Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ko pagatavot lēti? - ēdiens.

 
Reitings 1
Reģ: 09.02.2021
Čau, čau! 😊😉
Iesakiet kādu ēdienu pagatavot, galvenais lai ir lēti, jo nauda ir jāiekrāj.. Der gan zupas, sautējumi utt.
Jauku dienu! 😎🤗
09.02.2021 14:12 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Vislētākais sautejums- pāris kartupeļi, daži burkāni, kāposts un bundža ar pupiņām. Daudz porcijas ap 2 eiro. Visu sagriež un liek katlā vārīties un beigās pieliek pupiņas. Ja vēlas var gaļu , bet tas sadārdzinās un pupiņas daļēji aizstāj proteīnu no gaļas.
Mīļākā lētā zupa-Soļanka. Nopērk tomātu pastu (ap 50 centiem) pāris kartupeļi, burkāns, skābēts gurķis,proteīns pēc izvēles un olīves, ja grib. Arī ap 2 eiro un pietiek vārākm dienām.
09.02.2021 14:28 |
 
Reitings 3481
Reģ: 28.12.2018
Dazadi 'stir fry tipa edieni. Sagriez darzenus, apcep ar garsvielam + nudeles vai risi ar sezama ellu un sojas merci.
09.02.2021 14:35 |
 
Reitings 26
Reģ: 20.01.2021
Izdevīgi ir dažādi ēdieni, kuru sastāvā ir putraimi (miežu putraimi,grūbas). Lēti ir arī iepriekšminētie kartupeļi dažādās variācijās - pankūkas, sacepums, biezenis. Zupu gatavošanā var izmantot vistas muriņas vai cūkas kauliņus. Nevajadzētu aizmirst arī makaronu ēdienus.
09.02.2021 15:22 |
 
Reitings 291
Reģ: 27.12.2019
Omlete(ar sieru būs sātigāk) , dārzeņu sautējums(kartupeļi, burkāni, pupiņas vai zirņi, ko vien vēlies ) , kartupeļu pankūkas ar krējumu , cepti kartupeļi ar sīpoliem, makaroni ar gaļu (var pirkt jau konservos gatavu gaļu ) , rīsi ar burkāniem, zirnīšiem vai vistas gaļu(var nopirkt saldētos). Principā, visi saldētie dārzeņu mix atvieglos gatavošanu, ja vajag ātri. No tiem var taisīt zupas vai vienkārši uz pannas apcept. Buljonam vislētāk ir izmantot buljona kubiņus, kas nav dārgi.
Vārīti vai cepti puķkàposti ar sieru.Ceptas pupiņas ar sīpoliem.
Tos pašus roltonus😁 vai makaronus pagatavo, nolej ūdeni. Ieliek pannā, pārber ar Krievijas sieru un cep, līdz siers izkusis .
Man personīgi, kartupeļi ir nr.1 no piedevām. Lēti, dod sātu un var pagatavot dažādos veidos. Ja nav nekā mājās, tad cepti kartupeļi ar krējumu un esi paēdis uz ilgu laiku. 😁
09.02.2021 15:27 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Ilgi gan tā neaizrajusies, būs psiholoģiskie pārmetumi, kuriem būs grūti tikt pāri.
kartupeļi, rīsi, griķi, lēcas, kuskuss, visa veida pankūkas - ūdens + milti, daudz kosverii - pupiņas, zirņi, kukurūza utt. Neaizmirsti arī par dārzeņiem - sīpols, ķiploks, tomāti, gurķi vismaz tos basic dārzeņu produktus.
09.02.2021 15:35 |
 
Reitings 152
Reģ: 08.05.2019
Leetos edienus ari jasaglabaa...
09.02.2021 16:06 |
 
Reitings 84
Reģ: 21.08.2020
Manuprāt, lētāk gatavot sanāk, nevis katru dienu dodoties uz veikalu pēc sastāvdaļām, bet tās sagādājot kaut kādā vairumā. Tad arī nevajadzēs katru dienu ēst vienu un to pašu.
Ieteiktu skatīties uz sezonas dārzeņiem, tā gandrīz vienmēr būs lētākā opcija un iegādāties no vietējiem zemniekiem (piemēram, kartupeļu maiss pie zemniekiem maksā ap 0.2 EUR/kg, veikalā normāli ap 0.5 EUR/kg).
Gurķus, piemēram, šobrīd par 2 EUR gabalā vispār nešķiet prātīgi iegādāties. Tāpat, rīsus, graudaugus utt. lētāk ir iegādāties vairumā, nevis atsevišķi sapakotus mazajās paciņās.
Var sekot mammu un vecmāmiņu paraugam un sagatavot ziemai konservus un marinējumus jau vasarā, rudenī, burciņa marinētu gurķīšu, ja pati gatavosi, būs lētāka kā veikalā nopērkamā.
Tās pašas pupiņas var nevis pirkt gatavas bundžās, bet pati izmērcēt un izvārīt.
Saldētos dārzeņu miksus lētāk ir pašam sagatavot, nopērkot svaigus dārzeņus un sasaldējot, pēc tam tikai iemet zupā vai sautējumā un maltīte gatava.
Vajag tikai vietu, kur to visu glabāt.
09.02.2021 17:17 |
 
Reitings 291
Reģ: 27.12.2019
Man arī bija doma ieteikt pirkt vairumā, jo mēs tā darām. Vienīgi nezinām vai autorei ir tādas plašas iespējas , kur uzglabāt.
Mums ir liels ledusskapis, atsevišķa saldētava un pagrabs. Tirgū pērkam vienu vai divus 10kg maisus kartupeļus, burkānus utt. Tā kā ir māja un savs dārzs , tad ziemai taisam visādus krājumus - zaptes, marinējumus , saldējam ogas, garšaugus utt. Protams, ka tā ir lētāk!
09.02.2021 17:38 |
 
Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Es arī parasti iepēros tā, lai uz veikalu pēc tam nav jāiet vismaz 2 nedēļas. Kā arī man nav problēmu 2-3 dienas ēst vienu un to pašu ēdienu, tāpēc bieži gatavoju tā, lai vismaz uz 2 dienām pietiek un nav katru dienu jātaisa kaut kas jauns. Tādā veidā nauda ļoti ietaupās. No ēdieniem, kurus esmu pēdējā laikā taisījusi tā, lai pietiek ne tikai uz vienu vakaru, varu minēt šķelto zirņu biezputru (klāt apcepu sīpolus un veikalos nopērkamo, jau gatavo pīrādziņu gaļu), garos makaronus, kurus sajaucu ar pirms tam apceptiem šapmpinjoniem, kuriem pievienots saldais krējums, aukstā zupa (jā, tā man ļoti garšo, tāpēc taisu arī aukstā laikā :D ), kartupeļu pankūkas, kartupeļi/griķi/rīsi un klāt bundžās nopērkamie konservētie tomāti ar sīpoliem un krējumu, rīsi, sajaukti kopā ar saldētajiem dārzeņiem, maltā gaļa apcepta kopā ar papriku un sarkanajām pupiņām.
09.02.2021 18:09 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Iesaku reizi divās nedēļas aizbraukt uz veikalu un sapirkt visu nepieciešamo, lai katru dienu nav jāiet uz veikalu, līdz ar to nenopirksi papildus nevajadzīgas lietas - visādus našķus, kas trāpās pa rokai. Sastādi ēdienkarti divām nedēļām uz priekšu un sapērc visu nepieciešamo. Svaigu gaļu aizbrauc un nopērc uz tirgu, sadali pa porcijām un sasaldē, kad nepieciešams atlaidini un gatavo. Taisi tādus ēdienus, kurus var ēst vairākas dienas, ietaupīsi uz pārtiku un gatavošanas izmaksām, atliks tikai uzsildīt.
- kartupeļu pankūkas
- cepti kartupeļi
- plovs
- biešu zupa, skābeņu zupa, pupiņu zupa, soļanka, grūbu - gurķu zupa, zirņu zupa, utt.
- kartupeļu, burkānu, zirnīšu sautējums
- rīsi ar dārzeņiem
- pildītas pankūkas
- dažādas gaļas mērces ar rīsiem, griķiem, kartupeļiem
- makaroni ar gaļu vai dārzeņiem
- kabaču sacepums, kartupeļu sacepums, ar vai bez gaļas
Galvenais nepērc visādus cīsiņus, taisi normālu ēdienu vairākām dienām un seko iepirkšanās plānam un sarakstam. Parasti lielākās izmaksas sanāk un visādiem našķiem, ko pagrāb, kad ej gar veikalu plauktiem, tāpēc, jo retāk iesi uz veikalu, jo vairāk ietaupīsi.
09.02.2021 18:44 |
 
Reitings 940
Reģ: 06.01.2021
Jebkurā gadījumā nauda ietaupās, ja ēdienu taisi uz 3 dienām. Es labprāt tā darītu, bet mans vīrietis knapi ēd otrā dienā sildītu ēdienu. 😅
Kad dzīvoju ar mammu , tā arī darījām. Ietaupījām nauda. Savārīja lielu katlu zupas un tad trīs dienas par pusdienām nebija jādomā.
09.02.2021 20:27 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Redrose, mēs laikam esam ļoti līdzīgas.. manējais arī nelabprāt ēd otrā dienā sildītu ēdienu.. nu tad trešajā vispār runa nevar būt 😁 bet ja runā par lētākiem ēdieniem.. jā- viss, ko meitenes minēja, bet varu ieteikt ļoti gardu vakariņu ēdienu, kuru bieži ēdām vecāku mājās, īpaši krīzes gados. Sarīvē kartupeļus, pievieno olu vai pat divas.. sāli, piparus, ķipkoku, garšvielas.. to visu sajauc. Un cep uz pannas tādu lielu pankūku- apcep no vienas puses, otru pusi cep uz lēnas uguns ar vāku līdz šķiet, ka kartupeļi gatavi. Super gardi ar krējumiņu! Piekrītu par makaroniem ar gaļu.. esmu pirkusi pat maximā kotlešu masu... 500 g ap 2 eiro. Kotletēm vismaz manuprāt neder, bet ja labi apcep un pieliek kādas garšvielas, tīri izmantojama gaļa. Un ar to daudzumu tur makaroni ar gaļu sanāk padaudz.. visām 3 dienām. Es nepiekrītu par pusfabrikātiem. Zivju pirkstiņu lielie iepakojumi sanāk izdevīgi un tos var ēst ar ko vien vēlas. Ļoti garšīgu zupu var izvārīt no podravkas jeb gailīšzupas.. pievienojot burkānu, kartupeli un paciņu zupā sanāk sātīga un garda zupiņa! Un ļoti pa lēto. Jau minētās dārzeņu zupas- pievieno kausētu sieru, var arī kartupeļus un būs sātīgāk! Sakņu sautējums- kartupelis, burkāns, es lieku vēl kāpostu un pašās beigās konservētus zirnīšus. Ļoti garšo. Protams, ka var pievienot arī pavisam mazu gabaliņu pasautētas gaļiņas (uz diviem esmu taisījusi ar..nu ap 200 g-300 g gaļas) un pilnīgi pietika, bijām paēduši. Manuprāt, ja jātaupa nauda kādu vakaru var izlīdzēties arī ar tostermaizēm. Super gardi un pa lēto :D makaroni ar sieru, vienkārši cepti kartupeļi ar vārītām bietēm pēc savas gaumes.. es pielieku mazliet ķiploku un majonēzi(ap 60 centi paciņa). Kojās bieži taupot naudu cepām pankūkas no lētā piena, jo milti un olas pamatā bija gandrīz vienmēr 😁 Lai mans komentārs nebūtu par garu, iesaku Tev paskatītiea facevook accountu Simple Food.. bet tas ir krievu. Varbūt mēģināšu ielikt linku no tās lapas :) Tur ir daudz recepšu no patiešām pieejamiem un lētiem produktiem!
09.02.2021 22:00 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
https://www.facebook.com/simplefoodvideo/
09.02.2021 22:03 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Zivju pirkstiņie lielie iepakojumi/lētie nav ēdami vispār, tur ir zivju pārpalikumi samalti. Labi zivju pirkstiņi maksā ap 2€, mazais iepakojums, kur ir zivju fileja nevis samalta masa.
Lēti nenozīmē ēst slikti.
09.02.2021 22:05 |
 
Reitings 129
Reģ: 04.07.2020
unicorngirl @ 09.02.2021 22:00
Redrose, mēs laikam esam ļoti līdzīgas.. manējais arī nelabprāt ēd otrā dienā sildītu ēdienu.. nu tad trešajā vispār runa nevar būt ? bet ja runā par lētākiem ēdieniem.. jā- viss, ko meitenes minēja, bet varu ieteikt ļoti gardu vakariņu ēdienu, kuru bieži ēdām vecāku mājās, īpaši krīzes gados. Sarīvē kartupeļus, pievieno olu vai pat divas.. sāli, piparus, ķipkoku, garšvielas.. to visu sajauc. Un cep uz pannas tādu lielu pankūku- apcep no vienas puses, otru pusi cep uz lēnas uguns ar vāku līdz šķiet, ka kartupeļi gatavi. Super gardi ar krējumiņu! Piekrītu par makaroniem ar gaļu.. esmu pirkusi pat maximā kotlešu masu... 500 g ap 2 eiro. Kotletēm vismaz manuprāt neder, bet ja labi apcep un pieliek kādas garšvielas, tīri izmantojama gaļa. Un ar to daudzumu tur makaroni ar gaļu sanāk padaudz.. visām 3 dienām. Es nepiekrītu par pusfabrikātiem. Zivju pirkstiņu lielie iepakojumi sanāk izdevīgi un tos var ēst ar ko vien vēlas. Ļoti garšīgu zupu var izvārīt no podravkas jeb gailīšzupas.. pievienojot burkānu, kartupeli un paciņu zupā sanāk sātīga un garda zupiņa! Un ļoti pa lēto. Jau minētās dārzeņu zupas- pievieno kausētu sieru, var arī kartupeļus un būs sātīgāk! Sakņu sautējums- kartupelis, burkāns, es lieku vēl kāpostu un pašās beigās konservētus zirnīšus. Ļoti garšo. Protams, ka var pievienot arī pavisam mazu gabaliņu pasautētas gaļiņas (uz diviem esmu taisījusi ar..nu ap 200 g-300 g gaļas) un pilnīgi pietika, bijām paēduši. Manuprāt, ja jātaupa nauda kādu vakaru var izlīdzēties arī ar tostermaizēm. Super gardi un pa lēto :D makaroni ar sieru, vienkārši cepti kartupeļi ar vārītām bietēm pēc savas gaumes.. es pielieku mazliet ķiploku un majonēzi(ap 60 centi paciņa). Kojās bieži taupot naudu cepām pankūkas no lētā piena, jo milti un olas pamatā bija gandrīz vienmēr ? Lai mans komentārs nebūtu par garu, iesaku Tev paskatītiea facevook accountu Simple Food.. bet tas ir krievu. Varbūt mēģināšu ielikt linku no tās lapas :) Tur ir daudz recepšu no patiešām pieejamiem un lētiem produktiem!

Man tagad sakārojas gailišzupa, kaut kad pirms 5-7 gadiem pēdejoreiz ēdu tādu, noteikti rīt uztaisīšu. :D
09.02.2021 22:12 |
 
Reitings 129
Reģ: 04.07.2020
C00L Dzipsy @ 09.02.2021 22:05
Zivju pirkstiņie lielie iepakojumi/lētie nav ēdami vispār, tur ir zivju pārpalikumi samalti. Labi zivju pirkstiņi maksā ap 2€, mazais iepakojums, kur ir zivju fileja nevis samalta masa.
Lēti nenozīmē ēst slikti.

Tam piekrītu, mazajās paciņās ir labāki nekā lielajās, esmu nopirkusi lielo paciņu, bet vēlreiz tādus ēst - NĒ!
09.02.2021 22:12 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Cool Dzipsy... ir tādi zivju pirkstiņi esva, kuri ir diezgan lēti un garšīgi. Vēl ir tādi zivju pirkstiņi bueno(sarkanās paciņās), kuri man par lielu pārsteigumu garšo diezgan labi. Es arī draugam vienmēr teicu, ka tādus nekad mūžā nepirktu un neēstu, bet vienreiz viņš nopirka. Un zini.. nav slikti. Protams, ja gribas paskatīties "ko liek mutē" ne tikai paēst, tad es Tev pilnībā piekrītu! Un es protams piekrītu, ka tas nenozīmē ēst slikti. Es vienkārši saucu savā galvā vislētākos ēdienus kādi ienāk prātā. Man mamma mēdza teikt, ka "paēdušai pelītei miltumiņš rūgts" tāpēc es nekad nevaru nosaukt kaut ko par pavisam neēdamu (ja neskaita pavisam lētās desas, pelmeņus un cīsiņus). Šeit gan vairāk izklausās pēc labprātīgas vēlmes ietaupīt naudu, tāpēc šo diskusiju varam neturpināt, atstāsim vietu ieteikumiem, ok? 😁
09.02.2021 22:18 |
 
Reitings 940
Reģ: 06.01.2021
Unicorn-tā recepte par kartupeļiem , apmēram tās pašas kartupeļu pankūkas tikai Tev lielā veidā. 😁 bet garšīgi viennozīmīgi. Citi pat olas neliek klāt, tā ka vispār pa lēto.
Es tikko atcerējos bērnības garšu..piena klimpas. Sataisi klimpas - milti un ūdens, izvāri tas piciņas un pienu klāt + sals vai cukurs, kā nu kurš vēlas. Man iet pie sirds sāļais variants, bet garšīgi un nenormāli vienkārši. Laikam tādu neesmu ēdusi gadus 10 noteikti.
09.02.2021 22:23 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Redrose, jā, tiesa, garšo ļoti līdzīgi, bet tomēr drusku citādāk, jo tā ārpusīte ir tāda kraukšķīga, bet viducis mīksts 😁 klimpas gan nekad neesmu ēdusi, bet es savukārt atcerējos par aizmirsto putraimu biezputru ar kartupeļu kubiciņiem un sviestiņu 😁 ja jau tas tika pieminēts.. man ir jautājums tām, kuras dodas reizi divās nedēļās uz veikalu... kā Jūs iepērkat dārzeņus, maizi, piena produktus tik ilgam laikam? Labi, dārzeņus un gaļu var saldēt, olām, sieriem ir diezgan ilgi termiņi, bet maize, piens? Vai pēc tiem tomēr sanāk ieskriet kādā veicī?
09.02.2021 23:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!