Man nav ko @ 21.07.2020 18:15Kas??
Es no 16 gadiem atvēru PATI (bez jebkādas vecāku dalības) savu kontu Swedbankā, man neko no vecākiem neprasīja, dabūju karti, nekādas vecaku kontroles man nav un konts ir tāds pats, kā pieaugušajiem. Nekādas atsķirības nebija no tā, vai esmu pilngadīga vai nē. Vienīgā atšķirība bija tad, kad nomainīju debetkarti uz isic, tad tikai tie dienas limiti mainījās, nekas cits. Un kāds bāriņtiesai ar to sakars?
Bāriņtiesa kontrolē bērna krājkontu. Pati par šo agrāk interesējos Seb filiālē. Gribēju atvērt bērnam, bet neuzrunāja fakts, ka ir jāatskaitās,it īpaši ja kādu mēnesi jebkādu iemeslu dēļ nevari uzlikt, tad jāraksta iesniegums kāpēc nevari.
Katz @ 21.07.2020 22:28Kas??
Kāds bāriņtiesai sakars ar bērnu kontiem, ja nav īpašs iemesls, kā to norādija vivii?
BT banka vēl tagad ir? :D
Nu taču! Atvērt var jebkurš, pat zīdainis un naudiņas iet triekt končās ?
vivii @ 21.07.2020 23:05
Es vēl iedomājos, ir viens iemesls, kāpēc bt var prasīt atskaitīties, ja tiek maksāti uzturlīdzekļi mammai no BT un tēvs tāpat ieskaita kaut 10€ bērnam vai mammai, tad par to gan ir jāatskaitās un jāraksta paskaidrojums, citādi var pat pārtraukt maksāt uzturlīdzekļus, tur smalka sistēma, tādā ziņā gan viss zem lupas.
Tātad cik saprotu, ja tas ir parastais konts, nevis krājkonts, tad droši var taisīt un viss būs bez problēmām, tā pat kā pieaugušajiem.