Vīramāsa

Reitings 344
Reģ: 29.01.2009
Nesen vīrs pastāstīja, ko viņa māsa viņam ir teikusi par mani. Un tur bija sliktas lietas. Teiksim tā - jutos kā ar sūdiem aplieta aiz muguras.
Līdz šim mana attieksme pret vīra māsu ir bijuši pozitīva vai neitrāla. Tā kā man ir svarīgas ģimenes saites, tad ierosinu mūsu ģimenēm braukt vienam pie otra ciemos, kaut ko kopīgi pasākt, svinēt svētkus. Tāpat arī mūsu bērnam viņa ir ielikta par krustmāti.
Bet tagad... es nezinu, kā man rīkoties un to visu uztvert.
Ja būtu manā vietā, jūs mainītu attieksmi pret vīra māsu (uz negatīvo)? Vai turpinātu dzīvot kā līdz šim (jo vīra māsa jau nezina, ka vīrs man visu izstāstīja, respektīvi, nekādas konfrontācijas jau nav).
03.11.2020 19:10 |

Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Eksperte @ 04.11.2020 10:50

Es pirms pāris gadiem būtu rīkojusies tāpat.
Tagad, kad saprotu, cik man pašai ir svēts savs miers un iekšēja harmonija, netērēju savu laiku lai attaisnotos vai kaut kā censtos risināt situācijas, ko radijuši citi. Par visiem vienmēr runās. Un ja runā, tad es vienkārši šo cilvēku no dzīves izslēdzu. Pat ja tā ir ģimene. Tā ir daudz vieglāk, nekā kaut ko censties darīt tikkai tāpēc, ka tuvinieki un gribas tās saites saglabāt labas.

Jā, bet ir atšķirība vai Tev ar vīra māsu vajadzētu kontaktēties turpmāk. Es nezinu, es nevarētu ģimenes sanāksmēs smaidīt tanī pat laikā zinot, ko dara aiz muguras. Ja nebūtu nepieciešams kontakts, protams, lieki iet taisnoties nav vērts, tādi cilvēki nāk un iet.
04.11.2020 10:59 |

Reitings 1844
Tad nevajag pīties ar cilvēkiem, kas aprunā. Man baigi labi strādā izslēgšanas metode un ar šādiem kadriem tikpat kā nav kontakta. Ir tiešām naivi, es ne uz ko neceru, bet risinu vai izslēdzu.
Katrinens @ 04.11.2020 10:49

Khmm kādā sapņu paseulē ir jādzīvo, ja domā ka nekas ne par vienu netiek runāts aiz muguras. Mana pieredze gan rāda pretējo. Lielākoties cilvēki sejā smaida, bet aiz muguras vis kaut ko runā.
Ir naivi vienkārši cerēt, ka visiem patiksi un ka sabiedrība, pēkšņi nebūs tāda kāda viņa ir.
Un ir skaidrs, ka neviena brāļa sieva nekad nebūs gana laba tai māsai. Tas vienkārši tā ir. Un ja parādīsies cita, tad tāpat aprunās, jo vienkārši nebūs gana laba ''brālītim''. Un par ko te ir jācepjās? Kā taisies mainīt situāciju, ka vīra radiem, liekas ka tev kaut kas nav kārtībā, neesi gana laba? Vai to, ka vīra radi ir no tādiem, kam patīk sejā smaidīt, bet aiz muguras aprunāt? To var izmainīt tikai mainot vīru. Ja tevi tā aizskar tas, kā vīra dari tevi aprunā, ieteiktu padomāt par to, ka tieši tādā vidē ir uzaudzis tavs vīrs, un kādu iespaidu uz viņa personību tas būs atstājis. Varbūt arī tavs vīrs citus, tai skaitā tevi aiz muguras aprunā. Varbūt stāsta negatīvas lietas savai māsai par tevi. Un tad nav brīnums, ka viņa pielej eļļu ugunij.
Kāpēc prasi forumā ko darīt, ja mēs nepazīstam ne tevi, ne tava vīra ģimeni. Nav labāka varianta kā paprasīt vīram kā rīkoties šajā situācijā. Viņam jau sava ģimene būtu jāpazīst.
04.11.2020 11:01 |

Reitings 360
Reģ: 24.10.2020
Katz @ 04.11.2020 11:01
Tad nevajag pīties ar cilvēkiem, kas aprunā. Man baigi labi strādā izslēgšanas metode un ar šādiem kadriem tikpat kā nav kontakta. Ir tiešām naivi, es ne uz ko neceru, bet risinu vai izslēdzu.

Redzi. Es esmu savā vecumā sapratusi, ka tie ar visplatāko un laipnāko (lasi uzspēlēto) smaidu ir tie, kas aiz muguras aprunā un ir izdevīguma meklētāji. Tie kas vēlas ar tevi ''sadraudzēties''. Un kā tu zini ko viņi dara laikā, kad nav ar tevi kopā. Un dzīvē jau tev nav dota iespēja ilgermiņā pavērot otru cilvēku no malas (un vai vajag tam tērēt savu laiku). Un kā tad tādu izfiltrēt, un cik daudz tam laika tērēt? Ne ar vienu nekontaktēties vispār? Ja doma bija, ka nekontaktēties ar cilvēkiem, kas koncentrējas uz negatīvo un dzirdi citus aprunājam, tad te ir āķis. Lielie intrigu pinēji jau saka to, kas ir izdevīgi un liek viņiem izskatīties labi, būt pozitīviem. Kamēr visiem pēc kārtas negatīvo izceļ neirotiski cilveki, cilveki kas ir ļoti jūtīgi. Ir tik daudz fantastisku cilvēku, kuri ir super mīloši un sirsnīgi, bet ir neirotiski un viegli satraucās un citus par sīkumiem aprunā. Atklāti sakot ne par ko nemainītu cilekus, kurus esmu iepazinusi, bet kuri par sīkumiem visus aprunā un par visu satraucas. Un izmantojot stratēģiju nedot iespēju aprunātājiem, nonāc situācijā, ja izslēdz nevis aprunātajus un intrigu vērpējus, bet neirotiskus un jūtīgus cilvēkus. Tas noteikti nav tas ko es vēlos, un nesaprotu, kā kāds ko tādu varētu vēlēties.
Ātrāk ieteiktu izslēgt super pareizos un perfektos. Perfekts var būt tikai izliekoties un pieskaņojot savu viedokli izdevīgumam. Tāpat kā posta autores gadījumā, sajā sakot jaukas lietas. Varbūt tāpēc viņa tik ļoti satraucas, ka vīra māsa viņu aprunā. Jo viņai tik veiksmīgi sanāca viņu apmānīt un radī pozitīvu tēlu, tādējādi radot šaubas par sievietes spriestspēju un cilvēku pāŗzināšanu!
04.11.2020 11:18 |

Reitings 577
Reģ: 02.07.2018
Ja būtu manā vietā, jūs mainītu attieksmi pret vīra māsu (uz negatīvo)? Vai turpinātu dzīvot kā līdz šim (jo vīra māsa jau nezina, ka vīrs man visu izstāstīja, respektīvi, nekādas konfrontācijas jau nav).

protams, ka mainītu attieksmi. vairs nekur neaicinātu, neiniciētu pasākumus kopā. ja sanāktu pa svētkiem, ģimenes sanākšanām pabūt kopā, tad neceltu traci un normāli izturētos, bet speciāli necenstos draudzēties ar cilvēku, kurš mani aiz muguras noliek.
04.11.2020 11:34 |

Reitings 1844
Katrinens @ 04.11.2020 11:18

Redzi. Es esmu savā vecumā sapratusi, ka tie ar visplatāko un laipnāko (lasi uzspēlēto) smaidu ir tie, kas aiz muguras aprunā un ir izdevīguma meklētāji. Tie kas vēlas ar tevi ''sadraudzēties''. Un kā tu zini ko viņi dara laikā, kad nav ar tevi kopā. Un dzīvē jau tev nav dota iespēja ilgermiņā pavērot otru cilvēku no malas (un vai vajag tam tērēt savu laiku). Un kā tad tādu izfiltrēt, un cik daudz tam laika tērēt? Ne ar vienu nekontaktēties vispār? Ja doma bija, ka nekontaktēties ar cilvēkiem, kas koncentrējas uz negatīvo un dzirdi citus aprunājam, tad te ir āķis. Lielie intrigu pinēji jau saka to, kas ir izdevīgi un liek viņiem izskatīties labi, būt pozitīviem. Kamēr visiem pēc kārtas negatīvo izceļ neirotiski cilveki, cilveki kas ir ļoti jūtīgi. Ir tik daudz fantastisku cilvēku, kuri ir super mīloši un sirsnīgi, bet ir neirotiski un viegli satraucās un citus par sīkumiem aprunā. Atklāti sakot ne par ko nemainītu cilekus, kurus esmu iepazinusi, bet kuri par sīkumiem visus aprunā un par visu satraucas. Un izmantojot stratēģiju nedot iespēju aprunātājiem, nonāc situācijā, ja izslēdz nevis aprunātajus un intrigu vērpējus, bet neirotiskus un jūtīgus cilvēkus. Tas noteikti nav tas ko es vēlos, un nesaprotu, kā kāds ko tādu varētu vēlēties.
Ātrāk ieteiktu izslēgt super pareizos un perfektos. Perfekts var būt tikai izliekoties un pieskaņojot savu viedokli izdevīgumam. Tāpat kā posta autores gadījumā, sajā sakot jaukas lietas. Varbūt tāpēc viņa tik ļoti satraucas, ka vīra māsa viņu aprunā. Jo viņai tik veiksmīgi sanāca viņu apmānīt un radī pozitīvu tēlu, tādējādi radot šaubas par sievietes spriestspēju un cilvēku pāŗzināšanu!

Tu šobrīd aprakstiji sociopātus. Un viss nav balts un melns.
Atkarībā vai aprunāšanai ir iesmesls, redzi, es pinos ar cilvēkiem, kas ir virs vidējā latviešu līmeņa ( tā vismaz domāju ) un katrs ir tiesīgs uz savu viedokli, bet šie cilvēki enerģiju un domas atdod darbos, rezultātā nemaz nav laika sēdēt un vērpt intrigas, aprunāt. Vismaz skaļi. Savukārt, vidējam latvietim vienmēr būs par kaut ko viedoklis.
Filtrēt? Tie cilvēki, kam vajadzēs palikt, tie vienmēr būs. To jau jūt, kas ir kas. Švakāk tiem, kam nepiemīt emocionālā inteliģence. Jāprasa padoms forumam, tieši tādēļ šeit ir tik burvīgi eksperti kā mēs.
👑👑👑👑
04.11.2020 11:46 |

Reitings 360
khmm ne visi piedzimst par ekstrasensiem.
Zinu cilveku dabu, bet tāpat nevaru pateikt kas ir kas. Atšķirt baltu no melna.
Vienīgais ko varu pateikt ar 'fake'' cilvekiem, ir tas, ka nejūtu ka viņi vispār būtu klātesoši. Arī 1 pret 1 sarunā, randiņā vai k-kā tā. Laikam tāpēc, ka nav savu domu tikai pieskaņotais sabiedrības prasībām teksts. Tomēr atrodoties sabiedrībā esmu spiesta paciest tādu cilvēku klātbūtni un izturēties jauki. Un laikam atrodos tādā sabiedrībām kur vairums aprunā citus (vai varbūt tādā dzimumā). Un parasti paši nav ne cik labāki par aprunājamo. Un tad acīs smaida, izliekas ka ir draudzenes. Kamēr aiz muguras lielās draudzenes spriež, ka šī nu ir mauka, un otra piebalso, ka to jau uzreiz varēja redzēt. Un itkā visas 4 kopā draudzejamies. Ko tad par mani interesanti runā? Un galvenais vēl, ka taj ''maukai' bildītes salaiko un komentārus saliek. Un tad pašas tik pareizs, kārtīgas un akurātas izliekas ( starp citu viena no aprunātajām pati pasakas par sevi stāsta un ''maukojas apkārt'' esot māte) ha ha ha.
Nezinu kādā tu te tādā paradīzē dzīvo, kur neaprunā un intrigas nevērpj.
04.11.2020 12:01 |

Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Es šajā situācijā vainotu vīru, viņam vajadzētu uzreiz “aizstaisīt” muti māsai un nepieļaut šādas situācijas. Lai māsa saprot, ka Tu esi viņam sieva un viņa ģimene un tā ir jāciena.
Cilvēki jebkurā gadījumā maina domas. Vienu brīdi var domāt cik Tu slikta, bet pēc tam, ka esi pati labākā. Vienkārši tajos spazmu brīžos ir jādomā kam un ko Tu saki.
Ja tagad iesi risināt sanāks vēl lielāks kašķis un Tavs vīrs būs pa vidu. Labāk pagaidi un paskaties kā vīra māsa izturēsies, kad būs ar Tevi un vīram pasaki, lai parunā ar māsu un uzstāda robežas.
04.11.2020 12:27 |

Reitings 1844
Priekš kam tev tādas draudzenes, kurām nevar uzticēties?
Un tā arī ir, šie aprunātāji nav labāki par aprunāto, jo patiesībā ir spogulis tam, ko runā :)
To var nosaukt kā grib, paveicies vai nē, bet man apkārt tiešām ir burvīgas dāmas, liela daļa darbojās kultūras jomā, daži politikā, daži radošajā sfērā. Šie cilvēki ir bezgala interesanti bez jebkādām intrigām. Klačiņu uzsistam, bet saudzīgi.
Katrinens @ 04.11.2020 12:01
khmm ne visi piedzimst par ekstrasensiem.
Zinu cilveku dabu, bet tāpat nevaru pateikt kas ir kas. Atšķirt baltu no melna.
Vienīgais ko varu pateikt ar 'fake'' cilvekiem, ir tas, ka nejūtu ka viņi vispār būtu klātesoši. Arī 1 pret 1 sarunā, randiņā vai k-kā tā. Laikam tāpēc, ka nav savu domu tikai pieskaņotais sabiedrības prasībām teksts. Tomēr atrodoties sabiedrībā esmu spiesta paciest tādu cilvēku klātbūtni un izturēties jauki. Un laikam atrodos tādā sabiedrībām kur vairums aprunā citus (vai varbūt tādā dzimumā). Un parasti paši nav ne cik labāki par aprunājamo. Un tad acīs smaida, izliekas ka ir draudzenes. Kamēr aiz muguras lielās draudzenes spriež, ka šī nu ir mauka, un otra piebalso, ka to jau uzreiz varēja redzēt. Un itkā visas 4 kopā draudzejamies. Ko tad par mani interesanti runā? Un galvenais vēl, ka taj ''maukai' bildītes salaiko un komentārus saliek. Un tad pašas tik pareizs, kārtīgas un akurātas izliekas ( starp citu viena no aprunātajām pati pasakas par sevi stāsta un ''maukojas apkārt'' esot māte) ha ha ha.
Nezinu kādā tu te tādā paradīzē dzīvo, kur neaprunā un intrigas nevērpj.
04.11.2020 12:39 |

Reitings 1844
04.11.2020 12:43 |

Reitings 54
Reģ: 22.04.2020
Tev jādzīvo kopā ar vīru, nevis ar viņa ģimeni. Es turpinātu "radoties", bet nedalītos ar privātām tēmām, par savām attiecībām utt. Ja kaut ko teiksi pretī var sanākt ka būs bēdīgs iznākums, naids uz mūžu.
Jā man arī ir bijusi situācija, ka vīramāte sāka man stāstīt acīs cik bijusī ir bijusi laba, un ko viņa darījusi un nedarījusi (ar domu kā man būtu jadara), un vēl dzirdēju kā aiz muguras mani apsaukā un bez maz vai liek šķirties. Kopš tās situācijas , mūsu attiecības ar viņu ir neitrālas, acīs varu pasmaidīt, bet runājam tikai par globālām lietām, neko privātu nerunāju un dzīvoju mierīgi, jo man jau jadzīvo kopā ar vīru nevis vīramati un mums ir viss kārtībā
04.11.2020 13:15 |

Reitings 1445
Reģ: 26.09.2017
Katz @ 04.11.2020 10:59

Jā, bet ir atšķirība vai Tev ar vīra māsu vajadzētu kontaktēties turpmāk. Es nezinu, es nevarētu ģimenes sanāksmēs smaidīt tanī pat laikā zinot, ko dara aiz muguras. Ja nebūtu nepieciešams kontakts, protams, lieki iet taisnoties nav vērts, tādi cilvēki nāk un iet.

Nē, smaidīt nevajag. Kā jau minēju, izslēgt no dzīves. Tas nozīmē ka pie lielā galda, kur sēž visi radi, tas cilvēks tavās acīs nav. Vienkārši nav.
04.11.2020 18:09 |

Reitings 360
Eksperte @ 04.11.2020 18:09

Nē, smaidīt nevajag. Kā jau minēju, izslēgt no dzīves. Tas nozīmē ka pie lielā galda, kur sēž visi radi, tas cilvēks tavās acīs nav. Vienkārši nav.

Piekrtu. Ja izliksies ka nekas nav noticis, būsi tā muļķe kuru var aprnāt un laimīgi dzīvot tālāk.
Izturies aukgti un ignorē vinu, liekot justies negaidītai un nepieņemtai. Vismaz nejutīsies, ka aprunā bez pamata!
04.11.2020 18:17 |

Reitings 54
Reģ: 22.04.2020
Nesaprotu kapēc dēļ pāris pāsākumiem gadā jabojā attiecibas ar vīru. Vīrs noteikti nejutiesies labāk, ja jutīs nesaskaņas. Māsu nekad neizslēgsi no vina dzīves.
04.11.2020 19:31 |

Reitings 1445
Reģ: 26.09.2017
saule11234 @ 04.11.2020 19:31
Nesaprotu kapēc dēļ pāris pāsākumiem gadā jabojā attiecibas ar vīru. Vīrs noteikti nejutiesies labāk, ja jutīs nesaskaņas. Māsu nekad neizslēgsi no vina dzīves.

Tavuprāt radinieki komunicē tikkai svētkos 3x gadā? Tas ko es gribu pateikt, ka nevajag tērēt savas enerģijas nepareizajiem cilvēkiem. Vīru tam vispār nevajag ietekmēt.
04.11.2020 19:50 |

Reitings 178
Reģ: 16.10.2016
Es šito forumu nevaru ciest, uzrakstīju garu komentāru, spiedu "pievienot" un protams profils jau paspējis izlogoties. Es te labprāt vispār nenāktu dēļ šitā foruma nesakārtotības un tiem ākstiem vai ākstēm, kas sēž pie vadības pults, bet tēmas vienmēr ir forši palasīt :D
Ar draugu vēl neesam precējušies, bet arī viņam ir māsa. Gandrīz mūsu vecumā. Viņa "māsa" ir īstāka elle uz zemes virsmas. Tākā viņa savu raksturu un attieksmi ir parādījusi, tad es visbeidzot šīs vasaras beigās izlēmu vairāk ne kripatas neiet pretī un kā te dažas teica, izslēgt no savas dzīves. Draugs to visu saprot, nejaucas, jo redz, kāda viņa ir. Viņu abu starpā nekad nav bijušas lielās māsas un brāļu attiecības vai mīlestība. Tagad jo īpaši. Principā mēs ar māsu neko savā starpā neesam izrunājušas, bet ja es būtu tavā vietā, tad gan laikam ietu un pajautātu, kāpēc nesaka man acīs un kāpēc vispār ko tādu saka. Protams, dzīvē ir daudz situāciju, kad nav jēgas tērēt nervus un laiku un pat nesanāk par to runāt, bet gadijumā, kad tā ir vīra māsa un ir noticis tieši šādi, es ietu parunāt :D lai vai kā, man gan jau pret viņas neatgriezeniski pazustu visas labās domas un no manas puses parādītos pilnīgi tukša neitralitāte. Es vispār nepievēršu lielu uzmanību tam, ko par mani runā, es pa dzīvi esmu baigā brīvdomātāja un netērēju laiku tam, par ko man ir pie vienas vietas, bet ir izņēmumi, kuri reizēm ir interesanti.
04.11.2020 20:40 |

Reitings 1844
Eksperte @ 04.11.2020 18:09

Uhh, tas radīs vēl lielāku spriedzi visu cilvēku priekšā, sakot no pieredzes ieteiktu šo izrisināt aiz aizvērtām durvīm. Un šeit gala vārds vīram, jāskātās kā viņš uz visu šo skatās - pašai uz savu galvu labāk nerīkoties.
04.11.2020 23:38 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
Cilvēkiem ir tiesības domāt un runāt par citiem visu, ko vien viņi vēlas. Es vienkārši izdarītu secinājumus un pārtrauktu komunikāciju.
05.11.2020 00:44 |

Reitings 322
Reģ: 23.09.2020
Arī man tā ir bijis!
Ņemot vērā ka man ļoti vīrs rūp, noriju kamolu!
Rūpīgāk izvērtēju ko saku, kā rīkojos, bet "nobloķēt" vīra radus, man tas liekas bērnišķīgi, un tomēr apprecoties vīru/sievu tu appreci viņa radus.
Diemžēl tā ir šī visa gudrība, ar laiku māsa pieņems tevi, lai cik traka vai klusa būtu!
Neesi jau naudas nomināls lai visiem patiktu!
05.11.2020 07:29 |

Reitings 945
Reģ: 14.10.2017
Cik cilvēku, tik viedokļu. Es arī tomēr labāk paklusētu šādā situācijā un neko neteiktu.
Pat ja izskaidrosies ar vīra māsu, tas visticamāk, nebūs iemesls lai viņa beigtu tevi aprunāt. Šis drošvien būtu iemesls kāpēc viņai to darīt vēl. Un situācija sekojoša - tu busi izterejusi savu enerģiju, bet viņa drošvien turpinās savu iesākto.
Un runājot par attiecību tālāko uzturēšanu, tev tak vienmēr būs izvēle - tikties vai netikties ar vīra māsu un ja tikšanās nav izbēgama, tad ieslēgt neitralitāti.
05.11.2020 09:48 |

Reitings 360
neākaties. Uztraisi īstu meksikāņu seriālu. Kopējā radiņu sanākšanas reizē pie lielā galda ielej viņai dzeramo sejā. Tad lec pāri galda, sāc viņu pļāukāt, raut aiz matiem apsaukāt par mauku un maitu un tad visbeidzot izmet jautajumu kādā sakarā vina nepatiesi tevi ir aprunājusi? Radiņi laikam izsauks policiju, bet vismaz viem būs skaidrs, ka tevi aprunāt nevajag! Un ja nepaspēsi māsai izlauzt šokli bet tikai izrausi matus, nekādas kriminālatbildības nebūs.
Vajag tomēr būt iejūtīgākiem vienam pret otru, un domāt, ko runā! Tas noteikti viros iejūtību un apdomību vārdos! A ko darīt ja vecāki bērnībā nieiemācīja uzvesties. Tad attālākiem radiem jāmāca uzvesties pieaugušam esot!
05.11.2020 10:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits