... Esmu mācījusies starptautisko ekonomiku, bet ar darba atrašanu ir vienkāršās šausmas. Šobrīd esmu aizgājusi prom no vecā darba un meklēju jaunu. Iemesls promiešanai- atalgojums par 700-800 eiro uz rokām var strādāt pats uzņēmuma vadītājs. No darba mani neparko negribēja, laist prom, jo sakitījos ļoti labs darbinieks. Tomēr jauna darba atrašanas galvenais šķērslis ir atalgojums. Vienkārši neticu savām acīm lasot darba sludinājumus ar prasībām debesīs, izglītību un pieredzi, ko LV pat iegūt nevar un atalgojumu, kas neskaitās labs pat lauku reģionos. Nu kā var Rīgā par darbu ar finansēm (speciālas zināšanas) un darba valodu angļu un Japāņu (c2 līmenis- jāzin tā kā dzimtā valoda) piedāvāt 1000 eiro uz papīra. Kā? un kā lai ar tiem 700 eiro uz rokas rīgā dzīvo, un dzīvokli noīrē? Man lai es varētu normāli dzīvot Rīģā, īrēt dzīvokli un samaksāt n-tos tūkstošus par mācībām, kas man jāmaksā ir nepieciešami 1500 uz rokas. Varbūt kāda var ieteikt man kur šādu darbu atrast? Ar prasībām kuras parastajam mirstīgajam būtu izpildāmas. Un tad arī otrs jautājums- kā tad Jūs dāmas izdīvojat pie tik ''augstām'' algām, noīrējat sev mitekli, samaksājat par mācībām un pieklājīgi izskataties. Un cik no Jums ir attiecībās, tāpēc, ka vienas izdzīvot nespējat?