Pabeigt. Jo, kā jau teica, ka jau tāls ceļš noiets + tu nezini, ko citu tu vēlētos.
Es uzskatu, ka tādas sajūtas ir +/- normālas, jo sākumā gāja forši, jo tas ir kaut kas jauns tavā dzīvē, kaut kas interesants utt. un tagad tu jau esi apradusi ar to un viss vairs nešķiet tik...rožaini jauns un interesants. Es domāju, ka lielākā daļa studentu aptuveni tā jūtas, jo kuram gan patīk mācīties no agra rīta līdz vakaram un katram studentam ir arī sava dzīve, kurā notiek citas lietas, izņemot mācības. Piemēram, liela daļa studē un paralēli strādā vai ir jau vīrs un bērni un vēl + tam arī strādā. Tā vienkārši ir! Tās ir studijas! Tam nav jābūt rožu dārzam! Liela daļa studentu daudz lasa un mācās pa naktīm, kamēr saprot un izprot un domāju, ka nevienam tas nepatīk, bet tā nu tas ir! Man kursabiedrs pa dienu studēja, bet naktīs un brīvdienās strādāja. Nekavēja nevienu lekciju, neskatoties uz to, ka gulēt sanāca katastrofāli maz. Jā, mēdza nedaudz pagulēt lekcijās, jā, mēdza mums paprasīt palīdzību kādu uzdevumu izpildē, bet ne reizi nesūdzējās, ka dzīve ir apnikusi.
Varbūt vaina ir mācību iestādē? Ja tev patīk tas, ko tu mācies, bet nepatīk-kā, varbūt pārej uz citu augstskolu? Varbūt tur tev būs patīkamāk?
Vienīgi neliels jautājums. Tu saki, ka tev studijas ilgst 6 semestrus, pieņemu, ka tas varētu būt akadēmiskais bakalaurs. Cik man zināms (izlabojiet, ja kļūdos, jo pati mācījos standarta 4 gadus). Un parasti pēc akadēmiskā bakalaura loģiskākais ir maģistrs, kas ir vēl aptuveni 3 semestri. Ja tāds ir tas plāns, tad varbūt labāk apdomā vai tu vispār vēlies studēt un darīt to, ko izvēlējies. Jo jebkurā gadījumā, lai iegūtu diplomu, ir jāsaņemas un jātiek galā ar saviem "rūķīšiem" un jādara tas, kas ir jādara 😕
Varbūt es esmu pārāk asa, bet vienmēr esmu uzskatījusi, ka čīkstēšana ir jāmet pie malas un, ja kaut kas iet ne tā, kā es vēlētos, tad tas nenozīmē, ka tas ir jāmet pie malas un jāiet kā Sprīdītim laimes meklējumos kaut kur nezin kur, bet ir vienkārši jāatrod veids, kā šo situāciju labot un pielāgot sev!
Kad ir brīvs laiks, atpūties ar draugiem, dari to, kas patīk. Studijas nav katorga, studijas nav visa tava dzīve, tā ir neliela daļa no tavas dzīves, nevajag visu savu ikdienu aizpildīt tikai ar mācībām, tad arī parādīsies dzīvesprieks🙃