Krizdole @ 30.03.2025 19:38
Piekrītu ? un mani, piemēram, tāda Dzenīte īsā kleitā un savilktām lūpām, plivonoties pa savu pagalmu ar veļas grozu rokā, pilnīgi un nemaz neuzrunā iegādāties reklamēto veļas pulveri un Möllers zivtiņas viņa var ņemt līdzi kaut uz Mēness un reklamēt, es drīzāk palasīšu atsauksmes māmiņu forumā, nekā pirkšu kaut ko, ko kāda labi apmaksāta influencere reklamē
be.beta @ 30.03.2025 19:26
tas nav gada griezumā, tas ir sadarbības ietvaros, tas, protams, nav par pāris story, bet par reklāmas posti + story + tiktok, kas ilgst kādu laiku. bet jāpatur prātā, ka influencerim tā ir 1 no vairākām sadarbībām :D
jā, arī es biju pārsteigta, ka tāds kantoris kā drogas ir gatavi maksāt tādu summu (bet avots ir uzticams), nezinu no kā tās cenas ir atkarīgas (un vai visiem tās ir vienādas) , tāpēc nevēlos nevienu saukt vārdā, lai neuzrautos pati, jo stipri šaubos, ka baigi kāds daudz apkārt stāsta par to :D
bet domāju, ka drogām tas ir izdevīgi, jo domāju, ka pateicoties tām reklāmām viņiem ir lielākā peļņa.
tāpēc bail pat domāt, cik maksā citiem uzņēmumiem sadarbības un nav nekāda izbrīna kāpēc influenceri var atļauties dzīvot tā, kā dzīvo.
smūtijs @ 31.03.2025 09:14
Bet vai tiešām mūsdienās tik daudz cilvēku vēl tic influenceriem un viņu reklāmām, lai veikaliem būtu tik ļoti izdevīgi? pašā influencēšanas sākumā varbūt, bet nu, manuprāt, šī sfēra sāk nedaudz norietēt.
Ieva7887 @ 31.03.2025 10:47Pirms dažiem gadiem esmu bijusi tuvu klāt stāvoša divos uzņēmumos pie līgumiem ar influenceriem. Uzņēmumi vidēji lieli. Līgumi tika slēgti par dažiem postiem un storijiem vai par pamatīgāku darbu reklamēšanā ārpus Instagram, kur cilvēks piedalās reklāmas rullīšos vai citās kampaņās, bet tas cits stāsts.
Līgumos par postiem Instagram tūkstotis un vairāk bija tiem, kas savu atpazīstamību ieguvuši citur kā radio, TV un Instagram nav viņu galvenais iztikas avots. Parastie influenceri, kuri prot tikai Instagram, bija par dažiem simtiem eiro, piemēram, 200 eiro par postu un storiju. Mazāki influenceri (tie bieži pieteicās paši) - par barteri.
5 tūkstoši par dažiem storijiem un postiem cilvēkam ar vienkārši estētiskām bildītēm neskan reāli, bet Drogas ir lielāks uzņēmums, tā kā varbūt.. bet šaubos.
Bet vai tiešām mūsdienās tik daudz cilvēku vēl tic influenceriem un viņu reklāmām, lai veikaliem būtu tik ļoti izdevīgi? pašā influencēšanas sākumā varbūt, bet nu, manuprāt, šī sfēra sāk nedaudz norietēt.
garsigs_persiks @ 30.03.2025 21:55
Domāju, ka tur tās summas diezgan arī atšķiras atkarībā no influencera un reklāmas mēroga. Ja runa ir par kādu Samantu Tīnu vai Dārtu Daneviču, kuras papildus vēl bildējas un filmējas kā kampaņas sejas TV un vides reklāmām, tad tur arī visi 5k varētu mierīgi sanākt. TikTokeres gan jau krietni mazāk saņem par vienu postu, bet tas ir fakts, ka influenceriem visi ir gatavi maksāt vairāk nekā pašiem uzņēmuma darbiniekiem.
Ieva7887 @ 31.03.2025 11:00
Un no iegūtās naudas pašam jāmaksā nodokļi. Vai viņi tiešām nomaksā, tā vairs nav uzņēmuma darīšana, VID klauvēs pie influencera, nevis uzņēmuma. Uzņēmums paziņos VID par samaksāto summu influencerim.
Tāpat kā Jansone Marija. Luxuri beibes nekad nenolaidīsies līdz mas market Drogu piedāvājumam. Tas šķiet tik falši.He730 @ 31.03.2025 21:15Liekas smieklīgi, tas, ka vizla reklamē loreal ? tāda luxury babe un lieto šo kosmētiku ? kā saka, nauda nesmird…
bet kopš LV “negroza” miljonus, to taču gan sejā, gan dzīves veidā var manīt.He730 @ 31.03.2025 21:15Liekas smieklīgi, tas, ka vizla reklamē loreal ? tāda luxury babe un lieto šo kosmētiku ? kā saka, nauda nesmird…
Mashka Kakashka @ 30.03.2025 18:25
Drogas un influencerei maksā 5000 eiro? Es ļoti šaubos. Drogas ir santīmskaitītāju kantoris, tur ir vienas no viszemākajām algām darba tirgū. Es ļoti šaubos, ka viņi maksātu tik lielu summu. Tā summa varbūt ir gada griezumā uz visu sadarbības laiku, noteikti ne par vienu reizi.
glorijastasta @ 31.03.2025 14:05
Kā vienojas. Esmu pati likusi līgumā, ka pats uzņēmums samaksā nodokļus par influenceri.
Lielaka daļa influenceri to piekopj. Neviens no viņiem negrib ņemties ar grānatvedību.
glorijastasta @ 31.03.2025 13:58
Uzņēmums nemaksa influncerem.
Uznemums maksaa reklamas agenturam, kuras savukart gatavo piedavajumus un mekle influenceres. Ja uznemums konkreta reklamas kampana ir gatavs investet 10k, tad attiecigi agentura to sadala pa nepieciesamam pozicijam.
5k par reklamu ig, tiktok, storijs,posts ir pilnibs ok. Ligums par sadu sadarbibu ir uz vairakam kampanjam.