Chikitita @ 20.11.2020 11:29Domāju ka tāda alga arī ir, apskatot CV utml. sludinājumus tieši tik zemas algas arī dominē, ir naivi domāt ka visur maksā tūkstošus, tie ir izņēmumi, veiksmes stāsti.
Latvijā ir tāda lieta kā vidusškira?
Chikitita @ 20.11.2020 12:10Dzīvo īrētā istabā, otra puse pelna vairāk, sadalot uz divi sanāk kaut kas.
Katrinens @ 20.11.2020 12:34
kāpēc tiek minēta otra puse. Lielākā daļa mana vecuma sieviešu nav nopietnās attiecībās un nedzīvo ar vīrieti kopā! Un vēl dažas ir paspejušas apbērnoties un tagad ir vientuļās mātes. Tas kā vienam par šadu algu dzīvot? Vai dzīvot kā vientuāļjai mātei?
33% Bērnu šobdīd aug vientuļo māšu gimenēs LV. Šeit pat netiek ņemsts vērā, kad tēvs ir miris (saņem valsts pabalstu) vai kad sieviete ir atkārtoti precējusies.
Tātad kā reāli ar šādu algu atļauties īri un visu pārējo. Un sapņu pilis, ka princis baltā zirgā atbrauks un visus rēķinus apmaksās nevajag.
Tas jau arī noved pie vardarbības ģimenē un situācijas, kad sieviete paliek, jo nevar jau atļāuties pat jumtu virs galvas viena pati. Kāpēc izturēties ar cieņu un nesist, ja zini, ka nekur neliksies!
Piekūns @ 20.11.2020 12:41
Nedzīvo Rīgā, pelna vairāk, ir savs īpašums, radi, vecāki, kas palīdz. Kaut kā jau davelk. Vai, ja viss ir pilnīgā d****, tad nu neko, tad sākas visas lielās problēmas.
Piekūns @ 20.11.2020 13:08Mani neuztur vecvecāki, bet es arī pelnu vairāk 500 EUR bruto.
Pēc tavas loģikas izriet, ka visi, kas pelna 500 EUR bruto dzīvo Rīgā, ir vienlaicīgi vientuļās mātes, bez vecākiem, bez īpašuma un jebkādiem citiem atbalstiem, kas palīdzētu izdzīvot ar šādiem ienākumiem.
Domas, kas balstītas realitātē, my ass...
Katrinens @ 20.11.2020 13:16
mediānas alga ir sievietem ap 700 un statistiski visām grupām 826 pirms nodokļiem. Tātad kā dīvot par šo algu, un īrēt, ja tevi neuztur ne vecāki ne kāds vīrietis. Un domāju, ka abas šīš domas ir diezgan nereālas videjai Latvietei. Tāpat kā doma, ka 20 gados dzīvoklis par 60-100 tūkstošiem būs tavā īpašumā pat bez kredītiem.
Pārlasi, 500 ir minēts kā skaitlis uz paīra, par 2019. gadu, lai varētu sevi pieskaitīt pie vidusšķiras (ienākumi 60% apmēra no mediānas 826). Tātad kāds īsti ir dzīves līmenis, kurš ir raksturīgs Latvijas vidusškirai, kas pelna no 500 līdz 1650 bruto.
Ko konkrēti var atļauties 2 vecāki ar 500 uz papīra un 2 apgādājamajiem.
Vai arī vientuļā māte, kas tik populāri ir Latvijai ar 2 apgādājamajiem un šādu algu, ja tā jau ir viduššķira?
Man bruto svārstās ~1800, (uz rokas tie ir 13xx, *nav apgādājamo) pēdējā alga bija 21xxcassandra @ 20.11.2020 16:34Ne jau visi penla tik maz. Ok, es vairs neesmu 20gadniece, bet 30gadniece, bet manā lokā neviens īsti nepelna zem tūkstoša. Varbūt kāds 800-900. Bet, nu, ne jau 500 un zemāk. Visiem ir augstākās izglītības. Jā, tiesa, lielākajam vairumam ir arī mājokļa kredīts, jo retais var savu nopirkt NĪ uz sitiena. Par to gan sāpe...
Es tai skaitā, ir savi +-akaroa @ 20.11.2020 17:03lielākā daļa manu Rīgas paziņu dzīvo mantotos dzīvokļos. daļa arī dala dzīvokli ar draugiem. man besī ideja, ka 28 gados dalītu vannas istabu un virtuvi ar kādu, kas nav ģimene. bet daudziem tā ir realitāte.