Eksperte @ 04.11.2020 10:50
Es pirms pāris gadiem būtu rīkojusies tāpat.
Tagad, kad saprotu, cik man pašai ir svēts savs miers un iekšēja harmonija, netērēju savu laiku lai attaisnotos vai kaut kā censtos risināt situācijas, ko radijuši citi. Par visiem vienmēr runās. Un ja runā, tad es vienkārši šo cilvēku no dzīves izslēdzu. Pat ja tā ir ģimene. Tā ir daudz vieglāk, nekā kaut ko censties darīt tikkai tāpēc, ka tuvinieki un gribas tās saites saglabāt labas.
Katrinens @ 04.11.2020 10:49
Khmm kādā sapņu paseulē ir jādzīvo, ja domā ka nekas ne par vienu netiek runāts aiz muguras. Mana pieredze gan rāda pretējo. Lielākoties cilvēki sejā smaida, bet aiz muguras vis kaut ko runā.
Ir naivi vienkārši cerēt, ka visiem patiksi un ka sabiedrība, pēkšņi nebūs tāda kāda viņa ir.
Un ir skaidrs, ka neviena brāļa sieva nekad nebūs gana laba tai māsai. Tas vienkārši tā ir. Un ja parādīsies cita, tad tāpat aprunās, jo vienkārši nebūs gana laba ''brālītim''. Un par ko te ir jācepjās? Kā taisies mainīt situāciju, ka vīra radiem, liekas ka tev kaut kas nav kārtībā, neesi gana laba? Vai to, ka vīra radi ir no tādiem, kam patīk sejā smaidīt, bet aiz muguras aprunāt? To var izmainīt tikai mainot vīru. Ja tevi tā aizskar tas, kā vīra dari tevi aprunā, ieteiktu padomāt par to, ka tieši tādā vidē ir uzaudzis tavs vīrs, un kādu iespaidu uz viņa personību tas būs atstājis. Varbūt arī tavs vīrs citus, tai skaitā tevi aiz muguras aprunā. Varbūt stāsta negatīvas lietas savai māsai par tevi. Un tad nav brīnums, ka viņa pielej eļļu ugunij.
Kāpēc prasi forumā ko darīt, ja mēs nepazīstam ne tevi, ne tava vīra ģimeni. Nav labāka varianta kā paprasīt vīram kā rīkoties šajā situācijā. Viņam jau sava ģimene būtu jāpazīst.
Katz @ 04.11.2020 11:01Tad nevajag pīties ar cilvēkiem, kas aprunā. Man baigi labi strādā izslēgšanas metode un ar šādiem kadriem tikpat kā nav kontakta. Ir tiešām naivi, es ne uz ko neceru, bet risinu vai izslēdzu.
Ja būtu manā vietā, jūs mainītu attieksmi pret vīra māsu (uz negatīvo)? Vai turpinātu dzīvot kā līdz šim (jo vīra māsa jau nezina, ka vīrs man visu izstāstīja, respektīvi, nekādas konfrontācijas jau nav).
Katrinens @ 04.11.2020 11:18
Redzi. Es esmu savā vecumā sapratusi, ka tie ar visplatāko un laipnāko (lasi uzspēlēto) smaidu ir tie, kas aiz muguras aprunā un ir izdevīguma meklētāji. Tie kas vēlas ar tevi ''sadraudzēties''. Un kā tu zini ko viņi dara laikā, kad nav ar tevi kopā. Un dzīvē jau tev nav dota iespēja ilgermiņā pavērot otru cilvēku no malas (un vai vajag tam tērēt savu laiku). Un kā tad tādu izfiltrēt, un cik daudz tam laika tērēt? Ne ar vienu nekontaktēties vispār? Ja doma bija, ka nekontaktēties ar cilvēkiem, kas koncentrējas uz negatīvo un dzirdi citus aprunājam, tad te ir āķis. Lielie intrigu pinēji jau saka to, kas ir izdevīgi un liek viņiem izskatīties labi, būt pozitīviem. Kamēr visiem pēc kārtas negatīvo izceļ neirotiski cilveki, cilveki kas ir ļoti jūtīgi. Ir tik daudz fantastisku cilvēku, kuri ir super mīloši un sirsnīgi, bet ir neirotiski un viegli satraucās un citus par sīkumiem aprunā. Atklāti sakot ne par ko nemainītu cilekus, kurus esmu iepazinusi, bet kuri par sīkumiem visus aprunā un par visu satraucas. Un izmantojot stratēģiju nedot iespēju aprunātājiem, nonāc situācijā, ja izslēdz nevis aprunātajus un intrigu vērpējus, bet neirotiskus un jūtīgus cilvēkus. Tas noteikti nav tas ko es vēlos, un nesaprotu, kā kāds ko tādu varētu vēlēties.
Ātrāk ieteiktu izslēgt super pareizos un perfektos. Perfekts var būt tikai izliekoties un pieskaņojot savu viedokli izdevīgumam. Tāpat kā posta autores gadījumā, sajā sakot jaukas lietas. Varbūt tāpēc viņa tik ļoti satraucas, ka vīra māsa viņu aprunā. Jo viņai tik veiksmīgi sanāca viņu apmānīt un radī pozitīvu tēlu, tādējādi radot šaubas par sievietes spriestspēju un cilvēku pāŗzināšanu!
Katrinens @ 04.11.2020 12:01khmm ne visi piedzimst par ekstrasensiem.
Zinu cilveku dabu, bet tāpat nevaru pateikt kas ir kas. Atšķirt baltu no melna.
Vienīgais ko varu pateikt ar 'fake'' cilvekiem, ir tas, ka nejūtu ka viņi vispār būtu klātesoši. Arī 1 pret 1 sarunā, randiņā vai k-kā tā. Laikam tāpēc, ka nav savu domu tikai pieskaņotais sabiedrības prasībām teksts. Tomēr atrodoties sabiedrībā esmu spiesta paciest tādu cilvēku klātbūtni un izturēties jauki. Un laikam atrodos tādā sabiedrībām kur vairums aprunā citus (vai varbūt tādā dzimumā). Un parasti paši nav ne cik labāki par aprunājamo. Un tad acīs smaida, izliekas ka ir draudzenes. Kamēr aiz muguras lielās draudzenes spriež, ka šī nu ir mauka, un otra piebalso, ka to jau uzreiz varēja redzēt. Un itkā visas 4 kopā draudzejamies. Ko tad par mani interesanti runā? Un galvenais vēl, ka taj ''maukai' bildītes salaiko un komentārus saliek. Un tad pašas tik pareizs, kārtīgas un akurātas izliekas ( starp citu viena no aprunātajām pati pasakas par sevi stāsta un ''maukojas apkārt'' esot māte) ha ha ha.
Nezinu kādā tu te tādā paradīzē dzīvo, kur neaprunā un intrigas nevērpj.
Katz @ 04.11.2020 10:59
Jā, bet ir atšķirība vai Tev ar vīra māsu vajadzētu kontaktēties turpmāk. Es nezinu, es nevarētu ģimenes sanāksmēs smaidīt tanī pat laikā zinot, ko dara aiz muguras. Ja nebūtu nepieciešams kontakts, protams, lieki iet taisnoties nav vērts, tādi cilvēki nāk un iet.
Eksperte @ 04.11.2020 18:09
Nē, smaidīt nevajag. Kā jau minēju, izslēgt no dzīves. Tas nozīmē ka pie lielā galda, kur sēž visi radi, tas cilvēks tavās acīs nav. Vienkārši nav.
saule11234 @ 04.11.2020 19:31Nesaprotu kapēc dēļ pāris pāsākumiem gadā jabojā attiecibas ar vīru. Vīrs noteikti nejutiesies labāk, ja jutīs nesaskaņas. Māsu nekad neizslēgsi no vina dzīves.
Eksperte @ 04.11.2020 18:09
Nē, smaidīt nevajag. Kā jau minēju, izslēgt no dzīves. Tas nozīmē ka pie lielā galda, kur sēž visi radi, tas cilvēks tavās acīs nav. Vienkārši nav.