Es dzīvoju kopā ar draugu Jelgavā. Periodā, kad iepazināmies viņam bija doma pārvākties uz Rīgu, jo darbs ir Rīgā, taču tā kā es studēju Jelgavā un mūsu attiecības raisījās daudzsološā virzienā, viņš šo ideju "atmeta". Viņš kādu laiku jau bija padzīvojis Rīgā, un, kad runājām par šo tēmu, viņš teica, ka pirmkārt, Jelgavā ir salīdzinoši lēti komunālie maksājumi. Mums personīgi ziemas periodā sanāk max 290 eiro maksāt par dzīvokli (mēs neesam arī diži taupīgi uz ūdeni un elektrību), vasarā max 245. /īre 190, vienistabas dzīvoklis/ nu un draugiem, kuri arī tāpat kā mēs īrē vienistabas dzīvokļus.. nu tur arī atšķirība ir tikai apkures summā- loģiski, jo lielāka dzīvokļa kvadratūra, jo dārgāka apkure. Otrkārt- Jelgavai ir laba satiksme ar Rīgu- labs ceļš, taisns, vilciens un arī mikriņi. Un.. tā kā ceļā jāpavada vien 40 min., reizēm izdevīgāk ir dzīvot ārpus Rīgas, jo Rīgā no viena mirkorajona un otru sanāks braukt ilgāk. Bet jā, tur ir vērts parēķināt. Treškārt, gandrīz katrā Jelgavas dzīvojamā rajonā, kājām sasniedzamā attālumā diezgan normāli pārtikas veikali, kas nozīmē, ka nav nepieciešamības kaut kur speciāli braukt. Un jebkurā gadījumā šeit viss ir sasniedzams kājām vai nepieciešamības gadījumā kursē autobusi, tad ar tiem no viena pilsētas gala līdz otram var aizbraukt max 10 min. laikā 😁 Vēl šeit ir kafejnīcas un cita veida ēdināšanas iestādes, kur ir ļoti pieņemamas cenas un ir garšīgi. Rīgā piemēram šādām lietām iziet vairāk naudas. Turklāt.. ja lūkojas darba sludinājumos Jelgavā- ja ir izglītība, darbu VAR atrast. Pie mīnusiem es saredzu vienīgi to, ka Rīgā.. nu tur ir vairāk iespēju, ir kaut kādas atsevišķas dzīves situācijas, kurās tāpat ir nepieciešams braukt uz Rīgu. Es pa Jelgavu dzīvojos jau trīs gadus un man šeit ļoti, ļoti patīk. Ir, kur pastaigāt, Rīga sasniedzama, mazāk kārdinājumu liekai naudas tērēšanai. Ā nu vēl mīnusiņš- Meiju ceļa un Satiksmes ielas rajons nav tas drošākais. Es šeit dzīvoju, naktīs lieki nevazājos. 😁 nu.. Jelgava pati par sevi nav baigi droša, bet Rīga jau it kā arī 😶😁 nu katrā ziņā es teiktu.. ja darbs būs Rīgā, viss atkarīgs, kur Rīgā atrodas Tava darba vieta un cik tuvu tai Tu vari atļauties dzīvot. Nu vēl sākumam kā iespēja ieekonomēt naudu, kamēr cilvēks "atsperas" Jelgavā ir LLU dienesta viesnīcas (arī labi izremontētas) kurās dzīvo ne tikai LLU studenti, tur vienkārši mazliet lielāka samaksa.