Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jums raksturīgas receptes?

 
Reitings 64
Reģ: 01.06.2015
Sveikas!
Meklēju šādu diskusiju, bet tomēr neredzēju to, ko meklēju.
Kādas ir jums un jūsu tuviniekiem raksturīgās receptes? Kas ir tas, kas varbūt prasa mazliet vairāk laika, bet ko gribās vēl un vēl?
Vai arī tieši otrādi, kas ir elementārs bet perfekts?
Padalaties ar saviem atklājumiem, lūdzu!
Kā arī varat pieminēt labas- netipiskas ēdienu kombinācijas, vai mazāk zināmas garšvielas, ko ieteiktu pamēgināt citiem
04.02.2021 03:31 |
 
Reitings 940
Reģ: 06.01.2021
Man ar tām receptēm ir diez gan traki. Visas idejas izsmeltas un tad reāli iet uz rinķi .😅
Pēdējo pus gadu mēģinu taisīt pēc interneta atrastajām.
Zupas man garšo , bet riebjas taisīt , nu tā ka vienkàrši neciešu.😅
Šodien taps kartupeļu sacepums, arī pēc interneta receptes un tik super duper vienkārša, bet garšīga.
Tikai 4 sastāvdaļas, kartupeļi, maltā gaļa, saldais krējums un siers.
Gribētu mēģināt taisīt saldos ēdienus, bet tālāk par saglabātām receptēm neesmu tikusi.
P.S. Visiem ēdieniem ir klāt gaļa, mans vīrietis bez tās dzīvot nevar. 😁
04.02.2021 10:14 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Ir divi ēdieni kursu man nekad neapnīk ēst. Pildītas pankūkas un kuskusa "salāti"
Pildītas pankūkas kā jau pildītas pankūkas. Secep plānās pankūkas un tad es pildu ar sojas pildījumu. Sadrupina 2 sokas gabalus uz pannas apcep ar sīpoliem un tako garšvielām. Satin pankūkās un ēd. Visēdāji parasti liek malto gaļu.
Kuskusa salāti kas nav īsti salāti. Uztaisa kuskusu,tas aizņem 10 min. Pa to laiku sagriež tomātu, nomazgā spinātus vai citas lapas un apcepj sojas gabaliņus vai citu proteīnu pēc vēlmes. Kad gatavs, tad liek bļodā un pēc izvēles pa virsu mērcīti. Mana mīļākā paštaisītā mērcīte ir 2 karotes majonēze +2 karotes tomātu mērce +1 karote marinētu gurķu sula + mazliet smalki sagriezts sīpols. Samaisa un sanāk līdzīga burgeru mērcei.
04.02.2021 10:26 |
 
Reitings 291
Reģ: 27.12.2019
Pati uzturā nelietoju ne gaļu, ne zivis, ne soju. Ikdienā ēdu kā pagadās 😀 , tāpēc padalīšos ar to, ko ziemas periodā visbiežāk gatavo pārējie 🙂:
- cepta vistas fileja, panēta olā miltos vai rīvmaizē
- vistas zupa , skābu kāpostu zupa, skābeņu zupa
- štovēti kāposti ar gaļu
- maltas gaļas mērce ar saldo krējumu
- sautēti/cepti vistas stilbiņi
- plovs ar vistas gaļu, dārzeņiem
- ceptas pupiņas vai turku zirņi ar sīpoliem,cauraudzi
- siļķe kažokā
- kartupeļu pankūkas ar krējumu
- dārzeņu sautējums ar gaļu
Salāti (visbiežāk )- vārītas,rīvētas bietes,ķiploks, olīveļļa / rīvēts kāposts, burkāni, olīveļļa. Rīvēts baltais redīss ar krejumu, lociņiem. Vasarā ,visu veidu lapu salāti, gurķi,sarkanie redīsi, tomāti ar krējumu/kefīru un zaļumiem.
Piedevas- kartupeļi, griķi, brūnie rīsi. Dažreiz biezpiens ar krējumu, lociņiem. Vēl labs variants ir saldēti dārzeņu mix.
Ikdienas steigā, izvēlamies klasiskus ēdienus.
04.02.2021 12:42 |
 
Reitings 152
Reģ: 08.05.2019
lai nepazaudetu
04.02.2021 13:37 |
 
Patīk
Reitings 3319
Reģ: 10.08.2019
 
Reitings 35
Reģ: 13.08.2019
Mājiniekiem garšo mani paštaisītie Cēzara salāti. Sastāvdaļas - Cēzara mērce, iceberg salātlapas, siers (rīvēts), vistas nageti, paprika, sīpoli. Ja negaršo paprika/sīpoli, var nelikt, es lieku asumiņam. Un es nelieku tos grauzdiņus, taču, ja gribās, var droši.
Nagetus izcepj, visu sagriež, uzlej virsū mērcīti. Vakar uztaisīju diezgan daudz un nekas nepalika pāri :D
05.02.2021 01:27 |
 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
Tas, kas pašai garso un citi atzinuši par labām esam:
1.Pašgatavots asais vistas burgers.
Nopērk vistas fileju, izklapē nedaudz, garšvielas pēc gaumes(es parasti lieku čili pulveri, vistas garšvielu un sāli), apviļāju olā, tad speciāla Santa Maria panejumā, saucas Cripsy Chicken vai kaut kā tā(šis vienkarsi ir ar patīkamu asumiņu🤤), izcep cepeškrāsnī. Izcepju uz pannas bekonu. Tad lieku burgeru kopā -burgermaizīte, BBQ mērcīte, sarkanie sīpoli, dzintars kausēta siera plāksnīte, vistas fileja, bekons, atkal siers, virsū salātlapa, jalapeno pipars un burgermaizītes “augsiņa”. Visu sasildi vēlreiz cepeskrasni.
2.vistas škiņķīši ar kartupeļiem cepeskrāsni
Nopērku Ķekavas vistas šķiņķīšus(bez marinādes, vienkārši “plikus”), pielieku garšvielas pēc izvēles(parasti vistas garšvielu, sāli un majonēzi nedaudz), lieku ledusskapī pastāvēt. Sagriezu kartupeļus tādos kā salmiņos, bet resnākos :D, salieku garšvielas, sagreižu vienu sarkano sīpolu un iznākšu kopā sr kartupeļiem. To visu tad lieku speciālā gatavošanas kabatiņā/maisiņā(es nezinu kā tie saucas :D) un lieku uz 200 grādiem cepeskrāsnī. Tā šmorēju nu 40 min līdz 1h.
Iespējams citiem šis skaitās par sausu, bet man tā garšo :)
3. “Gratine”(vai ka tur viņu sauca)
Klasika. Domāju dauzas ir taisījušas. :) vienkārši sagriezu smalkas šķēlītēs kartupeļus, palaidu ar pipariem un sāli, lielu kārtās un leju saldo krējumu. Tad pacepju, kad kartupeļi klust mīksti uzberu rīvētu sieru.
4. Vista kokosriekstu - karija mērcē
Vistiņu sagriezu kubiciņos, lieku vistas garšvielu ar kariju un čili pulveri(man garšo ar asumiņu :D), apcepju pannā. Atsevišķi apcepju arī sarkano sīpolu ar ķiploku. Samaisu visu kopā, leju klat kokosriekstu pienu, pievienoju koriandru un Indijas riekstu, samaisu. Pasniedzu vienkārši uzlejot mērcīti uz vārītiem kartupeļiem. :)
Cili pulver etapu var izlaist, man vienkārši bez likās par saldu
05.02.2021 21:12 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Tādas, kas nav klasiskās... ļoti bieži gatavoju tā saucamo meksikāņu sautējumu. Ja nu vajag recepti.... es apcepu malto gaļu ar sarkano sīpolu un tako garšvielām. Kamēr gaļa cepās, sagriežu papriku, kas ir sarežģītākais solis 😁 kad gaļa gandrīz gatava, pievienoju papriku, pacepu vēl mazliet un pievienoju tomātu mērci. To visu mazliet pasautēju tomātu mērcē un beigās pievienoju konservētas sarkanās pupiņas un kukurūzu. SUPER GARŠĪGI! Var ēst pliku (tad tas ļoti iespējams skaitās pat figūrai draudzīgi. Nu protams, ne ļoti lielos daudzumos 😁 šo recepti mana mamma atrada Figūras draugu recepšu grāmatiņā) bet mēs ar draugu ēdam pildītu tortiljās, tako laiviņās vai ļoti labi garšo ar griķiem. Šo ēdienu mans draugs ir gatavs ēst 2 dienas no vietas 😁 protams, gatavojam arī klasiskus ēdienus kā plovu, dažādas zupas, vienkārši vistas filejas karbonādītes, vistas fileju karija-saldā krējuma mērcē. Ļoti garda un ātra zupa sanāk vienkārši no dārzeņu maisījuma ar buljona kubiņu, beigās pievienojot kausēto sieru. Man ļoti garšo atkaulotie vistu šķinķīši. Tos parasti iemarinēju garšvielās pēc savas gaumes, apcepu uz pannas un pēc tam pasautēju tomātu mērcē-ūdenī. Ļoti garšīga un mīksta gaļiņa sanāk. Protams, jau minētie dārzeņi-vista maisā vai vienkārši cepenē. Esmu mēģinājusi mājās uztaisīt ko līdzīgu kapsulonam, bet ar ceptiem kartupeļiem. Izcepu kartupeļus, apcepu atkaulotos šķinķus un liku kārtās kartupeli-gaļu-ķiploku mērcīti-sieru (šo vajadzētu izkausēt krāsnī, bet es vienkārši uzliku uz karstiem kartupeļiem,gaļas un tas pats izkusa, jo man nebija piemērotu trauku kausēšanai cepeškrāsnī) un tad pa virsu Ķīnas kāpostu un pašā augšā 3 ripas gurķa un 2 ripas tomāta. Šis ir gardi 😊 vēl gatavoju ļoti vienkāršas vistas filejas kotletītes. Recepte gaužām viegla. Sagriežu vistas fileju mazos gabaliņos, pievienoju tai olu, mazliet siera, majonēzi un mazliet miltus. Sajaucu un cepu tādus kā plācenīšus. Ļoti gardi un var ēst ar ko vien vēlas. Vēl varu ieteikt gatavot woku.. man garšo vienkārši ar vistas fileju, papriku,sīpolu un sarīvētu burkānu. To visu apcep uz vienas pannas un paralēli tikai jāizvāra nūdeles (man vislabāk garšo ar rīsu nūdelēm) un viss jāsajauc ar kādu mērci. Tā kā arī to gatavojam bieži, gatavoju ar SPILVA Ķīnas saldskābo mērci un pievienoju mazliet to aso meksikāņu mērci.. jo katru reizi pirkt speciāli woka mērci ir drusku sālīti 😁 un kāpēc ne, ja arī tā ir gardi? Bet protams, ka var arī ar woka mērci. Jā, nu vienvārdsakot ar sarežģītām receptēm neaizraujos un visi ēdieni kā jau laikam daudziem "iet uz riņķi", bet paēduši esam un kāpēc gan meklēt jaunu Ameriku, ja ir garšīgi, viegli gatavojams un sātīgs? :)
05.02.2021 21:54 |
 
Patīk
Reitings 3319
Reģ: 10.08.2019
ļoti bieži gatavoju tā saucamo meksikāņu sautējumu.

Taisījos baigi Tevi izlabot,ka tas tak čili, bet iegoglēju un izrādās,ka to sauc arī par meksikāņu sautējumu, nemaz nezināju, mūžu dzīvo, mūžu mācies :D Man šim ir tāda kā mega ātrā recepte, apcepu malto gaļu, arī izmantoju tako garšvielas un kad gaļa gatava pievienoju visu burciņu spilvas tomātu mērci gaļas ēdieniem, tur iekša jau ir paprika, burkāni, kukurūza, pupiņas, sīpoli un man liekas,ka pat kaut kas vēl bija. Liekas idejiski tas pats.
05.02.2021 21:59 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
He, blacke , nekad nebiju šo guglējusi. Abām jau taisnība beigu beigās, jo runa ir par vienu un to pašu ēdienu 😁 tāpat kā viens sēžamo sauc par tabureti, bet cits par ķeblīti. Un paldies par ieteikumu, es kādreiz noteikti pamēğināšu Tavu ātro versiju. Izklausās, ka pavisam noteikti slikti nevar būt :)
06.02.2021 00:05 |
 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
Lai neveidot jaunu diskusiju... jūs kā pa gatavojat sojas pupiņas?
Interesē izmēģināt, bet nezinu kā pagatavot, lai garšīgi
06.02.2021 23:34 |
 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
Meitenex @ 06.02.2021 23:34
Lai neveidot jaunu diskusiju... jūs kā pa gatavojat sojas pupiņas?
Interesē izmēģināt, bet nezinu kā pagatavot, lai garšīgi

Ja vispār gatavojat tādas 😁
06.02.2021 23:34 |
 
Reitings 940
Reģ: 06.01.2021
Seko grupai “garšīgas receptes” un “mēs gatavojam” facebook’ā, tur daudz foršas receptes. Smeļos idejas no turienes.
06.02.2021 23:38 |
 
Reitings 940
Reģ: 06.01.2021
*sekoju
06.02.2021 23:38 |
 
Reitings 234
Reģ: 16.08.2017
1. Vistas fileju sagriež gabaliņos, izklapē. Pievienos sāli, sinepes, etiķi (tā diezgan normāli),cukuru nedaudz un atstāj uz nakti, lai marinējās.
Nākošajā dienā uztaisa pankūku mīklu, cukura neliekam, nedaudz pievieno sāli un cepj. Ļoti garšo.
2. vistas fileju sagriež gabaliņos un cepj. Kad gaļa apbrūnējusi lej klāt mērcīti - medus, sinepes, eļļa nedaudz, sojas mērce. var ēst ar rīsiem, makaroniem.
3. Makaroni ar garnelēm un cherry tomātiņi. Garneles apcepj un tad lej klāt saldos krējumu uz beigām pievieno tomātiņus. Lai mērcīte būtu vairāk pielej ūdeni vārītu pirms saldā krējuma. Pārlej pāri izvārītiem makaroniem, bet var arī nejaukt kopā. Garšvielas pēc velmēm. Laima sula ļoti iederās. Kā arī lapu salātiņi (kur klāt rukola) ar olīveļļu un sāli.
4. Ir tādi makaroni kā rullīši, tos piepilda ar maltās gaļas masu (kur klāt sīpoliņi, sāls, pipari). Liek vārošā ūdenī un vāra kamēr gatavi.
5. Vakar zupu vāriju - kartupeļi, apcepti burkāni, sīpoli un žāvēta gaļiņa, sarkanās pupiņas. klāt pētersīļi.
07.02.2021 12:37 |
 
Reitings 64
Reģ: 01.06.2015
Varbūt kāda no jums, kas aizraujas ar gatavošanu, ir redzējusi, kur var iegādāties pūšamo eļļu? Flakoniņā?
08.02.2021 15:29 |
 
Patīk
Reitings 3319
Reģ: 10.08.2019
Amanda_Anna @ 08.02.2021 15:29
Varbūt kāda no jums, kas aizraujas ar gatavošanu, ir redzējusi, kur var iegādāties pūšamo eļļu? Flakoniņā?

Es esmu pirkusi pirkumiņā.
08.02.2021 16:12 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Amanda_Anna @ 08.02.2021 15:29
Varbūt kāda no jums, kas aizraujas ar gatavošanu, ir redzējusi, kur var iegādāties pūšamo eļļu? Flakoniņā?

Domā salātiem? Man arī aktuāli, zb visu laiku pārliet pa daudz, lai gan ir nepieciešama maza pilīte!
08.02.2021 16:24 |
 
Reitings 42
Reģ: 09.06.2020
Katz @ 08.02.2021 16:24

Domā salātiem? Man arī aktuāli, zb visu laiku pārliet pa daudz, lai gan ir nepieciešama maza pilīte!

Es arī meklēju, Rimi atradu šādu, bet šķita dārga. https://www.rimi.lv/e-veikals/lv/produkti/iepakota-partika/ellas-un-etiki/olivella/olivella-gourmante-extra-virgin-100ml/p/161291
08.02.2021 17:51 |
 
Patīk
Reitings 3319
Reģ: 10.08.2019
Dāmas, pirkumins.com, tur ir dažādas izsmidzināmās eļļas.
08.02.2021 18:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits