unicorngirl @ 09.02.2021 22:00Redrose, mēs laikam esam ļoti līdzīgas.. manējais arī nelabprāt ēd otrā dienā sildītu ēdienu.. nu tad trešajā vispār runa nevar būt ? bet ja runā par lētākiem ēdieniem.. jā- viss, ko meitenes minēja, bet varu ieteikt ļoti gardu vakariņu ēdienu, kuru bieži ēdām vecāku mājās, īpaši krīzes gados. Sarīvē kartupeļus, pievieno olu vai pat divas.. sāli, piparus, ķipkoku, garšvielas.. to visu sajauc. Un cep uz pannas tādu lielu pankūku- apcep no vienas puses, otru pusi cep uz lēnas uguns ar vāku līdz šķiet, ka kartupeļi gatavi. Super gardi ar krējumiņu! Piekrītu par makaroniem ar gaļu.. esmu pirkusi pat maximā kotlešu masu... 500 g ap 2 eiro. Kotletēm vismaz manuprāt neder, bet ja labi apcep un pieliek kādas garšvielas, tīri izmantojama gaļa. Un ar to daudzumu tur makaroni ar gaļu sanāk padaudz.. visām 3 dienām. Es nepiekrītu par pusfabrikātiem. Zivju pirkstiņu lielie iepakojumi sanāk izdevīgi un tos var ēst ar ko vien vēlas. Ļoti garšīgu zupu var izvārīt no podravkas jeb gailīšzupas.. pievienojot burkānu, kartupeli un paciņu zupā sanāk sātīga un garda zupiņa! Un ļoti pa lēto. Jau minētās dārzeņu zupas- pievieno kausētu sieru, var arī kartupeļus un būs sātīgāk! Sakņu sautējums- kartupelis, burkāns, es lieku vēl kāpostu un pašās beigās konservētus zirnīšus. Ļoti garšo. Protams, ka var pievienot arī pavisam mazu gabaliņu pasautētas gaļiņas (uz diviem esmu taisījusi ar..nu ap 200 g-300 g gaļas) un pilnīgi pietika, bijām paēduši. Manuprāt, ja jātaupa nauda kādu vakaru var izlīdzēties arī ar tostermaizēm. Super gardi un pa lēto :D makaroni ar sieru, vienkārši cepti kartupeļi ar vārītām bietēm pēc savas gaumes.. es pielieku mazliet ķiploku un majonēzi(ap 60 centi paciņa). Kojās bieži taupot naudu cepām pankūkas no lētā piena, jo milti un olas pamatā bija gandrīz vienmēr ? Lai mans komentārs nebūtu par garu, iesaku Tev paskatītiea facevook accountu Simple Food.. bet tas ir krievu. Varbūt mēģināšu ielikt linku no tās lapas :) Tur ir daudz recepšu no patiešām pieejamiem un lētiem produktiem!
C00L Dzipsy @ 09.02.2021 22:05Zivju pirkstiņie lielie iepakojumi/lētie nav ēdami vispār, tur ir zivju pārpalikumi samalti. Labi zivju pirkstiņi maksā ap 2€, mazais iepakojums, kur ir zivju fileja nevis samalta masa.
Lēti nenozīmē ēst slikti.