Paldies visiem, kas ir iesaistījušies šajā diskusijā, ir atbildes, kas lika aizdomāties un tāds bija arī mans mērķis - apdomāt no dažādākām perspektīvēm.
Man no sirds ir prieks, ka ir cilvēki, kuri ir laimīgi, apmierināti un droši par savu nākotni šeit. Es arī esmu gribējusi tā justies, bet, dēļ mūsu pieredzes šeit, šī sajūta nav. Tiešām priecīgi par dzīvošanu šeit esam vasarā, ja ir atvaļinājums un nav jāraugās uz to, kas notiek apkārt.
Ja par mūsu situāciju, tad tas nav tikai dēļ naudas. Esam pieauguši, izglītoti, savu stabilitāti nostiprinājuši cilvēki ar maziem bērniem, ienākumus pandēmija ir ietekmējusi, tomēr ne tik ļoti, lai tas būtu pamatarguments lēmumam aizbraukt, drīzāk tas ir faktors, kas to veicina, jo šī ideja tika celta galdā arī pirms pandēmijas. Latvijā esot, mums ir sajūta, ka te ir liela stagnācija, ļoti vāja attīstība un nestabila drošība par nākotni.
Par šeit esošiem cilvēkiem runājot, tas patiesībā arī ir viens ļoti nozīmīgs faktors, jo, piemēram, atgriežoties pēc ilgstošas viesošanās kādā citā valstī, vienmēr jūtu to negatīvo cilvēkos šeit, bet ikdienā pie tā ātri pierod un nav vairs tas kontrasts, tomēr starp šeit esošām paziņām un draugiem ikdienā eksistē tā sajūta, ka cenšas konkurēt, salīdzina un galu galā, ja ir kāds prieciņš vai panākums, tad dalīties ar nevienu negribas, jo nevienu jau tas īsti neiepriecina.
Šī ir mana pieredze un cilvēki, ar kuriem man ir bijusi saskarsme, tas ir veidojis manu viedokli un uztveri, es neaicinu nevienu saprast vai oponēt, jo šo tāpat neviens neizmainīs, bet lūdzu padalīties ar savu pieredzi, kas ir ar mani absolūti nesaistīta, ja tāda ir, lai man būtu iespēja paraudzīties tālāk par savu “pasauli”.