Var nodot analīzes uz hormoniem. Ordinary te jau minētie ir tiešām labi un lēti, man arī palīdzēja. Es arī savulaik gāju pie dermatologa, izmetu daudz naudas. To ruaccutane nepiekritu lietot, bet dažādas smēres un antibiotikas bija gan, palīdzèja uz mirkli. Beigās pati tiku galā ar dažu paradumu maiņu un ordinary. No sejas kopšanas līdzekļiem visi aknei paredzētie nederēja un nepadarīja neko labāku, tieši otrādi. Manuprāt, tur liela daļa ir mārketings. Man patīk Madara sejas mazgāšanas putas, hydra jelly, Matis ir forši līdzekļi, aptiekā Avenei labs spf20 light, kurš neaizsprosto seju, jo no spf daudziem man arī metās pumpas. 1x nedēļā lieku augļskābju masku to pašu ordinary vai Madara un attīrišo kādu. Man uz pumpām neder arī nekādi augļainie līdzekļi ar citroniem, granātāboliem, c vitamīna serumu vēl neesmu sev derīgu atradusi, no visiem ir pumpas,utt. Lietoju neitrālus fluīdus, želejveida krēmus bez smaržas vai ļoti minimalu aromātu, sejas mazgāšanai putas. No pārtikas produktiem trigerē piena produkti un olas. Pie kafijas leju augu barista pienus, kurus var saputot, pie mērcēm auzu vai sojas krēmus. Katrā ziņā turpinu lietot piena produktus, bet šur tur esmu aizstājusi, lai samazinātu kopējo patēriņu, jo visi esam cilvēki, kas ēd piena produktus, grib vīnu iedzert kādreiz utt. Gaļas patēriņu arī esmu samazinājusi, lietoju liellopa gaļu, kādreiz steiku labu labāk apēdu, nevis ikdienā malto gaļu. 😀 vistas vai tītara fileju, zivis vairāk. Nu pie uztura der piedomāt. Ūdens. Viss jau sen dzirdēts un atklausīts, bet tas tiešām palīdz. Nedrīkst ar rokām pieskārties sejai daudz pa dienu, neslauku seju dvielī - tikai papīra salvetēs. Spilvendrāna bieži jāmaiana, man neder visādas Ariel kapsulas un citi smaržīgie veļai. Salīdzinot ar naudas izmešanu pie dermatologa, šie visi bezmaksas/lētie nieciņi, paradumi, līdzekļi palīdzēja 100x vairāk.