Sveikas!
Jau kādu laiciņu esmu saskārusies ar problēmu, kura mani moka diezgan ilgi - zems pašnovērtējums. Man ir kauns no sava izskata, pat ja zinu, cik muļķīgi tas izklausās. Daudzi apkārtējie man mēdz teikt komplimentus, es pieņemu, protams, kaut gan dziļi iekšēji es tam visam nepiekrītu.
Šis arī iespaido manu sociālo dzīvi. Savu kompleksu dēļ, es esmu palikusi antisociāla, jo es izvairos tikties ar cilvēkiem tieši sava izskata dēļ. Man ir draugi, kuri ir satikti internetā un viņi vēlas satikties, bet es mentālu sev neļauju to darīt, jo uzreiz galvā ir doma “bet ja nu es viņiem nepatikšu? ja nu, viņuprāt, dzīvē es izskatos sliktāk nekā bildēs?”. Es katru dienu par to uztraucos un nekādīgi netieku pāri. Es esmu izmēģinājusi dažādas metodes, kā uzlabot savu pašnovērtējumu, bet nekas man nestrādā. Esmu mainījusi stilu, matu frizūru, krāsu, kosmētiku esmu pamainījusi, bet man nekas uz sevis nepatīk un man ir grūti pašai pieņemt sevi.
Varbūt vēl kāda ar to ir saskārusies un var ieteikt kaut ko? Jo tas mani sāk ietekmēt pa daudz.
Paldies, ka uzklausījāt mani bēdu (man nav tādu draudzeņu, ar kurām var izrunāties).
Jauku vakaru!