Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Esmu toksiskā attiecībās.

 
Reitings 3
Reģ: 28.08.2020
Sveiki! Virsrakstā nekļūdījos.
Šodien sanāca palasīt lietas, kas liecina, ka esi toksiskās attiecībās, un pieleca, ka esmu tā, kas attiecības padara toksiskas.
Esmu jauna - 20 gadi, pirmo reizi esmu nopietnās attiecībās ar 3 gadus vecāku puisi. Dzīvojam kopā, viss labi, bet citreiz uznāk kaut kādi untumi - gribu izlasīt ziņas, palieku greizsirdīga, jo ikdienu darbā puisis pavada ar skaistām kolēģēm utt. Labi, pēdējā laikā cenšos mēli turēt aiz zobiem un neizmest absurdas frāzes. Citreiz palieku ļoti dusmīga par totāliem sīkumiem, tad viņš mani nāk samīļot, kas mani sakaitina vēl vairāk un viss slikti. Vienkārši daru stulbas lietas. Jā, jūs varat mani saukt ļaunos vārdos un teikt, ka neesmu normāla, bet es gribu būt labāka.
Vienreiz bija pieredze, kad notika man tāda kā ego nāve, tajā vakarā, piemēram, draugs pateica, lai neuzbāžos, lieku mieru, kaut ko tādu, un man nebija nekāda personīga aizvainojuma, vienkārši "okey" un liku mieru. Bet ikdienā tā nav, viss obligāti jāuztver personiski, jāapvainojas utt. (mazvērtības komplekss much?)
Draugs jūtu, ka mīl, lutina, rūpējas, nekad neko sliktu par mani nav teicis, bet es kā zoss savā galvā neticu, ka mani mīl. Neticu, ka var tā. Varbūt bērnība to ietekmējusi, jo bija cilvēki, kas teica, ka mīl, bet nekad nav to parādījuši ar darbiem, jo kā vajadzēja kaut ko izdarīt, iestājās vienaldzība, un mani pievīla. (vecāki ar alkohola atkarību)
Es pat nezinu, ko gribu, lai pasakat, ka ir iespējas mainīties? Ka neesmu unloveable un metama laukā? No idea.
Sāku sportot, tas sakārto nedaudz galvu. Terapeitu nevaru atļauties. Man ir draugi un intereses, skola. Ar citiem cilvēkiem, manuprāt, nav toksiskas attiecības. Kādi būtu pirmie soļi, lai glābtu sevi un saglabātu attiecības, nemocot otru cilvēku? Paldies.
28.08.2020 15:28 |
 
Reitings 538
Reģ: 16.12.2019
Tu par daudz iedzļinies problēmās kuru nav... Nekaitini savu draugu, tādas meitenes nevienam nepatīk.
28.08.2020 15:37 |
 
Reitings 88
Reģ: 06.04.2020
Jautājums - vai tu tiešām zini, ka attiecības šobrīd ir tas kas ir nepieciešams? Tu esi jauna un ja attiecībās esi ieskrējusi agrāk kā esi bijusi spējīga sevi atrast un ko pati vēlies no dzīves nevis ko citi grib lai dari ar savu dzīvi var rasties ne tikai ekscessi bet arī milzīgas pārmērības tajā ko vēlies sagaidīt no sava drauga kā rezultātā - greizsirdība, uzbāšanās, prasības uc.
Es teiktu ka tev ir jāsaprot kas tu esi, kas ir tavs aicinājums dzīvē, kas tev pašai ir par psiholoģiskajiem blokiem un tamlīdzīgi. To var izdarīt arī bez terapeita (jebkāda) palīdzības, tas vienīgi prasa vairāk laika un gribasspēka...
28.08.2020 15:57 |
 
Reitings 3
Reģ: 07.03.2020
Ja godīgi, esmu bijusi šādā situācija ar iepriekšējo puisi (vairākus gadus atpakaļ). Varu piekrist Redpill, ka puišiem patiešām nepatīk tādas greizsirdīgās meitenes, kā arī nepatīk justies kontrolētam/pārbaudītam. Lielāko problēmu sakne ir nepārliecība par sevi, tāpēc rodas greizsirdība. Ir jāstrādā ar sevi, tas ir ļoti labi, ka ej uz sporta zāli, jo tādā veidā Tu pati sevi pacelsi ne tikai fiziskajā formā, bet arī emocionālajā. Es varētu ļoti daudz par šo tēmu filozofēt, bet galvenais ir atrast mieru pašai sevī.
Citreiz ir arī tāds paradokss, ka Tu esi pārlieku greizsirdīgs uz otru cilvēku tikai tāpēc, ka Tu apzinies, ka pats to otru varētu nokrāpt, tāpēc galvā notiek pretreakcija un uznāk šīs te greizsirdības "lēkmes". Protams, tas nav attiecināms uz visiem gadījumiem, bet bieži vien tā diemžēl ir.
Ieteiktu kļūt pašpārliecinātākai par sevi, tad viss varētu atrisināties.
28.08.2020 16:02 |
 
Reitings 336
Reģ: 29.07.2020
Jēga būt greisirdīgai?
Viņš brauc mājās pie Tevis nevis uz gultu pie citām.
Citreiz palieku ļoti dusmīga par totāliem sīkumiem, tad viņš mani nāk samīļot, kas mani sakaitina vēl vairāk un viss slikti. Vienkārši daru stulbas lietas. J

Ja bieži būsi īgna par neko ,tad viņam patiešām apniks un sāks skatīties uz citām.
Vajag būt mīļai, jaukai, teikt ,cik super vīrietis viņš Tev ir, samīļot. Nekad nenorādi uz saviem trūkumiem! Ja bāzīsi acīs ar kolēģēm, tad ar laiku viņš patiešām var sākt skatīties, kas viņās ir seksīgs, skaists.
28.08.2020 16:10 |
 
Reitings 512
Reģ: 04.03.2016
Nodarbini sevi, lai nav tik traki ar overthinking. izstāsti draugam kā jūties, paskaidro, ka nav speciāli.
ar īsto cilvēku viss izdosies. sliecies uz pašizaugsmi un pašpietiekamību, tad vispār nebūs jādomā par to. :)
28.08.2020 16:15 |
 
Reitings 29
Reģ: 25.05.2020
Neteiktu ,kad tas ir tosiskas attiecības,vienkārši kāda brīdi varbūt esi sevi pazaudējusi un vajag kādu vieglu filtru no otra cilvēka puses ,lai atgūtu sevi ,domāju ,katrai uznāk šī mazā greizsirdība, izrunā vienkārši ar draudzenēm šo, varbūt pati paanalīze, mazliet savāc sevi rokas un tas ir ļoti labi ,kad esi pati savākusies un sapratusi, tā tad tu pati arī to vari kontrolēt un neiet pāri šai robežai, veiksmi Jums.
28.08.2020 16:57 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Es pēc tava apraksta neteiktu, ka tu esi toksiskās attiecībās, bet tu esi tā kura ir toksiska attiecībās. :D
Skaidri redzams, ka tev sākumā jātiek galā ar saviem mazvērtības kompleksiem, jāsakārto sava iekšējā pasaule un pārliecībapar sevi, pirms esi kopā ar vīrieti. Protams vīrietis var palīdzēt tev to izdarīt, bet tev pašai jāsaprot , kas pie tā visa ir vainīgs. Pati minēji ka pagātne. Tad tai pagātnei ir jātiek pāri, jāaizmirst, vai jāiemācas sadzīvot.
Man līdzīgas attiecības bija vidusskolas beigās. Nebiju izaugusi, sapratusi savu vērtību un atradusi pašcieņu.
28.08.2020 17:25 |
 
Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Nezinu kaa ar tevi, bet manai māsai attiecības traucē tas, ka viņa ir ļoti izlutināta.Kaa jaunākais berns(mēs jau bijām savaa dzīvē) vinjai tika viss ko vēlējās, atļāvās darīt visu ko grib. Precīzāk teikt, nedarīt neko, jo vienmēr visu izdarīja mamma. Pie mazākaa aizrādījuma punkji un asaras, jo taa var visu panākt.
Šobrīd vinja dzīvo ar puisi un goda vārds es vinjam novēlu ātrāk atvērt acis un aizbēgt. Tagat vinjam ir jācieš vinjas slinkums un kaprīzes. Strādā tikai viņš, jo viņa neviena darbaa neturas pretīgā rakstura dēļ, māju tīra viņš, jo viņai slinkums. Kad atbrauc ciemos atklāti izrāda pret draugu necieņu, lai mēs redzam, ka viņa valda, bet viņam jāklusē. Kad viņš iebilst, tad ir histērija. Regulāri kontrolē katru soli, telefonu, pirkumus. Neteiktu, ka viņš ir lupata, drīzāk pieklājīgs un mūsu priekšā bieži samierinās. Un tieši par gresiserdibu runājot, viņa viņu terorizē, bet pati ai ai ai kādas lietas aiz muguras dara.
28.08.2020 17:31 |
 
Reitings 1318
Reģ: 19.07.2019
Kiskismau, viņa to pateica savā pirmajā teikumā. :D
Man ir bijuši posmi, kad esmu tādā pašā situācijā tagadējās attiecībās. Pēdējā laikā esmu iemācījusies savaldīties, iedomājoties, kā es justos, ja būtu otra cilvēka vietā.
Pamazām ar katru dienu centies ieraudzīt tos foršos sīkumus, ko otrs tavā labā dara. Es galvā pati ar sevi mēdzu runāt, lai nomierinos, ka tas viss ir tikai manas iedomas. Ieslēdzu sevī racionālo. Nodarbini sevi ar foršām lietām, par sportu esi malacīte. Man arī ir zema pašapziņa, bet cenšos katru dienu sapucēties, lai sev patīku.
28.08.2020 17:35 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Esmu bijusi līdzīgās attiecībās. Un toksiskā puse biju es, viss, kā norādiji - blakus zelta princis, kurš tiek zāģēts.
Diemžēl, tās bija arī manas pirmās attiecības, un godīgi sakot, ja būtu zinājusi tad, ar kādu zelta gabaliņu tiekos, nebūtu uzdrošinājusies.
Protams, kopumā attiecības bija labas, uz beigām gan vīles sāka izirt. Joprojām vienmēr varu piezvanīties, parunāties, bet kā noproti - tāpat esam šķirti.
Tikai ar laiku sapratu sevi, tie nebija mazvērtības kompleksi, bet gan jūtas bija jau pagaisušas, tādēļ ķermenis neapzināti izspēlēja pretreakciju visam labajam. Pajautā sev - varbūt, rozā brilles ir nokritušas un otrs vairs nemaz nepatīk/nemīli?
28.08.2020 17:46 |
 
Reitings 775
Reģ: 30.09.2019
Interesanti kur mans komentārs pazuda?!?? 🤨
Uz 10min bija un viss. Nezin’ ko tādu uzrakstīju lai viņu izdzēstu administrācija.
28.08.2020 20:49 |
 
Reitings 6
Reģ: 27.08.2020
Pievienošos pārējo viedoklim, ka ar šādu savu uzvedību pati panāksi, ka puisis sāks skatīties uz tām citām. Cik tad ilgi var izturēt, ka otra puse tevi zāģē par to ko nemaz nedari un ir greizsirdīga.
Ir jāstrādā ar sevi un jāiemācas, ka otrs Tevi var tā vienkārši mīlēt bez nekādiem zemūdens akmeņiem. Savādāk pazaudēsi, iespējams, lielisku puisi.
28.08.2020 20:52 |
 
Reitings 775
Reģ: 30.09.2019
Ierakstīšu otro reizi īsajā versijā. 🙄
Vieniem vārdiem sakot, es zinu kā tas ir. Diez gan līdzīga situācija manai. Viss tas ir galvā un pašvērtējumā.
Mēģini izslēgt tās domas, Tu pati sevi uzkurini par neko. Tas ir grūti ..zinu, bet pacenties. Esi mīļāka pret puisi, tici man, uzlabojumi būs . Esmu piemērs tam.
Un atceries , ja nav iemesla but greizsirdīgai ( nav krāpšanās, sarakstes u.t.t) tad neesi.
28.08.2020 21:02 |
 
Reitings 1934
Reģ: 28.04.2019
Tu vari ņemt 10 bezmaksas psihologa konsultācijas gadā. Es domāju terapija gan palīdzētu, plus lai tevi uzklausa.
28.08.2020 21:05 |
 
Reitings 15
Reģ: 12.03.2020
Es pirms mēneša izbeidzu savas toksisās attiecības. Es 2 gadus dzīvoju kā būrī, pēc dabas esmu ļoti aktīva un dzīvespriecīga, piedzīvojumu meklētāja un esmu strēklnieks jeb ļoti mīlu brīvību un neatkarību. Taču šis puisis mani noveda tik tālu, ka es pazaudēju pati sevi, sēdēju mājās ar nodurtu galvu. Ar to vēl nepietika un viņa vecāki bija ļoti prasīgi un puisis pilnīgi viņiem zem tupeles. Tas protams ir pats mazākais bija vēl šantāžas, kliegšana, noniecināšana, ņirgāšanās un šķiet daudz netrūka līdz roku pacelšanai, paldies dievam man pietika prāta jeb nostrādāja mans ego un vienā jaukā dienā es eksplodēju,viņš aizskrēja pie bijušās :) Un tagad es esmu laimes un smaida pilna. Biju aizmirsusi kā ir justies sev.
Meitenes, neesiet muļķes. Mēs varam mīlēt vīrieti, bet nepazaudēsim sevi viņu dēļ, labi? Nav tā vērts un galu galā vienīgais, kas tev pieder esi tu pats. :)
28.08.2020 21:50 |
 
Reitings 775
Reģ: 30.09.2019
pirms mēneša izbeidzu savas toksisās attiecības. Es 2 gadus dzīvoju kā būrī, pēc dabas esmu ļoti aktīva un dzīvespriecīga, piedzīvojumu meklētāja un esmu strēklnieks jeb ļoti mīlu brīvību un neatkarību. Taču šis puisis mani noveda tik tālu, ka es pazaudēju pati sevi, sēdēju mājās ar nodurtu galvu. Ar to vēl nepietika un viņa vecāki bija ļoti prasīgi un puisis pilnīgi viņiem zem tupeles. Tas protams ir pats mazākais bija vēl šantāžas, kliegšana, noniecināšana, ņirgāšanās un šķiet daudz netrūka līdz roku pacelšanai, paldies dievam man pietika prāta jeb nostrādāja mans ego un vienā jaukā dienā es eksplodēju,viņš aizskrēja pie bijušās Un tagad es esmu laimes un smaida pilna. Biju aizmirsusi kā ir justies sev.
Meitenes, neesiet muļķes. Mēs varam mīlēt vīrieti, bet nepazaudēsim sevi viņu dēļ, labi? Nav tā vērts un galu galā vienīgais, kas tev pieder esi tu pats

Tieši šeit ir piemērs kādas ir toksiskas attiecības.
Autorei tas nav toksiskas, vienkārši pašai netik ar saviem untumiem galā. Iespējams šajā gadījumā vīrietis ir gadīga, mīļš, mīlošs, tikai sieviete ar savu “overthinking” un greizsirdību, bet visu var vien guli labot un būs ok.
28.08.2020 22:04 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits