Svarīgi, lai dzīve nesāk griezties ap ēdienu jeb atcerēties, ka ēdam, lai dzīvotu, nevis dzīvojam, lai ēstu. Šī doma man daudz ir palīdzējusi, jo patiešām, izlaižot kādreiz kādu ēdienreizi, piem, vakariņas, un tā vietā dzerot ūdeni, organismam nekas slikts nenotiks. Tieši otrādi.
Manā pieredzē kuņģi ļoti labi var izstiept un arī saraut. Ja pieķer sevi pie domas, ka par daudz ēd, tad pamēģini nedēļu piespiesties un ēst ļoti maz, dzert daudz ūdeni. Sākumā būs grūti, bet pēc tam jutīsi, ka kuņģis ir sarāvies un tik daudz vairs ieēst vairs nespēj. Bet tad galvenais atkal nenonākt pie pārēšanās epizodes, pēc kuras binge eating var sākties no gala.
Ik pa laikam aizdomājos, cik bieži un daudz dienā ēd cilvēks-parastais, kam attiecības ar ēdienu ir veselīgas. Vai jūs spējat apstāties, kad ēdat, ko ļoti garšīgu? Vai vispār domājat, ko liekat mutē? Un ko vispār ikdienā ēdat?
Ēdu visu ko no plkst. 10 - 17/18, tad tikai ūdeni. Šobrīd neēdu daudz, bet ir bijuši periodi, kad biju rīma, ēdu vēlu vakarā čipsus, ceptas baltmaizes, un pa dienu Mc Donalds pusdienas. Vairs tā nav, jo būtu pašpārmetumi, kā arī tas viss ietekmē pašsajūtu, izskatu, svaru. Kad tā darīju, tas bija ne tik daudz aiz lielās mīlestības pret ēdienu dēļ, drīzāk slinkums, izlaidība, nedomāšana līdzi. Nu jau pāris gadus cenšos ēst veselīgi, grēkoju ne pārāk bieži. Ļoti treknas vai barojošas lietas neēdu vispār, piem., majonēzi, speķi, bulkas. Ēst garšo, bet ēdiens laikam nebūs mana lielā atkarība. Smukas figūras vārdā spēju atteikties. Saldumi nav mana vājība, tad jau drīzāk kas kreptīgs.