Kate1 @ 29.12.2020 13:42Nekad neesmu sapratusi vīru izkalpināšanu grūtniecības laikā, tikai tādēļ, ka iegribās, kas viņš kalps ir? Daudz ko gribās, gribu uz Havaju salam, vai tad uzreiz jāved? Nekā īpašāk nerūpējās, tieši tikpat labs un gādīgs kā vienmēr.
Tas varbūt ne par šo gadījumu, bet tāds visparinājums.Tavējais varbūt vienkārši ir drusku nevērīgāks un īsti nesaprot, varbūt tiešam mierīga saruna palīdzēs. Turies un gaidi savu brīnumiņu ?
angelis @ 29.12.2020 17:07Piekrītu, ka vajag izrunāties un pateikt kā jūties, bet atmetot emocijas malā. Tas man palīdzēja, izrunājoties un paskaidrojot, kā es jūtos pēc vārdiem/darbiem. Pret mani vīrs izturējās jauki, tikai ar otro trimestri, jo sākumā viņš pats gāja cauri savai personīgajai ellei (fiziska trauma ar paliekošu invaliditāti), no kuras es nevarēju principā nemaz gaidīt to īpašo izturēšanos. Pēc tam, kad laiks gāja uz priekšu, vēders auga, mazāk ar mani strīdējās, beidza spītēties. Bet es arī nemaz nebiju baigi emocionāla un neprasīju, lai atnes man zagtu sašļiku no kaimiņiem (lasīt kā "kaprīzes"). Vienîgais ko gribēju, lai parunājas ar mazo, bet uz to nekad nevarēju pierunāt, jo nu loģiski, vīrieši nevar tā emocionāli pieiet tai grūtbiecībai, kā mēs sieviets? Taču kad piedzima... uz brīdi vīrs izturējās tā vēsāk (vismaz tajā pēcdzemdību emociju virpulī tā likās), bet es viņam atkal teicu, ka gribu lai mani samīļo, pasaka ka viss būs labi, jo mazajam bēbim viss būs labi, bet mamma, kas tikko dzemdējusi ir pelnījusi un ir nepieciešams vēl lielāks emocionālais atbalsts nekā gaidību laikā... jo nu tās emocijas ko piedzīvoju pēc dzemdībām, šķiet, bija viss tas ko vajadzēja piedzīvot gaidību laikā?
TheOatMeal @ 29.12.2020 12:42Ja pirms tam viņa attieksme bija tāda pati, tad pārējais ir tavas ekspektācijas, kuras nav viņa problēma.
Viss, ko Tu vari darīt, ir maigi, bez pārmetumiem, pastāstīt kā Tu jūties. Ja nesapratīs un paliks pie sava - samierinies.
Iespējams tavs partneris mīlestību un rūpes izrāda citādi. Ne visiem taktīlā izpausme ir tuva. Iespējams viņam trūkst informācijas par grūtniecības norisi, hormonālajām izmaiņām, fiziskajām...
Galvenais nebojā attiecības ar pārmetumiem.
Arvis Reiks @ 29.12.2020 17:26Priecājies ka viņš tev neužsauj ar kulaku, ja mani emocionāli tracina vai ko pieprasa tad es uzšauju pa ģīmi lai nomierinās
viņai japriecajas ka tikai uzrakstu, nevis uzšauju pa mutilivethedream @ 29.12.2020 17:32
Šķiet, ka pats arī esi ne mazums dabūjis "ar kulaku" pa galvu, ka gaidībās esošai sievietei vari ko tādu uzrakstīt vai vispār iedrošinies pacelt roku pret sievieti.
Arvis Reiks @ 29.12.2020 17:45viņai japriecajas ka tikai uzrakstu, nevis uzšauju pa muti