Meitenes, man uzreiz ir jautājums vai VIDam var uzticēties?
Lieta tāda, ka man izveidojās paliela nodokļu pārmaksa(+400e)
Un tad pēkšņi no VIDa nāk vēstules, ka esmu parādā viņiem par visu pagājušo gadu saistībā ar sociālo apdrošināšanas nodokli. Esmu jau kā pusotru gadu darba attiecībās, no sākuma darbs noformēja mani kā pašnodarbināto un, tad no pagājušā gada maija stājās spēkā īstais darba līgums un vairs neesmu pašnodarbināta(esot darba attiecībās nebiju lietas kursā par šāda veida nodokļiem).
Sazvanījos ar darbu vietu un jā izrādās, ka tad kad skaitījos pašnodarbināta netika samaksāts par vienu mēnesi, ar darba vietu sarunājām, ka viņi to apmaksās. BET VIDs mani mēģina tagad pārliecināt, lai es pati nemaksāju, jo viņi noņems no tās nodokļu naudas. Tie ir 138eur un tagad ar katru dienu nāk klāt soda nauda kā rezultātā summa jau ir 160eur. Viņi saka, ka soda nauda ko man jāmaksā ir 15eur un, lai to, kas katru dienu palielinās neņemu vērā.
Tikai kā es varu neņemt vērā? Ja viņi šito var marinēt sazin cik ilgi, soda nauda ar katru dienu augs tikai lielāka un beigās var neko man neatgriezt.
Šodien zvanīju un piedāvāju samaksāt, viņi saka, ka man tas nebūšot izdevīgi un, ka it kā pēc nedēļas nokārtošot.
Esmu sastresojusies, jo tagad tiešām ir jāskaita katra kapeika, par cik Covid dēļ esmu palikusi bez darba un uzticības cilvēkiem man nav nekādas.