Lasu tā kā par sevi. Šī gada sākumā, man nolūza vienam no priekšējiem zobiem stūrītis. Sapratu, ka ir jālabo. Un plus bija vairāki zobi ar caurumiem un vienam zobam tikai sakne. Man arī ir lielas bailes no zobārstiem, arī esmu ģībusi, iestājas panika, kad iešpricē narkozi.
Laimīgas sagadīšanās rezultātā, parunājos ar vienu no kolēģēm, pakaunoties par bailēm no zobārstiem, viņa man ieteica savu zobārsti(kolēģei arī ir bail no zobārstiem, tādēļ tas viesa tādu miera sajūtu, ka daktere būs laba).
Aizejot pie zobārstes, uzreiz pateicu, ka ir bail no zobārstiem, ka varu arī ģībt(uzskatu, ka ir vajadzīgs brīdināt dakteri). Zobārste ļoti mierīga, visu laiku jautāja vai man nav slikti, komentēja katru savu darbību, tas man lika atbrīvoties un uzticēties, un pavadīt apmeklējumu bez stresa. Šī gada laikā viņa man salaboja 6 zobus. Pie viņas eju ar lielu prieku.
Vēl ir stāsts par zobu raušanu. No viena zoba bija palikusi tikai sakne, daktere pateica, ka jāiet raut uz Stomatoloģijas institūtu. Visu laiku atliku, kad beidzot saņēmos, jo atkal bija uzradušās bailes. Aizgāju sēdēt dzīvajā rindā. Ar trīsošu sirdi gāju iekšā, pretīm jauns, smaidošs vīrietis, kuru protams arī brīdināju par bailēm. Šoreiz gan sāka reibt galva, bet dakteris bija ļoti saprotošs. Visu sakni neiznāca izraut, nācās taisīt operāciju. Dakteris pozitīvs, pēc tam nācās vēl vienu zobu raut, tad nu tikai pie viņa.
Tad nu man ir divi zobārsti pie kuriem es tagad eju bez bailēm.
Domāju, ka arī tev vajag atrast zobārstu, kuram vari uzticēties, bez kautrēšanās pateikt par savām bailēm.