Sveikas!
Jau trešo gadu lietoju orālo konracepciju Belara, līdz šim lielākoties tikai ārstniecības nolūkos, taču tā kā pēdējos mēnešus ir regulāra dzimumdzīve, tabletes kalpo arī kā izsargāšanās metode.
Katru dienu tās dzeru vienā un tai pat laikā, taču tā kā mainīju darbu, mainās arī dienas režīms. Telefonā man ir atgādne par tablešu dzeršanas laiku, taču ne vienmēr (lai gan tā notiek reti) tabletes nav iespējams šajā laikā iedzert un vēlāk to aizmirstu izdarīt.
Ginekoloģe ieteica tabletes lietot vienā un tai pat laikā, taču instrukcijā rakstīts, ka tikai tad, ja tablete nav iedzerta 12 stundu laikā, nepieciešams lietot papildu izsargāšanās līdzekļus. Izpildīju testu arī kontracepcija.lv, kur mani nomierināja ar to, ka stāvoklī palikt nav iespējams.
Lai gan nekad nav nācies tableti iedzert vēlāk kā 3-4 stundas pēc regulārā lietošanas laika, gribu dzirdēt Jūsu viedokļus. Nākamās septiņas dienas nepieciešams lietot papildu izsargāšanās līdzekļus, vai varu droši neiespringt par grūtniecības iestāšanos?
Tā kā līdz šim šie jautājumi nav bijuši aktuāli, neesmu jautājusi ginekoloģei. Ja lietoju OK un tomēr iestājas grūtniecība, tik un tā man noteiktajos datumos būs mēnešreizes, vai arī to nebūs? Ja tomēr grūtniecība tiek konstatēta, es turpinu lietot OK līdz iepakojuma beigām, vai uzreiz to pārtraucu darīt?
Paldies par atbildēm!