Eksperte @ 08.02.2021 23:05Es skolā angļu valodu mācijos ļoti slikti. Likās, ka tāpat nekad nevajadzēs. Aha, še tev. Tagad esmu UK, tā kā vajag gan. ?
Man valoda nāca līdzi ar youtuberiem Cody Ko, Superwoman un dziesmu tekstiem, kurus nesapratu tāpēc savas ziņkāres pēc tulkoju. Kaut kā sāku saprast aizvien vairāk un vairāk. Tagad, kad esmu pārcēlusies uz UK, sapratu, ka tu vari gadiem sēdēt, klausīties video un dziesmas, bet prakse ir kas pavisam cits. Sākotnēji bija grūti, bet vismaz sapratu par ko ir runa daudz maz. Nācās bieži tulkot galvā teikumus. Nu jau es esmu iemanījusies domāt angliski un bieži sarunās ar kolēģiem latviski sanāk pateikt teikumu angliski. ?
Tā kā mans ieteikums ir darīt visu ko vari izdarīt esot mājās. Lielās zināšanas atnāks tad, kad nebūs neviena cita izeja kā runāt angliski. Un nebaidies, cilvēki ir saprotoši pat ja runā lauzti un nekorekti. Tu vismaz mēģini mācīties un uzlabot sevi.
Meitenex @ 08.02.2021 23:16
Ah, par to padzīvošu angliski runājošā zemē jau sen domāju kā variantu. Ātrākais ceļš :D bet nu pagaidam pandēmija, kā arī dūšas nebūtu visu pamest un braukt prom.
Mana klasesbiedrene, kura runāja sliktāk angliski neka es aizbrauca ar savu puisi strādāt uz UK pirms 2 gadiem, vēl joprojām tur dzīvo un cik zinu, tad angļu valoda manāmi viņai uzlabojās.
Miaa @ 08.02.2021 23:44Piekrītu meitenēm, ka vissvarīgākais ir prakse. Ja valodas pamati jau ir ielikti un pašu valodu jau saproti, bet klibo tikai runāšana, tad tā tas arī būs, ja vien ikdienā nerunāsi angliski vai nenonāksi vidē, kur apkārt dzirdēsi tikai angļu valodu. Jānogaida, kad beigsies pandēmija (es naivi ticu tam, ka tas reiz notiks). Nav jau obligāti viss jāpamet un jāpārceļas uz citu valsti. Mūsdienās ir daudz un dažādu iespēju, kas ļauj kādu laiciņu padzīvot teju ikvienā pasaules valstī. Sākot no studentu apmaiņām līdz pat brīvprātīgajam darbam. Tikmēr var izmēģināt veiksmi portālā http://interpals.net. Tur var atrast gan vēstuļu draugus, gan cilvēkus ar kuriem parunāt tevis interesējošajā valodā. Pati esmu tur atradusi daudz sarunu biedrus un pat ieguvusi tuvus draugus, kurus plānoju apciemot, kad situācija pasaulē uzlabosies. Tā ka pamēģini. Mēģināts nav zaudēts. :)