, fokusa attālums, shutter speed utt. Cik nu mana šābrīža tehnika atļauj. Cik zinu fotogrāfa karjerai nevajag nekādu augstskolas izglītību, vislabāk pašmācībā vai kādos kursos varbūt (un internetā taču pa pilnam video pamacību un rakstu). Citi saka, ka man ir laba kadra izjūta (māku smuki kadrā izkārtot objektus, viss sanāk proporcionāli un estētiski) un ka man arī ir oriģinālas un radošas idejas, tas laikam arī ir vissvarīgākais lai gūtu panākumus šajā jomā. Gribētos dzirdēt viedokļus, pieredzes stāstus un ieteikumus no cilvēkiem ar pieredzi šajā profesijā. Ko man vajadzētu zināt un apgūt?