Sveiki! Es drīz precos un man šo piektdien būs vecpuišu ballīte. Es nekad neesmu bijis šādos pasākumos un vispār par kāzām maz ko zinu. Piemēram, es tikko nesen uzzināju, ka ir kaut kādi liecinieki. Kaut gan joprojām nevaru saprast kāds no viņiem īsti ir labums, jo dzimtsarakstu nodaļā taču redz kas paraksta papīrus un kamerām viņiem taču arī jābūt. Vienu vārdu sakot, laulības priekš manis ir tumšs mežs.
Tieši tāpēc man vajag padomu no pieredzējušiem cilvēkiem. Lieta tāda, ka es nezinu kam ir jāmaksā vecpuišu ballītē. Sākumā es piedāvāju visiem – gan zēniem, gan meitenēm – paņemt par €400 galdiņu Violetā un visiem kopā tur draudzīgi pasēdēt – tur sanāktu €65 no cilvēka.
Par šo naudu tur var gan paēst rollus, gan iedzert, gan pasmēķēt ūdenspīpi. Viss vienā vietā – nevajag nekur skraidīt, tērēt laiku un naudu uz takšiem (draugs gribēja vispirms kaut kur paēst, pēc tam aiziet uz ūdenspīpetavu un beigās maukt uz kaut kādu naktsklubu).
Tomēr draugi uzskata, ka €65 no cilvēka ir pārāk dārgi. Tad viens no viņiem ierosināja aiziet uz Aqua Luna. Bet kad es uz turieni piezvanīju un izrādījās, ka galdiņa rezervācija maksā €40 no cilvēka, tad viss manu draugu entuziasms kaut kur vienā mirklī izgaisa. Pēc tam es piedāvāju saviem čomiem aiziet uz cigāru baru un tur paņemt resno kubieti par €150 un sadalīt to uz trijiem (es tagad runāju par cigu, ja kas). Tas arī izrādījās par dārgu priekš viņiem 🤷♀️
Beigu beigās draugs piedāvāja man aiziet nosvinēt vecpuišu ballīti… Tokyo-City. Es mēģināju viņam iedvest domu, ka ideja ar Tokyo ir pārāk budžeta un, galvenais, ikdienišķa, un ka vecpuišu ballīte mēdz būt tikai vienreiz dzīvē – respektīvi, tai dienai ir jābūt spilgtai un neaizmirstamai. Uz ko mans draugs atbildēja: „tu taču teici, ka nebūs nekā īpaša – jūs vienkārši sarakstīties un viss”.
Ja, es tiešam tā teicu, bet vēl es teicu, ka kāzu dienā mēs visi vakarā iesim ēst kūku Aqua Lunā. Pēc draugu loģikas iznāk, ka tas arī nav nekas īpašs? Nu ja taču, cilvēki kātru dienu ej ēst kūkas Aqua Lunā pa €40 par kilo :)) Un šeit arī slēpjas tā problēma, tā dilemma, dēļ kuras es izveidoju šo te tematu.
Kuram ir jāmaksā par torti kāzu dienā – man vai maniem viesiem? 🤔
Jo gadījumā, ja maksāju es, iznāk nedaudz netaisnīgi attiecībā pret mani – kad es saucu draugus aiziet kopā uz kādu foršu vietiņu, viņi atsākas, jo viņiem ir žēl tērēt naudu (pie tam, runa neiet par to, ka viņiem ir jāmaksā par mani – es prasu vienkārši samesties, katrs maksā tikai par sevi), bet man pēc tam vajag viņiem piedzīt kūku par €80, dzērienus, foršu anturažu un tas būs „nekas īpašs”? 🤯
Kopumā es tagad redzu tikai divus variantus kā man rīkoties šajā situācijā1) Aiziet ar draugiem kur viņi grib (t.i. uz kaut kādu nedārgu vietu, kur katrs maksās par sevi), bet godīgi pabrīdināt viņus, ka torte kāzu dienā maksās €80 un dot mājienu, lai tie draudzīgi sametasPlusi: esmu godīgs, pasaku visu kā ir bez kaut kādas svārstīšanās apkārt
Mīnusi: var izprovocēt konfliktu, jo cilvēki var nodomāt, ka tas ir pārmetums viņu pusē; kā arī var parādīt sevi kā sīkstuli un badakāsi
2) Pateikt draugiem, ka kāzu dienā jums būs tikai oficiālā daļa, bet svinības paies kādā citā reizē; pateikt, ka bija laiks padomāt un jūs nolēmāt, ka svinību daļu labāk sarīkot kad ārā būs siltāks un saulaināks laiksPlusi: diplomātiskums, tu izlīdzini kaktus, ne ar vienu no grupas neiesaisties kaut kādā atklātā konfrontācijā
Mīnusi: tu melo saviem draugiem
Varbūt, ka jums ir kaut kādas idejas vai rekomendācijas šajā attiecībā? Šeit cilvēkiem kā nekā būs bišķiņ vairāk pieredzes dzīvē nekā man 😄