sugаr @ 12.08.2020 09:15Bērna nākšanai pasaulē jābūt gatavai. Kāda ir gatava 18 gados, kāda pēc 40 vai nekad. Ir skadrs, ka ar bērnu dzīve ir pilnīgi citāda un pāris pirmie gadi ir pakļauti mazuļa vajadzību nodrošināšanai, taču bērns sniedz tik daudz laimes! Mazulis ir īsts saulstariņš, kas tikai iepazīst pasauli un sajūsminās par lietām, kurām pieaugušie nepievērš uzmanību.
Esmu akadēmiskajā vidē un 95% man zināmo cilvēku ar doktora grādu aizstāvējās jau kad bija bērni. Tāpēc tiešām neuzskatu mazo par traucēkni. Ja meklē iemeslu, tad protams. Bet daži noteikti nožēlo bērnu ienākšanu dzīvē. Kādam ir arī depresija un šo būtu jārisina pie psihiloga. Ja māte nemitīgi jūtas slikti, iespējams jāprasa palīdzība no radiem, lai ļauj māmiņai pavadīt laiku vienatnē vai kaut kur doties, vai arī tiešām jāapmeklē speciālists.
Kiki007 @ 12.08.2020 22:00Diemžēl daudzām sievietēm tiešām nevajadzētu radīt bērnus... ?
Veseliem un saprātīgiem cilvēkiem nožēla par ģimenes radīšanu nerodas,tas ir viss,ko par šo varu pateikt ?
parunasimparlaiku @ 12.08.2020 23:41Sieviete tā nekad neteiktu. Bērni ir sievietes dzīves pamatuzdevums un laime, un piepildījums. Problēma ir tajā, ka meitenes pārmērīgi tiecas uz karjeru un naudu, un statusu. Iztiks. Nauda nevienu sievieti nav darījusi laimīgu, bet gan mātes un sievas loma, kas audzina mīļotā vīrieša bērnus.
Nepiekrītu, nesaprati mani. Es arī uzskatu, ka vīrietim ir loma - pelnīt naudu, uzturēt ģimeni, būt biznesu un politikas vadībā. Bet sieva pēc garas dienas sagaida mājas un rada atmosfēru un rūpējas, un priecājas par vīra panākumiem, nevis cenšās pārspēt vai konkurēt.Dannii @ 12.08.2020 23:46
Nu, redz, ilgi nebija jāgaida. :) Vīrietis, kurš gudri spriedelēs, kas ir un kas nav sievietes dzīves pamatuzdevums, taču neteiks ne vārda par vīriešiem, kuri nereti aizlaižas prom, tiklīdz pie apvāršņa parādās bērns, kas arī ir viens no iemesliem, kādēļ rodas sievietes, kuras nožēlo savu bērnu eksistenci, jo atstātas vienas likteņa varā ar bērnu uz rokām.
P.S. Čau, ellle, sen nebiji redzēts.
Dannii @ 12.08.2020 23:34Aha, kā tad, ka veseliem un saprātīgiem cilvēkiem nožēla par ģimenes izveidošanu nerodas. Tad gan būtu labi. Pasaule tādā gadījumā būtu brīnišķīga vieta. Bet es nebrīnos, ka daudziem ir tāds uzskats un ka daudzi dzīvo stereotipos, ka tikai nenormālie un nelaimīgie var nožēlot bērnu radīšanas faktu, jo Latvijas sabiedrībā šis vispār ir tabu temats un, ja kāda sieviete vai vīrietis (bet īpaši jau sieviete) atklāti un skaļi pateiktu, ka nožēlo, ka radījusi bērnu, kā minimums saskartos ar drausmīgu sabiedrības nosodījumu, apvainojumiem un neizpratni. Līdz ar to mani nepārsteidz, ka cilvēki par šo tēmu nerunā ne tikai skaļi, bet nerunā vispār. Reddit.com šai tēmai veltīta atsevišķa grupa (https://www.reddit.com/r/regretfulparents/), kurā ir vairāk kā 6 tūkstoši dalībnieku. Domāju, ka, ja ir vēlme dalīties savā pieredzē vai uzklausīt citu cilvēku pieredzi, tā ir drošāka vieta, kā Latvijas forumi.
Tie līdzekļi vairām slikta dara. Sadzemdē bernus pie 35...40 un ir grūti, jo jau vecums. Bērni jādzemdē jaunām meitenēm līdz 25g, kamēr enerģija un problēmu nebūs. Nemēģini biedēt sievietes. Citādi drīz nebūs, kas pelna nodokļus un saglabā valsti.Kiki007 @ 12.08.2020 23:55
Sorry,laikmetā,kad ir brīva pieejama,dažāda veida kontracepcija un aborts...nožēlot bērna radīšanu var tikai stulba sieviete,kura neko citu kā paplest kājas un čīkstet par savu nožēlojamo eksistenci, nav iemācījusies.
Atvainojos par skarbumu un protams,pēcdzemdību depresija ir atseviškš stāvoklis un ne par to ir šī diskusija.
Kiki007 @ 12.08.2020 23:55
Sorry,laikmetā,kad ir brīva pieejama,dažāda veida kontracepcija un aborts...nožēlot bērna radīšanu var tikai stulba sieviete,kura neko citu kā paplest kājas un čīkstet par savu nožēlojamo eksistenci, nav iemācījusies.
Atvainojos par skarbumu un protams,pēcdzemdību depresija ir atseviškš stāvoklis un ne par to ir šī diskusija.
Tev nevajag tādu egoistisku draudzeni, sabojās arī Tavu vērtību sistēmu. Tāda neeksistē, Tu melo. Ja negribēja pirmo, ko ta dzemdēja 2. un 3šo? Gan jau sliņķe, kura grib brīvdienās līdz 12.00 gulēt un ne par ko nedomāt.Dannii @ 13.08.2020 00:19
Jā, tam arī piekrītu, taču netrūkst arī tādu sieviešu, kuras kaut kādu iemeslu dēļ vienkārši padevušās un radījušas bērnu dažādu apstākļu dēļ - spiediens no ģimenes, otra pusīte vēlas bērnus, bailes no tā, ka var sekot šķiršanās, arī nosodījums no sabiedrības. Kaut vai šajā diskusijā lasāmās pērles par to, ka tas ir sievietes dzīves galvenais pamatuzdevums un ka tikai bērni un ģimene sievieti var darīt laimīgu. Mana draudzene, kura nu ir trīs bērnu mamma, arī saka, ka mīl savus bērnus no visas sirds, taču atzīst, ka, ja būtu iespēja dzīvi sākt no jauna, viņa diez vai izvēlētos kļūt par māti. Ar to gribu teikt tikai to, ka ne vienmēr tie cilvēki, kuri nožēlo bērnu radīšanu, ir stulbi vai vēl nez kādi. Protams, vēl varētu diskutēt par to, cik pareizi vai gudri ir radīt bērnu tikai tāpēc, ka tā grib vecāki/otra pusīte/sabiedrība utt., bet tā jau ir cita tēma.