Izle Zizle @ 25.06.2020 15:52Jau no bērna kājas, cik sevi atceros, man riebās, jā, tieši riebās, mazi bērni. Tagad, kad man ir pāri 30, nekas nav mainījies. Joprojām riebjas mazi bērni. Bērnus nekad neesmu gribējusi un negribēšu. Ja kādam ar to ir problēmas, tad tās ir viņa problēmas.
Katrs dara ar savu dzīvi un ķermeni ko vien vēlas.
Ja kāds to nosoda, tad tas ir skumji. Sievietes nav bērnu fabrikas. Ir daudz citu veidu kā sevi piepildīt, kāda nododas darbam, kāda hobijam, kāda ceļo.
Kas ir "normāli"? Kaut kādi sabiedrības iedomātie standarti, ka visām sievietēm jādzemdē?
Satelle @ 25.06.2020 15:57
Diemžēl šajā kontekstā "normāli" ir vistīrākais sabiedrības steriotips, ka minimums sievietes ir tās kam bērni patīk un ka tās ar viņiem pavada laiku, spēlējas utml.
Vai Izle Zizle tavā gadījumā radi/vecāki bija saprotoši pret tavu nostāju attiecībā uz bērniem?
Un vai ir normāli nebūt ar "mātes instinktu" vai ar patikšanu pret bērniem?
Kiskismau @ 25.06.2020 16:40http://lilit.dieviete.lv/forums/topic/218599-30-gadi-un-negribu-bernus/
Līdzīga tēma, bet par negribēšanu, kur pēdējie komentāri bija saistībā ar kaut ko līdzīgu tavai situācijai.
Protams, tas ir normāli. Man arī tāda instinkta nav. Agrākos laikos tas bija "normāli", ka jābūt bērniem lai gan tādus negrib un tad auga nelaimīgi bērni un bija mātes kuras atstāja bērnus vecmammā. Mūsdienu sabiedrība jau pamazām tiek vaļā no tās stigmas.
sla @ 25.06.2020 16:51Arī vēlos, lai mūsdienās cilvēki saprot sievietes, kuras grib abortu. Ja tā ir viņas izvēle, tad viņa zin ko dara. Pārējais.. iemesli - nav svarīgs.
Es kā sieviete gribu sapratni un atbalstu starp visām mums sievietēm :)
wonderwoman @ 25.06.2020 17:17Man ir berns un viss, ko es dzive gribeju ir meitina. To ari dabuju un paslaik esmu stara. Bet tas nav visiem un tas, kuras negrib bernus - ludzu netaisiet! Pasaule ir parak daudz bernu, kuru vecaki vinus nemil, nevajag vairak tadu salauztu cilveku.
Nezinu, stulbi kaut kā liegt sev papildus mīlestību ko saņem no saviem bērniem.
Jau no bērna kājas, cik sevi atceros, man riebās, jā, tieši riebās, mazi bērni. Tagad, kad man ir pāri 30, nekas nav mainījies. Joprojām riebjas mazi bērni. Bērnus nekad neesmu gribējusi un negribēšu. Ja kādam ar to ir problēmas, tad tās ir viņa problēmas.
Katrs dara ar savu dzīvi un ķermeni ko vien vēlas.
Ja kāds to nosoda, tad tas ir skumji. Sievietes nav bērnu fabrikas. Ir daudz citu veidu kā sevi piepildīt, kāda nododas darbam, kāda hobijam, kāda ceļo.
Kas ir "normāli"? Kaut kādi sabiedrības iedomātie standarti, ka visām sievietēm jādzemdē?