Kāds sakars? Ķipa, ja viņš dzer no zemākajiem plauktiem, tad nekas dārgāks viņam negaršos? 😁 Vai arī, ja runa ir par garšu - ja viņam garšo salds, tad skābs jau čista negaršos, ja?? 😆 Kas tā par loģiku?Ariane @ 06.10.2020 14:54Ja Tev garšo Bosca, Martini, tad šis Tev noteikti negaršos. :)
Sviire @ 06.10.2020 10:22Vai vispār zini kas ir šampanietis? Dzirkstošais vīns. Par šampanieti sauc tos dzirkstošos vīnus ko ražo vienā noteiktā vietā. Tāpat kā cieto sieru par parmezānu var saukt tikai tad ja tas ražots Parmezānā. Dārgāks kā citi dzirkstošie vīni šis konkrētais ir tikai tāpēc ka tam ir ekskluzīva ražošanas vieta, izcilas vīnogas. Vai kaut ko jutīsi garšā? Nē, noteikti nē. Jo tev nav ar ko salīdzināt. Ja nu vienīgi apziņa ka dzer ko dārgu tevi dara laimīgu. Labu šampanieti pārdod tikai un vienīgi pudelēs. Kas tev tā par ideju nopirkt glāzēs? Nekad. Iedomājies tu nopērc pāris glāzes un tālāk? Ko darīt ar atlikušo? Šampanieti pasniedz uzreiz, pēc atvēršanas, jo ilgi stāvot tas zaudē garšu un kvalitāti. Tu nopērc pāris glāzes un pārējo var liet ārā. Tā nekad nenotiek. Un vai vari šo šampanieti atļauties nopirkt? Ja tev priekš tā jāņem kredīts, tad tev to nevajag. Tava pārspīlēta tieksme pēc luksusa dzīves bojā tavu dzīves kvalitāti, tu visu laiku esi kādam parādā. Ja gribi luksusa dzīvi tad beidz pirkt krāmus un kārot šampanieti ko nevari atļauties. Ieguldi brīvos līdzekļus izglītībā. Ar labāku izglītību varēsi dabūt darbu ar kuru varēsi baudīt savu luksusa dzīvi neesot parādos. Bet ja gribi tik ļoti nogaršot tieši šo šampanieti tad pērc kaut kur veikalā nevis bārā ar milzīgu uzcenojumu. Tev kā reiz bija kāzas gaidāmas.
ko tagad mēģini pateikt? Ja šampanietis novadējies praktiski miris tad jāpielej kola? Kad šampanieti atkorķē tam sākās dzīve un ir dzīves ilgums. Labāka garša ir svaigam tiko atvērtam. Šampanieti var uzglabāt mazliet ilgāk izmantojot atgaisotāju un speciālo korķi. Bet kvalitāte vairs nebūs tāda kā tiko atvērtam. Pēc noteiktām stundām Šampānietis lēnām "mirst" praktiski visus dzērienus ko tirgo glāzēs darba beigās noraksta un izmet. Viesnīcas pustukšās pudeles savāc uz mājām darbinieki. Ir nekorekti salīdzināt rumu ar kolu ar smalku šampanieti. Starp citu labu rumu ar kolu nepasniedz.Labu un smalku ilgi noturētu rumu dzer vai nu tīru vai kopā ar ledu. Nekad kokteiļos. Bet smalks rums maksā vēl dārgāk par šampanieti, tev tādu nekad nenopirkt ja neieguldīsi naudu mācībās lai iegūtu labāk apmaksātu darbu. Smalks un rets rums var maksāt pat 20000 par pudeli.MrCarrot @ 06.10.2020 19:46
Bet rumu ar kolu taču pasniedz glazēs, un nekādas vainas – viss bumbos ?
Kāpēc 40 eiro? Tev divas reizes minēja, kur var lētāk nopirkt. Vai arī tu domā, ka violetā tā identiskā, uz pusi dārgākā pudele būs garšīgāka? 😆 Pasaki, lūdzu, tu tiešām esi tāds pamuļķis, kā ar pirkstu taisīts? Vai arī vienkārši pieduries un troļļo?MrCarrot @ 06.10.2020 21:50Kādu izglītību man iegūt? Man patīk rakstīšana. Kur man ir jāiet mācīties, ja man patīk rakstīt? ? Bet runājot par to Cristal šampanieti es domāju tā: man dzimšanas diena pēc desmit mēnešiem, tur kā reiz sanāk, ja pa €40 mēnesī atlikt – uz dzimšanas dienu tā pudele būs man kabatā (pārnestā nozīmē protams). Es tagad strādāju divos darbos, štuka mēnesī man sanāk (ko lai dar, ja valsts ir nabadzīga). Ja dzīvotu Zviedrijā, tad protams ar to šampanieti viss būtu daudzkārt vienkāršāk – nopirktu to pudeli vienas darba dienas laikā kā ņefig darīt ?♀️
MrCarrot @ 06.10.2020 21:50Kādu izglītību man iegūt? Man patīk rakstīšana. Kur man ir jāiet mācīties, ja man patīk rakstīt? ? Bet runājot par to Cristal šampanieti es domāju tā: man dzimšanas diena pēc desmit mēnešiem, tur kā reiz sanāk, ja pa €40 mēnesī atlikt – uz dzimšanas dienu tā pudele būs man kabatā (pārnestā nozīmē protams). Es tagad strādāju divos darbos, štuka mēnesī man sanāk (ko lai dar, ja valsts ir nabadzīga). Ja dzīvotu Zviedrijā, tad protams ar to šampanieti viss būtu daudzkārt vienkāršāk – nopirktu to pudeli vienas darba dienas laikā kā ņefig darīt ?♀️
Crazy Eyes @ 06.10.2020 15:17Kāds sakars? Ķipa, ja viņš dzer no zemākajiem plauktiem, tad nekas dārgāks viņam negaršos? ? Vai arī, ja runa ir par garšu - ja viņam garšo salds, tad skābs jau čista negaršos, ja?? ? Kas tā par loģiku?
domāju ka Zviedrijā šī pudele nemaksās 400 eiro. Šobrīd Šveice ir augstākā minimālās stundas likme pasaulē 21 eiro stundā.var jau protams pelnīt vairāk. Šaubos vai zinot kādas muļķības raksti šeit tev kāds Zviedrija maksās 400 eiro dienā. Ko mācīties? Nezinu kaut ko atbilstošu savām intelektam. Žurnālistika tev būs par smagu. Kur vispār pelna. Tās pārsvarā ir uzņēmumu valdes. Var IT jomā strādāt. Bet vari izmēģināt spēkus rakstniecībā. Paskaties uz Karīnu Račko. Raksta sēnalas, bet nopelna. Harijs Poters un Krēslas sērija savas rādītājas padarīja bagātas. Tikai te viena nianse, rakstīt labāk angliski un izdot grāmatu labāk arī UK, vai ASV te tirgus par mazu.MrCarrot @ 06.10.2020 21:50Kādu izglītību man iegūt? Man patīk rakstīšana. Kur man ir jāiet mācīties, ja man patīk rakstīt? ? Bet runājot par to Cristal šampanieti es domāju tā: man dzimšanas diena pēc desmit mēnešiem, tur kā reiz sanāk, ja pa €40 mēnesī atlikt – uz dzimšanas dienu tā pudele būs man kabatā (pārnestā nozīmē protams). Es tagad strādāju divos darbos, štuka mēnesī man sanāk (ko lai dar, ja valsts ir nabadzīga). Ja dzīvotu Zviedrijā, tad protams ar to šampanieti viss būtu daudzkārt vienkāršāk – nopirktu to pudeli vienas darba dienas laikā kā ņefig darīt ?♀️
Ariane @ 06.10.2020 23:14
Pirmkārt, runa ir par konkrētajiem produktiem, nevis par dārgumu/lētumu.
Otrkārt, jā, pēc pieredzes varu teikt, ka, ja garšo salds vīns, tad skābs un sauss visticamāk tiešām negaršos. Tāpēc nav jēgas tādu naudu izmest dzērienā, kuru tā pa īstam sapratīs tikai lietpratēji.
Crazy Eyes @ 06.10.2020 23:29
Pirmkārt, es gribēju saprast pēc kādiem kritērijiem produkti tika salīdzināti, pēc cenas vai garšas. Tagad skaidrs.
Otrkārt, cilvēki ir daudzpusīgas būtnes, tikpat daudzpusīga var būt arī viņu ēdienu un dzērienu izvēle. Man garšo gan saldi, gan pussaldi, gan sausi utt. vīni. Acīmredzot, ne visi ir tik kategoriski, cik tu. Tava pieredze ir tava, ļauj citiem “uzkrāt” savu, pagaršojot un pasmaržojot pašam.
Cita lieta, ka ne pārāk turīgam cilvēkam atdot pusi algas par produktu, kuru, visticamāk, nespēs novērtēt, ir tik stulbi, ka drīzāk pat skumji...
Ariane @ 07.10.2020 00:03
Es kļūdījos vārdu izvēlē. Autoram nevis negaršos, bet viņš gluži vienkārši nesapratīs šo dzērienu. Nesajutīs ne dārgumu, ne kvalitāti. Jo, lai to saprastu, ir jābūt zinošam un ar pieredzi.
Par tēmu runājot, ieteiktu sākumā pamēģināt prosecco/kremantu, tad šampanieti, piemēram, Moet, Mumm.