Kaut ko dirš, pat katu kantori nedos 35k kredītu ar 1300 algu
Cik Tev atlikusò vērtības un pirmā iemaksa.?fluffy @ 25.09.2020 15:56Tev interesē ienākumu summa, kas nepieciešama, lai banka apstiprinātu līzingu, vai tomēr summa, lai cilvēks varētu turpināt dzīvot ne sliktāk kā pirms līzinga (ēst, ceļot, izklaidēties utml)? Pirmo aprēķināt nav grūti – visi kredīti kopā nevar pārsniegt 40% no Taviem ienākumiem. Otro – katrs mācēs aprēķināt to pats, izejot no sava dzīvesveida.
Kā piemērs – man ir operatīvajā līzingā 30k vērts auto, iegādāts jauns. Līzinga maksājums 310 eur/mēnesī + kasko, ja sadala uz 12, sanāk aptuveni 50 eur/mēn. Ik pēc 15k km apkopes ~150-300 eur. Plus, protams, octa, degviela, TA utt.
mrsmith @ 25.09.2020 17:30Auto vērtībai nevajadzētu pārsniegt 6-12 mēnešu ienākumus. Attiecīgi šajā gadījumā 4+k kontā.
Ja nu vienīgais šis ir gadījums, ka auto ir visa dzīves jēga...
Doublechoco @ 25.09.2020 16:24Es par auto neatdotu vairāk par 10% no saviem ienākumiem. Tas ir ieskaitot visu, arī degvielu. Jo auto vērtība strauji krītas, un dārgs auto (35-40k manā izpratnē ir ļoti dārgs auto) ir luksusa prece. Tātad, pirktu sev tādu auto, ja mani ienākumi būtu vismaz 5k mēnesī. Par adekvātu uzskatītu cilvēku, kurš tādu auto ņemtu ar ienākumiem vismaz 3.5k mēnesī (pieņemot, ka viņš attiecīgi dzīvo nevis hruščovkā, bet privātmājā vai vismaz lielā dzīvoklī labā rajonā, citādi ieteiktu viņam nevis sildīt savu pakaļu jaunā auto, bet krāt, bet nu katram savs).