Runcītis vai kaķenīte

Reitings 7
Reģ: 13.07.2020
Labdien! Esmu nolēmusi dot mājas mazam kamoliņam, bet vīrs ļoti vēlas runčuku, bet es baidos par to teritorijas iezīmēšanu arī pēc kastrēšanas, nekad nav bijis runcis, ir bijušas tikai un vienīgi kaķenes. Proti, runci noteikti kastrēsim. Varbūt kādai ir bijusi pieredze ar abiem, un var pateikt tos + un - kādi ir runči un kādas ir kaķenes.
27.07.2020 15:25 |

Reitings 75
Reģ: 03.01.2018
Man ir divi kaķi -gan kaķene , gan runcis. Abi šķirnes kaķi.Tīrīgi , nekur garām nečurā , nekakā ,par ko pašai brīnums , jo nekad nav bijis kāds negadījums , ka kaut kas jāvāc. Abiem patīk spēlēties un ir rotaļīgi? takā nav nozīmes dzimumam :)
27.07.2020 18:52 |

Reitings 12
Reģ: 24.07.2020
TheOatMeal @ 27.07.2020 18:42
Munise, Saprašanas par kaķiem nekādas Tev nav, varbūt tad neizsakies par to, par ko neko nesaproti?
Man ir runcis un kaķene, abi kastrēti. Vienaudži. Abi no ielas paglābti. Kastrēti. Ne reizi nav nokārtojušies nevietā. Iet abi vienā podā, kas ir pret “kaķu likumiem” bieži vien.
Abi vienlīdz mīļi, bet runcis slinkāks, tas gan, bet citādi atšķirību nemanu nekādu.

Es jau neteicu, ka esmu kaķu pazinēja, es tikai dalijos savā pieredzē, taka visu cieņu!
27.07.2020 20:18 |

10 gadi
Reitings 44019
Reģ: 11.02.2015
Ieteiktu neizvēlēties pēc dzimuma, bet gan kaķa sejas formas. Arī runcīši var būt izteikti mājās un klēpī gulētāji, mīluļi (lai gan ir gana liels procents pagalma karaļu un sportisko peļu ķērāju). Tikpat pretēji var sagadīties paņemt kaķeni, kura ir baigi izteiktā medniece, grib ārā. Rudi runči bieži vien ir ugunīgākas dabas, lai gan tie pec skata daudziem patīk.
Purniņam jābūt apaļam, nevis iegarenam. Ar apaļām sejiņām kaķi ir laiskāki, "mīlīgāki", slinkāki, līdz ar to, mazāk "brīvdomātāji". Šeit raksts angliski, šķirnes kā piemērs - tas arī uz bezšķirnes kaķiem darbojas ;)
https://www.google.com/amp/s/nypost.com/2015/03/07/what-the-shape-of-your-cats-face-can-really-tell-you/amp/
Bet, ja ir vēlme pēc konkrētām rakstura iezīmēm, tad vispār jau pieaugušu kaķi ieteiktu ņemt. Kaķēns līdz gada-divu vecumam ir ļoti rotaļīgi, jābūt gataviem ļoti aktīvai skriešanai, lekšanai, karāšanai aizkaros (pašai tagad 3mēn vecs pagaidmāju kaķēns, kurš vislabprātāk sporto ap plkst 3 un 5 naktī :D )
27.07.2020 21:30 |

10 gadi
Reitings 44019
Reģ: 11.02.2015
Un kārtošanās ārpus kastes - 100% piekrītu iepriekš rakstītajam. Vai nu veselības problēmas (urīnceļi, parazīti); vai protestē, ka grib iet ārā (telpās nepietiek izlikt enerģiju utml), nepietiekoši labi/bieži iztīrīta kaķu wc, vai stress - mājas vidē kaut kas strauji nomainās, un kaķis pie tā vēl nav pieradis/kaķim pievērš mazāk uzmanības (jauns mājinieks, piemēram, bēbis).
.
Citi kaķi tā protestē, ja barības un ūdens trauciņi pārāk tuvu kastei pielikti - tiem patiesībā vienam no otra jāatrodas maksimāli tālu. Un kastei piedevām vislabāk atrasties nostatus cilvēka acīm, jo kaķim "to lietiņu" var nepatikt darīt pārāk atklāti - visiem acīmredzami.
27.07.2020 21:36 |

Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Mums pašiem ir runcis. Siltajā laikā dzīvojas tikai pa āru, aukstajā laikā tikai istabā. Tirigs un kārtīgs, bet nepārāk draudzīgs. Esam pieraduši viņam neuzbāzties, viņš pats pienāk, kad grib.
Vecākiem bijuši divi rizhiki, abi klaiņoja prom no mājām līdz neatgriezās. Arī no citiem dzirdēts, ka rizhikiem patīk klaiņot un mājas atnāk tikai paēst.
28.07.2020 00:02 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
man ir runcis, kastrēts, gadu vecs. dzīvo pa iekšu, ārā nelaižu. nekad nav bijušas problēmas ar teritorijas iezimesanu. raksturā kā uznāk. mīlīgs ir, kad pats to grib, bet kost arī māk, bet tas vairāk spēlējoties jo jauns jau vēl.
28.07.2020 07:43 |

Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Kaķi ir tīrīgi un kārtojas savā paredzētajā vietiņā, ar vienu bet! kastītei vienmēr ir jābūt tīrai. Viens no manējiem runčiem bija drusku ietiepīgs, tiklīdz neesmu iztīrijusi, tā iet meklēt kaktu, tādēļ bija izdresējis mani šajā jautājumā :D
28.07.2020 08:33 |

Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Katz @ 28.07.2020 08:33
Kaķi ir tīrīgi un kārtojas savā paredzētajā vietiņā, ar vienu bet! kastītei vienmēr ir jābūt tīrai. Viens no manējiem runčiem bija drusku ietiepīgs, tiklīdz neesmu iztīrijusi, tā iet meklēt kaktu, tādēļ bija izdresējis mani šajā jautājumā :D

Qr mūsējo arī tā ir, ja neiztiri laicīgi. Iepriekšējais kaķis ja aizbraucām diennakti uz laukiem, tad pārsteigumu vienmēr atstāja koridori uz grīdas.
28.07.2020 08:49 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Mums ir runcuks. Paneemaam jau pieaugusu. Dziivojas tikai pa maajaam. Pats negrib nemaz iet aaraa, jo ir dziezgan bailiigs, lai gan panjeemaam vinju no auto staavietas un ir piedzimis uz ielas. Runcuks jau bija kastreets, jo valstii, kuraa dziivoju, municipalitaate ker klainojosos kakjkiisus, kastree/sterilizee vinjus, un laiz atpakalj briiviibaa, lai izkjer peles un zurkas..
Jau no pirmaas dienas runcuks nokaartojas tikkai un vieniigi savaa kastiitee. Kakji instinktiivi ir ljoti tiiriigi.
28.07.2020 08:51 |

Reitings 7
Reģ: 13.07.2020
Paldies Jums visiem par atsauksmēm, iedrošinājāt ņemt runčuku ? Jo biju lasījusi un dzirdējusi par runčiem jeb ko, ka tiem patīk kurpēs čurāt utt. Bet izlasot šeit atsauksmes, sapratu, ka tas ir tas pats kā ar sterilizētu kaķeni ;)
28.07.2020 09:29 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Man pašai ir runcītis, nu jau gadu vecs. Ir kastrēts. Ne reizi nav mēģinājis iezīmēt teritoriju ārpus savas kastītes.

Man arī ir runcītis, jau gadu vecs un nekādas problēmas nav bijušas. Kad ņēmām kaķēnu ar vīru arī domājam ,kuru labāk Runci vai kaķeni?
Jo mums abiem ar kaķiem un to dzimumiem ir bijušas dažādas pieredzes.
Varu teikt to, ko ņemu no apkārtējiem vērā - Kastrēju mazo palaidni 4 mēnešu vecumā, kamēr viņam nebija sākušas tieksmes iezīmēt teritoriju un "sēdēt uz pautiņiem". Kopš kastrēšanas, viņš nav nekur čurājis ārpus savas kastītes (ja neskaita to, ka viņu vedam ārās zālītē nokārtoties)
Pēc dzimuma neko diži nepateiksi. Manuprāt viss atkarīgs no kaķēna sugas un rakstura :). Ja ņemtu vēlreiz kaķēnu, šie būtu tie kritēriji.
28.07.2020 10:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)