Es eju. Nedēļa jau ir pagājusi kopš eju. Tagad pārstāju un neeju vairs. Ir ir tam savi plusi. Tīrās asinsvadi, jo dušas laikā sirds strādā aktīvāk un vairāk pumpē asinis, lai uzturētu siltus iekšējos orgānus. Palīdz nostiprināt imūnsistēmu, trenē disciplīnu (jo nav pasaulē vieglākas lietas par aukstu dušu ko atlikt uz "rītdienu"), temperatūra zem 16C palīdz aktivizēt "brown fats", un var nedaudz notievēt arī. Ādai labāk, jo karstais ūdens noņem ādas dabīgo slāni un sausina. Sašaurina poras un āda vairs neaizsprostojas ar netīrumiem. Kā arī mans novērojums, āda paliek zīdaināka pēc sajūtām.
Kādēļ pārstāju? Nuuuu...man tas liekas nedaudz traumējoši. Pēdējā t kurā gāju bija 9C. Sajūta, ka žiletes griež ādu nost.
Vislabākais novērojums: tas palīdz cīnīties ar depresiju. Aukstais ūdens stimulē dopamīna izdalīšanos. Katru reizi ejot aukstā dušā garīgais paceļas uz visiem 100
Limits ko varu paciest : 15C. Zemāka t ir vienkārši ŠAU-SMĪ-GI!!!! ? Morāli nevaru izturēt.
Starp citu, aukstu dušā zem 16C ir ieteicams uzturēties tikai 2 MINŪTES!! pastāv hipotermijas risks.
Vispār, ieteiktu painteresēries par Wim Hof un varbūt pievienoties FB grupā, tur var daudz ko uzzināt. Apvienojumā ar elpošanu, aukstās dušas ir ļoti noderīgas veselībai. Kā arī specializētie elpošanas vingrojumi palīdz izturēt aukstumu.
Bet brīdinu, ka tas nav nekas patīkams. Jāsāk pamazām mest grādus zemē un sākt ar piem 15 sek pēc tam 30 , utt.