Laikam būšu vienīgais vegāns šeit :D :D Fun times.
Jau kopš bērnības kur mums bija govis, vistas, zirgs, cūkas, truši likās dīvaini kāpēc mēs viņus ēdam vai sūtam uz lopkautuvi (toreiz man teica ka nesūta uz lopkautuvi, bet citu saimniecību), ja tie ir mani draugi, viņiem bija vārdi un viņiem nesu kārumus. Kad pusdienās bija kāds mans mīļš trusis tad to neēdu.
Pirms diviem gadiem paliku veģetāriet un tagad jau ilgu laiku vegāne. Filma dominio man atvēra acis par piena un olu industriju. Govs piens ir domāts teliņam ne mums.
Tad nu tagad "neapēd zemeslodi" izaicinājuma ietveros cenšos savu draugu pievērst tam, jo viņaprāt kafija bez piena nav iedomājama, lai gan pirms tam jau viņam taisīju kafiju ar sojas pienu un viņš atšķirību nejuta :D. Viņš arī ir veģetārietis un mājās ēd visu ko es taisu kas ir vegāns, bet ārpus mājas ēd veģetāri.
Nevienam nespiežu ēst vegāni, protams gribas lai citi to saprot un arī apzinās gan ētiskos aspektus gan ekoloģiskos un vismaz varbūt reizi nedēļā ed vegāni un 2 reizes nedēļā veģetāri, tas jau vien atstātu iespaidu.
Manuprāt vārds vegāns nav trends, bet cilvēki vienkārši sāk saprast ka tā vairs nevar. Ēst gaļu priekšā pakaļā, rītā vakarā. Cilvēki saprot, ka tā indusrtija ir aizgājusi par tālu. Rodas jauni pētījumi par vegānismu, par lopkopības industriju un cilvēkiem atveras acis. Agrāk 50-80 gados cilvēki domāja ka smēķēt ir veselīgi, jo tā teica reklāmas, bet pagāja gadi un parādījās pētījumi. Tieši tā pat tagad zinātnieki pēta ko tad istenībā var pārstrādāt mūsu zarnas un ko nē.
Vēl viens no iemesliem kāpēc rodas vairāk vegānu ir dēļ klimata pārmaiņām un vēlmas mazināt savu CO2 atsāto pēdu.