Sveikas.
Jau vairākus gadus periodiski veicu permanento matu taisnošanu ar ķīmiju, kas palīdz tos noturēt taisnus uz ilgu laiku. Bet diemžēl trīs dienu laikā pēc procedūras, kad matus nedrīkst ne locīt vai slapināt (tiem jāsaglabā taisna forma), reizēm māte, kurai ir tieksme visu apgrābstīt, aiztiek matu galus, uzsverot, ka par garu utt. Iestāstīt grūti, ka šajās 3 dienās nevajadzētu man aiztikt matus vai locīt to galus, paraujot uz leju, tādēļ drošības labad pietaisnoju matu galus ar elektrisko taisnotāju (ar zemāko temperatūru 160 grādi), bet tad gali paliek sausi un ķerās un frizierei atkal ir jāgriež tie nost, lai gan mērķis ir iegūt garākus matus nevis līdz lāpstiņām kā šobrīd. Tad es domāju, ka varbūt, ja gadījumā kāds pēc nākošās matu taisnošanas procedūras matus atkal aiztiek vai kā saloka uz 2 sekundēm, jo iestāstīt tam cilvēkam ir grūti (dzīvojam vienā pierīgas mazpilsētā, tāpēc bieži jāsatiekas), varbūt adekvāts risinājums ir pēc šāda gadījuma matu galus uz 20 minūtēm ielikt starp biezākām grāmatām un uzgulties virsū? Man to reiz ieteica šuvēja - labāk uzlikt ādas imitācijas jakas krāgu uz spiedes ar kādu grāmatu, nekā svilināt ar gludekli, jo var piedegt no karstuma. :D