Sveikas meitenes, mana situācija sekojoša...
Man ir 22 gadi un cik es sevi atceros man nekad nav bijušas regulāras mēnešreizes, reizēm iztrūkst pat 3-6 mēneši un tad kad viņas pienāk tad 3 dienas stabili ir jāguļ gultā jo sāpes ir neturamas un mēnešreizes ir spēcīgas. Izlēmu šo lietu beidzot nokārtot, devos pie ginekologa un uzzināju, ka man ir pcos (policistisko olnīcu sindroms).
Daktere mani uzlika uz kontracepcijas tabletēm, lai regulētu šo ciklu (nosaukums zālēm "lethe", ja kādai ir kādas atsauksmes par šīm tabletēm, droši padalaties, jo nekur nekādas atsauksmes neesmu atradusi). Bet problēma ir tāda, ka man daktere neko nebija teikusi, ka lietojot šis hormonālās tabletes ir jāatmet smēķēsana, jo tā palielina vēl vairāk jau esošo risku saslimt ar asins trombiem lietojot kontracepcijas tabletes. Es kā smēķētāja, tagad nezinu kā rīkoties, apņēmusies atmest vēl nebiju, gribas spēka man vēl nav, vai tiešām tas ir tik nopietni ka zāļu anotācijā ir aprakstīts, varbūt kādai no jums ir šāda situācija, jo kaut kur lasīju ka 8 no 10 sievietēm turpina smēķēt lietojot kontracepciju kaut vai apzinās riskus.