Iespējams, ar antibiotikām izmainīji mikrobiomu un savairojās patogēnās baktērijas, kas veicina čūlu. Tev obligāti jāiet pie ārsta. Jo ātrāk iesi, jo mazāku kuņģa daļu izoperēs.GodsIRbūt @ 04.09.2020 12:14Man tā nakts durstīšana sākās tajā laikā, kad man bija jādzer antibiotikas, tikai ne šai vainai un tur pat bija minēti blakus efekti tieši par kuņģi.
Tā bija tā pirmā reize , kad sākās , pēc zāļu lietošanas. Un tagad bija otrā reize, apzinos, ka biju uz nakti ieēdusi un varbūt tāpēc vēders tā atkal sāka reaģēt.
Vai tiešām tas uz čūlu?
Beidz muldēt. Neko nelietoju un nesmēķēju.parunasimparlaiku @ 04.09.2020 12:43Viņai būs izmeklējums - endoskopija. Tad iespējams biopsija, kam sekos stresaina rezultātu gaidīšana. Ja nav vēzis, tad tāpat būs regulāri jāpārbaudās, jo visai skaidrs, ka esi sajājusi savu veselību. Smēķē/alko lieto?
Man ģimenes ārsts izrakstīja tādu Venter. Tas ir kuņģa čūlai un arī skābei. Ja es notrāpīšu ar šīm zālēm un uzturu, tad iespējams nebūs nemaz jāiet uz kobru. Tā pārbaude tomēr ir nepatīkama. Un es rakstu diskusijā, jo varbūt kādam ir bijusi līdzīga situācija. Bez iemesla nevēlos iet pie ārstiem, jo man nepatīk slimnīcas un poliklīnikas un ārsti reizem pat dusmīgi paliek, ja uskata, ka beigās tā vaina nemaz nebija tāda, lai ietu pie ārsta.Kiskismau @ 04.09.2020 13:31parunasimparlaiku Tagad ne tikai lej ūdeni tēmās par ekonomiku un ģimenes dzīvi bet arī par veselību. Izteikt tādas mulķības uzreiz par vēzi... Gribas kaut ko sliktu novēlēt tev.
GodsIRbūtTā var nebūt čūla, bet jebkurā gadījumā vajag pārbaudīties.Pati strādāju medicīnā un agrāk tieši šajā novirzienā. Ej pie ģimenes ārsta lai iedod nosūtījumu uz gastroskopiju (kobru). Nekas traks nav. Ja bail tad var taisīt narkozē, bet to dara atsevišķās klīnikās tikai. Kad piesakies tad speciāli norādi to. Procedūra ilgst 3-5min. Nekādu biopsiju bez vajadzības neņem. No aktīvas kuņģa čūlas arī biopsiju neņem. Ņem tikai no rētas lai pārliecinātos ka rētas vietā nav nekādas malignas šūnas. Parast procedūras laikā ņem testu uz Helico bacteria pylori. To tu vispār nejūti un rezultāts ir gatavs prakstiski uzreiz kamēr ārsts sagatvot izrakstu. Ja tas ir pozitīvs tad jāiet pie ģimenes ārsta kas tālāk izraksta medikamentus. Tieši šī baktērija visbiežāk izraiza kuņga čūlu.
Tā uzreiz kuņģa čūlu neviens neoperē. To var mierīgi izārstēt ar zālēm un diētu. Operē tikai ielaistus gadījumus, kad jau ir sākusies asiņošana vai kas cits nopietnāks.
Protams, var neiet pie ārsta paskatīties uzturu, ēst regulāri,lietot omeprazolu vai citus medikamentus un iedzert kādu probiotiķi, bet probiotiķi ir domāti zarnām nevis kuņģim. Ja neej pie ārsta un tas atkārtojas tad jau ir jāsāk domāt.
Cik paskatījos tavu profilu tad diezgan bieži tev ir medicīniski jautājumi. Kāpēc neej pie ārsta, bet no sākuma meklē biedējošus ieteikumus forumā?
Es vnk rakstu, jo manam onkulim bija arī neizturamas sāpes.